Aileniz Güvence Altında: Hayat Sigortası Teminatları Nelerdir?

yazar MAPFRE
Hayat Sigortası Teminatları Nelerdir

Yarının ne getireceğini bilmiyoruz. Evet, yarınlarda bizim için binlerce sürpriz saklanmış durumda. Bazıları bizi çok mutlu edecek ve hayatımızı değiştirecek, bazıları ise ne yazık ki zorlu dönemler yaşamamıza neden olabilecek sürprizler…

Güzel sürprizleri hepimiz sabırsızlıkla bekliyor, hatta gerçekleşmelerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz; ama kötü sürprizlere karşı da hazırlıklı olmak şart! İşte; hastalık, kaza, hatta vefat gibi yaşanmasını istemediğimiz fakat ne yazık ki engelleyemediğimiz bu kötü sürprizlere karşı destek alabilmek ve sevdiklerinizi maddi-manevi olarak koruyabilmek için en iyi çözümlerden biri hayat sigortaları ürünlerinden yararlanmak!

Hayat Sigortası Ne Demek?

Hayat sigortası çeşitleri ve teminatlarından bahsetmeden önce “Hayat sigortası nedir?” sorusunun cevabını vermek sağlıklı olacaktır. Çünkü bu sigorta ürününün özellikle ferdi kaza sigortaları ile sıklıkla karıştırıldığının farkındayız.

Hayat sigortası, her türlü vefat halinde sigortalının ailesine veya belirttiği kişilere tazminat ödenmesini sağlayan sigorta türüdür. Bu sigortanın ana teminatı “Her Türlü Vefat Teminatı” olsa da -sigorta çeşidine de bağlı olmak üzere- ek teminatlar sayesinde poliçe genişletilebilir ve kaza sonucu tedavi masrafı, kaza ve hastalık sonucunda daimi sakatlık gibi durumlar da poliçeye dâhil edilebilir.

Hayat sigortası; poliçede belirtilen kaza, hastalık, doğal afet gibi nedenlerle vefat durumunda tazminat öder. Yani pek çok vefat nedeninde sevdiklerinizin maddi olarak zorluk yaşamasının önüne geçmeyi amaçlar. Ferdi kaza sigortası ise yalnızca kaza durumunda vefat halinde güvence sağlar. Diğer bir deyişle hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası arasındaki farkın, poliçede güvence altına alınan vefat durumu olduğunu söyleyebiliriz.

Dilerseniz ferdi kaza sigortası hakkında detaylı bilgi verdiğimiz yazımıza da göz atabilir ve konunun ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.

Hayat Sigortası Ürünleri

Hayat Sigortası Teminatları Nelerdir?

Hayat sigortası kapsamı ve teminat dışında kalan durumlar, tercih edeceğiniz sigorta ürününe göre farklılık gösterebilir. Bu arada seçeceğiniz sigorta ürününün yanı sıra poliçeye dâhil etmek istediğiniz ek teminatların da hayat sigortası fiyatları yani primleri üzerinde etkili olduğunu belirtelim. Ayrıca primler hesaplanırken diğer sigortalarda da olduğu gibi yaş, meslek, cinsiyet gibi kriterler de değerlendirilir.

Her sigorta şirketinin sunduğu ürün farklı olabilir. MAPFRE Yaşam’da ise Yıllık Hayat Sigortası, Prim İadeli Hayat Sigortası, Uzun Süreli Hayat Sigortası ve Azalan Bakiyeli Uzun Süreli Hayat Sigortası olmak üzere dört ürün bulunur.

Şimdi, ihtiyacınıza uygun sigorta çeşidini bulmak için size yardımcı olalım ve bu sigorta ürünlerinin detaylarını paylaşalım!

Hayat Sigortası Fiyatları

Yıllık Hayat Sigortası

Her yıl yenilenebilen bir ürün olan Yıllık Hayat Sigortası, Hayat Sigortası Genel Şartlarında belirtilen her türlü vefat durumunu teminat altına alır. Bu sigorta çeşidinin en önemli özelliği ise opsiyonel pek çok teminat sunmasıdır. Yani poliçenize ekleyeceğiz teminatlar sayesinde güvence alanını genişletebilirsiniz. Daimi sakatlık, kaza sonucu ek vefat teminatı, kaza sonucu tedavi masrafları gibi pek çok güvenceden bu ürün sayesinde yararlanılabilir.

Bu üründen yararlanabilmesi için sigortalının yaşı 18-65 yaş arasında olmalıdır.

Prim İadeli Hayat Sigortası

Hayat sigortaları kötü bir sürpriz sonucunda sevdiklerinizi güvence altına alıyor, fakat riskin gerçekleşmediği durumlarda ödediğiniz primler ne olacak? Prim İadeli Hayat Sigortası’nda, riskin gerçekleşmediği durumlarda yani sigortalının hayatta kalması halinde 12 yılın sonunda primler geri ödeniyor. Bir bakıma birikim yapılmasına yardımcı oluyor!

Sadece “Her Türlü Vefat Teminatı”na sahip olan ve ek teminat sunmayan bu sigorta çeşidinden 18-58 yaş aralığındaki bireyler faydalanabiliyor.

Hayat Sigortası Kapsamı

Uzun Süreli Hayat Sigortası

Minimum 2 yıl olacak şekilde düzenlenebilen bu sigorta ürünü, sigortalının ölümcül, kritik bir hastalığa yakalanması halinde bile poliçenin bitim tarihine kadar devam ediyor.

Tazminat seçenekleri bakımından esneklik sağlayan bu sigorta ürünü 18-65 yaş aralığında bireyler için yapılabiliyor. Fakat sigortalının yaşı ile poliçe geçerlilik tarihinin toplamının 70’i geçmemesi gerekiyor. Örneğin 65 yaşındaysanız ve 4 yıllık bir sigorta poliçe yaptırmak istiyorsanız yaşınız ve poliçe süresi toplam 69 olacağı için bu sigortadan yararlanabilirsiniz.

Azalan Bakiyeli Uzun Süreli Hayat Sigortası

Poliçe hazırlanırken belirlenen teminat tutarı doğrultusunda ödeme gerçekleştiren bu sigortanın en önemli özelliği, teminat tutarının her yıl poliçede belirtilen miktarda azalması.

Poliçenin 2 yıldan 30 yıla kadar yapılabildiği bu sigorta ürününden de 18-65 yaş aralığındaki bireyler yararlanabiliyor. Uzun Süreli Hayat Sigortası’nda olduğu gibi bu sigortada da poliçe müddeti ve sigortalının yaş toplamının 70’i geçmemesi gerekiyor.

MAPFRE Yaşam ile Sevdikleriniz Güvende

Kimse haneye giren gelirin azalması nedeniyle ailesinin maddi sıkıntılar yaşamasını, vefat sonrasında kalan borçlar sebebiyle ailesinin borç ödemek durumunda kalmasını ya da çocuğunun eğitim kalitesinin düşmesini istemez. Hayat sigortaları ise bu gibi durumların önüne geçen, sizi ve sevdiklerinizi ek teminatlar doğrultusunda koruyan bir sigorta türüdür. 

Dilerseniz hemen size yakın acentemizle ile görüşebilir, yarınları güvence altına almak için ihtiyaç duyduğunuz detayları öğrenebilir, ardından sigorta ürününüzü seçebilirsiniz.

Herkesin uzun yıllar, ailesiyle mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap