Ferdi Kaza Sigortası Nedir, Neden Yaptırmalısınız?

yazar MAPFRE
Ferdi kaza sigortası nedir?

Ne kadar uzun vadeli planlar yaparsanız yapın kimi zaman aksilikler hayatınızın akışını beklemediğiniz bir şekilde bozabilir. Gelin böyle bir durumda hiçbir zorluk yaşamamak için kendinizi Ferdi Kaza Sigortası ile güvence altına alın. Böylece yalnızca kendi sağlığınızla ya da sevdiklerinizle ilgilenebilir, karşılaştığınız talihsizliklerin maddi boyutunu düşünerek yorulmazsınız. Hayatın getireceği tüm güçlüklere karşı hazırlıklı olmak için Ferdi Kaza Sigortası ile tanışmaya ne dersiniz?

Ferdi Kaza Sigortası Ne İşe Yarar?

Sabah uyandığınızda aynaya ilk bakışınızda aklınızdan rüyalarınız mı yoksa gün içinde yapmayı amaçladığınız şeyler mi geçiyor? Hangisi olursa olsun güne başlangıcın beraberinde iyi hisler getirmesi dilenir. Neşe ve sağlıkla geçmesi dilenen bir gün için ilk adım atılır. Ancak maalesef ümit ile başlanan gün hiç beklenmeyen üzücü sürprizlerle devam edebilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınız zaman ne siz ne de sevdikleriniz bu talihsizliklerin maddi yönünü düşünmesin diye ferdi kaza sigortası yaptırabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası, iradeniz dışında yani beklenmedik bir kaza sonucu yaralanmanız, cismani bir arızaya maruz kalmanız ya da ölmeniz durumunda sizi ya da yakınlarınızı güvence altına alır. Ana teminatları ise kaza sonucu vefat teminatı ve kaza sonucu daimi maluliyet yani sürekli sakatlık teminatıdır. İlave prim ödeyerek de poliçeye ek teminatlar eklenebilir. Ek teminatlar; kaza sonucu tedavi masrafları teminatı, gündelik tazminat ve deprem, sel, yanardağ püskürtmesi ve yer kayması tazminatıdır. Ayrıca sigortanın genel şartlarına ek olarak kanuna aykırı olmadığı ve sizin lehinizde olduğu müddetçe özel şartlar eklenebilir. Sigorta süresi içerisinde ani ve harici bir kaza yaşamanız durumunda poliçede belirtilen teminat limitlerine kadar güvence altına alınırsınız. Ani ve harici kavramları beklenmedik bir kaza gerçekleşmesi durumunda sigorta şartlarının uygulanabileceğini belirtir. Bu sebeple bazı durumlar poliçe kapsamına girmez.

Ferdi kaza sigortası ne işe yarar?

Ferdi Kaza Sigortaları Neleri Kapsamaz?

Hobilerinize bağlı olarak ev içi, iş ya da eğitim gibi rutini belirli bir hayatta karşılaşabileceğiz durumlardan çok daha fazlası sizi bekliyor olabilir. Örneğin ekstrem sporları seviyorsanız, serbest atlayış tutkunuyum diyorsanız ya da kış sporlarının vazgeçilmez bir oyuncusuysanız poliçenize bazı özel şartları eklemeniz gerekebilir. Çünkü sözleşmede özel şartlar bulunmadığı ve şartlarda aksi belirtilmediği sürece şu durumlar poliçe kapsamına girmez:

  • Motosiklet vaya takma motorlu bisiklet kullanmak ya da bunlara binmek,
  • Spor, kuvvet ve hız yarışlarına katılmak,
  • Açık deniz balıkçılığı,  sürek ve sürgün avları, yaban domuzu gibi hayvan avcılığı ve yüksek dağlarda avcılık yapmak,
  • Havada yolcudan başka bir sıfatla bulunmak,
  • Dağcılık, kar ve buz üzerinde yapılan tüm sporlar, boks, eskrim gibi ağır ve tehlikeli profesyonel sporlar yapmak,
  • Terör eylemleri ve sabotaj sonucunda oluşan durumlar beklenmedik kazalardan sayılmaz.

Yaşamın size hep sağlık getirmesini, hiçbir olay sonucu hayatınızın etkilenmemesini dileriz. Ancak sizi ve sevdiklerinizi güvence altına almak ve beklenmedik bir kaza durumunda en azından maddi endişeler yaşamamanızı sağlamak isteriz. Gelin MAPFRE Ferdi Kaza Sigortası şartlarına göz atın ve bugünden yaşamınızı güvence altına alın.

Ferdi kaza sigortası şartları nelerdir?

Ferdi Kaza Sigortası Şartları Nelerdir?

Beklenmeyen kazalara karşı kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına almak için bugünden MAPFRE Ferdi Kaza Sigortası şartlarını inceleyebilir ve satış kanallarımızla irtibata geçerek hayatınız için güvenli bir adım atabilirsiniz. İşte “Ferdi Kaza Sigortası ne kadar süre ile geçerlidir?” ya da “Ne kadar süre için teminat altına alır?” gibi Ferdi Kaza Sigortası ile ilgili aklınıza gelebilecek soruların cevapları:

  • Ferdi kaza sigortası ürünleri genellikle 1 yıl süreli olmaktadır. Ancak poliçeler 1 yıldan kısa süreliğine de yapılabilmektedir. Belirlenen poliçe süresi içerisinde kaza geçirirseniz bu sigorta kapsamında olur.
  • Ferdi Kaza Sigortası fiyatları sizin talep ettiğiniz poliçe limitine göre belirlenir.
  • Teminat kapsamına giren bir kaza sonucu vefat etmeniz halinde vefat tazminatı poliçede belirttiğiniz kişilere yoksa kanuni hak sahiplerinize ödenir.
  • Ferdi Kaza Sigortası, poliçede belirtilen limitler dahilinde bazı ülkeler dışında tüm dünyada geçerlidir. Sadece Amerika, Kanada, Japonya ve Avustralya’da geçerli değildir.
  • Kaza tarihinden itibaren 5 gün içerisinde sigorta acentesine başvurmanız gerekir.
  • Gerekli belgeleri sigortacınıza ilettikten sonra en fazla 30 gün içerisinde gerekli incelemeler tamamlanır ve tazminat işlemi gerçekleştirilir.
  • Sigorta sözleşmesini feshetmeniz durumunda poliçeden herhangi bir tazminat talebinde bulunmadıysanız, kalan prim gün sayısı hesaplanarak size ödenir.

Siz MAPFRE Sigorta ailesinin değerli üyelerinin hayatını önemsiyoruz. Ne ile karşılaşırsanız karşılaşın tüm zorluklarla kolaylıkla başa çıkın istiyor ve hayatınızı kolaylaştırmaya yönelik sigorta ürünleri ile sizleri güvence altına alıyoruz. Ferdi Kaza Sigortası da sizi ve sevdiklerinizi teminat altına almayı amaçlayan bir sigorta ürünü. Bu sigorta türüyle ilgili merak edilen tüm sorulara cevap vermeye çalıştık, daha detaylı bir şekilde Ferdi Kaza Sigortası genel şartlarını okumak isterseniz MAPFRE Sigorta Ferdi Kaza web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz sağlık dolu bir hayat dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap