Bilmenizde Fayda Var : Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır

yazar MAPFRE
kasko-nedir

Yarının ne getireceği belli olmaz!  Hayatınızı olumlu yönde değiştirebilecek olaylar yaşayabileceğiniz gibi hiç yaşamak istemediğiniz bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu kimse istemez biliyoruz, fakat bazen yaşanacak olandan kaçmak imkânsız. İşte, tam da bu nedenle önlemlerinizi almalı, kendinizi maddi ve manevi olarak güvence altına almalısınız. Eğer söz konusu aracınız ise bunu sağlayan hiç kuşkusuz ki kasko sigortası olacaktır!

Hemen her araç sahibinin kasko sigortası hakkında aklında soru işaretleri olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu yazımızda aklınızda beliren bazı soru işaretlerini gidermeyi amaçlıyoruz. Fakat özellikle pek çok kişinin merak ettiği araç kasko değeri hesaplaması ana konumuz! Haydi, başlayalım!

Kasko Nedir?

Kasko sigortası, poliçede belirtilen teminatlar ve limitler doğrultusunda aracınızı maddi-manevi olarak güvence altına alan sigorta ürünüdür. Aracınızın çalınması, bir trafik kazasına dâhil olması ya da bir doğal afet nedeniyle zarar görmesi gibi durumlarda oluşabilecek zararlar, poliçede yer alan teminatlar doğrultusunda karşılanır. Dilerseniz ana teminatların yanı sıra araç anahtarının kaybı ya da özel eşya teminatı gibi güvenceleri de poliçenize dâhil edebilirsiniz. 

Kasko Zorunlu mudur?

Kasko ile ilgili merak edilen sorulardan biri işte tam olarak bu! Hemen cevap verelim ve aklınızdaki soru işaretini giderelim: Hayır, kasko sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigorta çeşidi değil. Fakat karşı karşıya gelebileceğiniz hasarların sigorta şirketleri tarafından karşılanabilmesi için kesinlikle yaptırmanızı önerdiğimiz bir sigorta ürünü! Eğer yaptırıp yaptırmamak konusunda emin değilseniz kasko yaptırmanın 7 avantajına göz atmanızı öneririz. Sonrasında eminiz ki kendiniz için en doğru kararı vereceksiniz!

kasko-degeri-nasil-hesaplanir
Kasko Fiyatları Ne Kadar?


Eğer aracı olan bir arkadaşınızla aynı anda kasko yaptırmaya karar verdiyseniz sizin aracınız ve arkadaşınızın aracı için belirlenen kasko ücreti değişiklik gösterebilir. Bunun nedeni poliçenize dâhil etmek istediğiniz ek teminatların, kullandığınız aracın sıfır ya da ikinci el olmasının ve aracınızın hasar geçmişinin (aracınızın hasar geçmişi yoksa hasarsızlık indirimi alabilirsiniz) yanı sıra Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRB) tarafından aylık olarak hazırlanan araç kasko değer listesi de olabilir.

Kasko Değeri Nedir?


Aracınızın kasko değerinin, kasko fiyatını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtmiştik. Peki; kasko değeri hangi kriterler doğrultusunda oluşturulur, bir diğer deyişle kasko fiyatlarını belirlemede değer listesi niçin bu kadar önemli?
Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir. Ayrıca kasko değer listesinin sadece kasko teklifinde değil, Motorlu Taşıtlar Vergisi hesaplamasında da belirleyici olduğunu belirtmemizde fayda var.

Kasko Değer Hesaplama Nasıl Yapılır?


Araçların değerleri piyasaya göre değişir ve aylık düzenli olarak yeni kasko değer listesi sunulur. Peki, kasko değer sorgulama nasıl yapılır? Dilerseniz Türkiye Sigorta Birliği internet sitesinden Kasko Araç Değer Listesi’ni inceleyebilir ve aracınızın kasko değerini online olarak hesaplayabilirsiniz.

kasko-degeri-hesaplama

Aracınızı Hemen Güvence Altına Almanın Pratik Yolu MAPFRE Sigorta’da!

Kasko poliçesinde yer alan teminatlar ve belirtilen limitler doğrultusunda aracınızı, sizi ve birlikte seyahat ettiğiniz sevdiklerinizi güvence altına almanızı sağlayacak bu sigortayı yaptırmak için uzun işlemlere gerek yok! MAPFRE Sigorta kasko sigortası teklif sayfasından hızlı ve pratik pratik bir şekilde aracınıza, ihtiyaç duyabileceğinizi düşündüğünüz teminatlara göre fiyat teklifi alabilirsiniz!

Eğer aracınızı güvence altına almak için farklı sigorta ürünlerini de incelemek istiyorsanız MAPFRE Sigorta’nın araç sigortası ürünlerine ve detaylarına göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap