Sigortada Yedek Araç Sahibi Olmanın Önemi

yazar MAPFRE
Sigortada Yedek Araç Sahibi Olmanın Önemi

Aracınıza ne kadar iyi baksanız da bazen rutin bakımlar bazen de hiç planda olmayan bir durum nedeniyle arabanızı yetkili servise bırakmanız gerekebilir. Eğer günlük yaşamınızda özel aracınızı sıklıkla kullanıyorsanız bu durumda ikame aracın temin edilebileceği çözümleri değerlendirmenizde fayda var!

Sigorta şirketlerinin büyük bir çoğunluğu, oto sigortasının teminatları arasında, sigortalanan aracın serviste olması gibi durumlar için otomobil sağlamayı garanti eden bir teminatı sunarlar. Bu durum da yaptıracağınız oto sigortasının teminatlarını ayrıntılı bir şekilde incelemenizin ne kadar önemli olduğunu gösterir. Eğer incelediğiniz oto sigortasında ikame araç teminatı yoksa acentanızla konuşup bu güvenceyi eklemek istediğinizi belirtebilirsiniz.

İkame Araç Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Yedek araba (ikame araç) teminatı, poliçeyi yaptıran kişiye, sigortalanan araç serviste olduğunda yedek arabası olmasını garanti eder. Fakat bu ilke bile bütün oto sigortalarında ortak değildir, kullanıcıya bir araba tedarik etmek yerine ona arabasını kullanamadığı her bir gün için ekonomik bir tazminat belirleyen şirketler de vardır.  
  • Değerlendirmek gereken ikinci önemli ayrıntı da bu teminatın hangi koşullarda geçerli olduğudur. Her sigorta kendi özel şartlarını içerir. Böyleyken, yalnızca kaza durumunda bir yedek araç veren poliçeler vardır fakat aynı zamanda şirketin kazadan anladığının ne olduğunu da bilmek gerekir. 
  • Son olarak, “Yedek arabaya ne kadar sahip olunacak? En fazla veya en az gün sayısı var mı? ”gibi soruların cevabını yani bu teminatın geçerlilik sürelerini bilmek de oldukça önemlidir. Aynı şey, ekonomik bir tazminattan bahsedilmesi durumuna da uygulanır. 
İkame Araç Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kimler İkame Araç Teminatından Yararlanmalı?

  • Kişisel veya işle ilgili nedenlerden dolayı her gün zorunlu olarak arabaya ihtiyacı olan sürücüler ve sadece bu arabası olanlar.
  • Örneğin günlük olarak uzun mesafeler veya tehlikeli yollar kat etmekten dolayı kaza yapma riski yüksek olan sürücüler.

Sigortada yedek bir aracı hesaba katmanın önemini doğru bir şekilde değerlendirmek ve bu özel teminata sahip olmanın karlı olup olmayacağını bilmek için bunu kendi kişisel kullanımınız şartlarıyla birleştirmek üzere seçilen sigorta şirketinde bilgi alabilirsiniz. Ayrıca “Kasko Neyi Karşılar: Kasko Yaptırmanın 7 Avantajı” içeriğimizden, Kasko Sigortası ürününün ikame araç teminatı dışında sunduğu faydalı hizmetlere de göz atabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

Yorum Yap