DASK Fiyatı Ne Kadar?

yazar MAPFRE
DASK Fiyatı Ne Kadar

Her yıl yenilenmesi gereken ve amacı, ülkemizin bir gerçeği olan deprem nedeniyle binalarda oluşabilecek maddi hasarı karşılamak olan DASK hakkında merak ettiğiniz pek çok soru olduğunun farkındayız. Bu sorulardan biri de hiç kuşkusuz ki deprem sigortası fiyatı hakkında. O halde halk arasında “DASK” olarak da bilinen Zorunlu Deprem Sigortası ücretleri hakkındaki detayları sıralamaya başlayalım.

DASK Fiyat Teklifi Nasıl Verilir?

Zorunlu Deprem Sigortası aslında ev sahibinin her yıl yenileme zorunluluğu olan ev giderlerinden biri. Bu nedenle DASK primleri hakkında daha fazla bilgi almak hakkınız.

Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları farklı kriterler göz önünde bulundurularak hesaplanıyor. Diğer bir deyişle DASK’ın prim tutarları hakkında net bir fiyat bilgisi vermek mümkün değil. DASK Sigortası teklifini etkileyen unsurlar ise şu şekilde:

  • Binanın yapı tarzı (betonarme, ahşap vb)
  • Binanın yaşı
  • Binanın katsayısı
  • Meskenin yüz ölçümü
  • Binanın bulunduğu il, ilçe, köy vb konum ve bu bölgenin deprem risk durumu
  • DASK yenileme numarası (Yenileme yapılıyorsa indirim uygulanabilir, ilk kez DASK yapılıyorsa sigorta bedeli indirimsiz verilir.)
Deprem Sigortası Fiyatı

DASK Teklifi Nereden Alınır? DASK İçin Nereye Başvurulur?

Ülkemizde sık görülen doğal afetlerden biri olan depremin neden olabileceği maddi hasarları poliçede belirtilen teminatlar ve teminat tutarınız dâhilinde engellemek için DASK yaptıracaksınız. Peki; DASK nerede yaptırılır, Zorunlu Deprem Sigortası fiyat teklifini nereden alabilirsiniz?

İster ilk kez DASK yaptıracak, ister daha önce yaptırmış ve DASK yenileme işlemi gerçekleştirecek olun, bu sigortayı yaptırmak için sigorta şirketlerinin acentelerinden ya da bankalardan yardım alabilirsiniz. DASK poliçenizi oluşturmak için yapacağınız başvuruyu acentelere giderek, telefonla arayarak ya da internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz hemen DASK online fiyat bilgisi almak için MAPFRE Sigorta’nın Zorunlu Deprem Sigortası prim hesaplama aracından da yardım alabilirsiniz.

Bu arada DASK yaptırmak için bazı belgelere de ihtiyacınız olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak için gerekli belgeler hakkındaki detaylı bilgiyi yazımızdan alabilirsiniz. 

Zorunlu Deprem Sigortası Fiyat Teklifi

DASK Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer DASK yenileme işlemi yapacaksanız bu durumda poliçenizin bitiş tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bu konudaki bilgiye sigorta şirketinizin online hizmetlerinden, acentenizden, e-Devlet ya da DASK web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sorgulama ile poliçenizdeki diğer detaylara ve prim ayrıntılarına da göz atabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim. “DASK sorgulama nasıl, hangi bilgilerle yapılır?” sorusunun yanıtı oldukça uzun olduğu için konu hakkında detaylı bilgi alabilmeniz adına DASK poliçesi sorgulama ile ilgili yazımızı okumanızı öneririz. 

Evinizi Güvence Altına Almak İçin Daha Fazla Beklemeyin

Depremi engellemek elbette mümkün değil, fakat gerekli önlemleri alarak maddi ve manevi zararı en aza indirmeniz mümkün! DASK ise bu açıdan en büyük yardımcılarınızdan! DASK teminatları hakkında bilgi almak için “Zorunlu Deprem Sigortası” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Son olarak DASK ile sıklıkla karıştırılan konut sigortalarına da değinmeden geçmeyelim. DASK sadece deprem nedeniyle hasar görmüş binalar için teminat sağlar; konut sigortası ise hırsızlıktan su baskınına kadar farklı teminatlar ile evinizi güvence altına alabilir. DASK ve konut sigortası arasındaki farklar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için yazımızı okumanızı öneririz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap