Hangisi Size Göre Karar Verin: Sağlık Sigortası Çeşitleri

yazar MAPFRE
Sağlık sigortası çeşitleri

Her şey insanlar için… Ve ne yazık ki hastalık da hayatın bir gerçeği. Peki, sağlığınız için gerekli önlemleri alıyor musunuz? Elbette düzenli beslenme ve spor ile sağlığınızı korumak ve kendinize iyi bakmanız, yapmanız gerekenler arasında; fakat üzülerek söylememiz gerekiyor ki hastalıklara “Hayır, gelme!” demek bazen mümkün olmuyor. İşte, sağlık sigortaları da bu nedenle çok önemli. Haydi, gelin şimdi; sağlık sigortası nedir, sağlık sigortasının çeşitleri nelerdir, hangi sağlık sigortası daha iyi gibi soruların cevaplarını sıralayalım.

Sağlık Sigortası Nedir?


Sağlık sigortası, kaza ya da hastalık gibi durumlarda, poliçenizde yer alan teminatlar doğrultusunda sağlık masraflarınızın belli bir kısmını ya da tamamını karşılayan sigorta türüdür. Sağlık sigortaları sayesinde özel hastanelerde tanı, tedavi gibi uygulamalar düşük meblağlarla gerçekleştirilebilir. Hatta bazı sağlık sigortası çeşitlerinde bu işlemler için ek bir ücret ödemeniz bile gerekmez!

Neden Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?


Sosyal güvenceniz olduğu için sağlık sigortalarına karşı mesafeli yaklaşabilirsiniz. Fakat sağlık sigortasının önemi düşündüğünüzden daha büyük!
Sağlık sigortaları, anlaşmalı özel hastanelerde dilediğiniz doktordan sağlık hizmeti almanızı sağlar. Normal şartlarda yüksek olan özel hastane ücretleri, sağlık sigortaları sayesinde oldukça uygun fiyatlara düşer. Bu sayede küçük ya da büyük sağlık sorunları ile karşılaştığınız durumda, sağlık giderleriniz planladığınızdan çok artış göstermez. Hem sağlığınız güvence altına alınmış olur hem de maddi olarak rahat edersiniz.

Neden sağlık sigortası yaptırmalısınız

İhtiyacınız Olduğunda Yanınızdayız: MAPFRE Sağlık Sigortası Ürünleri

Umarız herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmazsınız, ama hayatın bu gerçeğini de göz ardı etmemeli ve sizi güvence altına alan sağlık sigortaları sayesinde önleminizi şimdiden almalısınız. Biz sizin sağlığınıza kavuşacağınız dönemde, maddi olarak sıkıntı yaşamamanız için varız. Farklı sağlık sigortası ürünlerimizle sizin sağlığınızı güvence altına almayı amaçlıyoruz. Peki, sunduğumuz sağlık sigortası çeşitleri neler? Sıralayalım…

Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi

Özel Sağlık Sigortası, dilediğiniz hastanede muayene ya da tedavi olmanızı sağlayan sağlık ayrıcalığıdır. SGK’lı olsanız da olmasanız da yararlanabileceğiniz Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi sayesinde dilediğiniz teminatları poliçenize dâhil edebilir ve hastalık durumunda özel hastanelerde minimum meblağı ödeyerek ya da hiç ödeme yapmayarak sağlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Örneğin muayene olmak istiyorsunuz ve gitmek istediğiniz özel hastanenin muayene ücreti 100 TL. Eğer sigortanız ayakta tedavinin %80’ini karşılıyorsa bu durumda sadece 20 TL muayene ücreti ödersiniz. Ameliyat olma durumunda (yatarak tedavi) ise poliçeniz, sağlık masraflarınızın %100’ünü ödüyorsa hiçbir ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

SGK’lısınız ve herhangi bir özel sağlık kurumundan hizmet almak istiyorsunuz. Fakat alacağınız hizmet için fark ücreti ödemek istemiyorsunuz. Böyle bir şey sizce mümkün mü? Elbette ki mümkün! Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, aldığınız sağlık hizmetlerinde ek ücret ödememeniz için var!

Sigorta şirketimizin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında, poliçe teminatlarınız ve limitleriniz dâhilinde hiçbir ek ücret ödemeden hizmet alabilirsiniz. Peki, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nasıl yapılır? Bunun için 0212 705 55 55’i arayabilir ya da Fark Yok ön başvuru ekranından başvurunuzu yaptıktan sonra müşteri temsilcilerimizin size ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz “Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar” yazımızı da okuyup hangisinin ihtiyacınıza uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası

Acil Vakalar Sigortası

Bazen sağlık sorunları, ciddi bir sinyal vermeden ya da size fark ettirmeden gelir! İşte, Acil Vakalar Sigortası da tam olarak böyle durumlar için sizi güvence altına alıyor. Boğulmadan elektrik çarpmasına, zehirlenmeden kalp krizine kadar Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tanımlanmış olan acil durumlar dâhilinde sağlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Tehlikeli Hastalıklar Sigortası

Tehlikeli hastalıklar doğru tedavi gerektirir. Doğru tedavi için de deneyimli bir sağlık kurumundan yardım almanız şarttır! Tehlikeli Hastalıklar Sigortası, aniden karşı karşıya kalabileceğiniz hastalıkların tedavisinin özel hastanelerde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu sayede siz sağlığınıza kavuşurken tedavi masraflarını düşünmeniz gerekmez, çünkü sigortanız sizi güvence altına alır!

MAPFRE Sigorta’nın sağlığınızı güvence altına alan sigorta ürünleri ile özel hastanelerde deneyimli sağlık hizmeti almak için yüksek meblağlar ödemekten kurtulursunuz. Siz anı yaşayın, biz her zaman yanınızdayız!

Benzer Yazılar

Yorum Yap