Kasko Neyi Karşılar: Kasko Yaptırmanın 7 Avantajı

yazar MAPFRE

Trafikte can ve mal hasarlarını karşılayabilmek için alınabilecek önlemlerin başında gelen kasko, trafikteki güvenliğinizin yanı sıra; doğal afetlerden hırsızlığa kadar, farklı alanlarda, farklı avantajlar da sunan bir sigorta türüdür. Şimdi, kasko yaptırmanın sağladığı avantajları incelemeye başlayalım.

Kasko Sigortası Nedir?

Kaskonun faydalarını sıralamadan önce, bu sigorta türünün ne olduğunu hatırlamakta yarar var.

En temel tanımı ile Kasko Sigortası; araçların başta kazalar olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı hasar görmesi sonucunda oluşacak zararları karşılayan sigorta türüdür. Ancak günümüzün gelişen sigorta hizmetleri, ek düzenlemeler ile bu ürünün hizmet alanını, farklı durumları da kapsayacak şekilde genişletebilmektedir.

Sıklıkla Zorunlu Trafik Sigortası ile karıştırılan bir kavramdır. Oysaki ikisi arasındaki fark oldukça basittir. Zorunlu Trafik Sigortası kaza durumunda karşı aracı ve 3. kişileri, Kasko Sigortası ise sizin aracınızı teminat altına alır.

Kaskonun Avantajları Nelerdir?


Kasko Sigortası; sahip olduğu ana teminatların yanı sıra poliçenizde yer alabilecek ek teminatlarla da başınıza gelmesini istemeyeceğiniz pek çok duruma karşı sizi ve aracınızı güvence altına alır. Yani kasko, direkt olarak araç sahibinin faydalarını gözeten bir araç sigortası türüdür.
Umarız bu sigortanın sunduğu teminatlardan yararlanmak durumunda kalmazsınız ama hayatın kötü sürprizlerine karşı da önlem almakta fayda var! Şimdi, Kasko Sigortası yaptırmanın avantajlarını sıralayalım.

1. Kaza Sonucu Oluşabilecek Hasarları Karşılar

Sadece karşı taraftan kaynaklı kazalarda oluşabilecek olan hasarları değil; sizden kaynaklı olabilecek araç hasarlarını da kısmen ya da tamamen karşılar. Hangi hasarların karşılanabileceği ise poliçede belirtilir.

2. Çekici Hizmeti Sunar

Çoğu kazada ya da arızada araç hareket edemez hale geldiği için, çekici büyük önem kazanır. Bu nedenle kaskolar belirli durumlar ve limitler dâhilinde ücretsiz çekici hizmeti de sunar.

3. Yedek Araç Verir

Kaza, arıza ve benzeri durumlardan dolayı aracınız onarım sürecinde olduğu ve aracınızı kullanamadığınız için sigorta şirketi tarafından size ikame araç verilir. Böylece yaşanabilecek olan olumsuz durumlardan etkilenmeden günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.

4. Hırsızlık Durumunda da Geçerlidir

Çoğu sigorta şirketi, genellikle ek bir bedel ödemek şartıyla hırsızlık gibi durumlarda da kısmen ya da tamamen oluşabilecek zararları telafi ederler. Araç çalınmış ya da çalınmamasına rağmen hırsızlık girişimi sonucu zarar görmüşse sigorta şirketi bu zararları sigorta poliçesinin dâhilinde karşılayabilmektedir.

5. Doğal Afetlerde Oluşan Zararı Giderir

Dolu, sağanak yağmur, yangın, toprak kayması, deprem gibi birbirinden farklı doğa olayları sonucu aracınızda meydana gelebilecek olan zararlar da kasko tarafından karşılanabilmektedir.

6. Sağlık Sorunlarında Destek Olur

Teminatlar içerisine eklenebilen sağlık hizmetleri sayesinde kaza sonucu oluşabilecek yaralanma, ölüm gibi can güvenliği ile ilgili durumlarda da sigorta şirketiniz destek olabilmektedir.

7. Ek Hizmetler Alınabilir

Bu sigortaları sadece verdikleri standart hizmetlerden ibaret olarak düşünmemeli, aracınıza dair ihtiyacınız olan farklı bir hizmeti de kasko teminatları içerisine ekletebileceğinizi unutmamalısınız. Araç için çilingir hizmeti, araç anahtar kaybı, araç aksesuarlarının sigorta kapsamına alınması gibi pek çok farklı seçenek isteğe bağlı olarak güvenceler içerisine alınabilmektedir.

Kasko Fiyatları

Belirli sınırlar dâhilinde her yıl güncellenen kasko fiyatları; kasko değer listesi, teminatlar ve sigortalı tarafından talep edilen ek hizmetler baz alınarak oluşturulur. Diğer bir deyişle fiyat teklifi farklı unsurların değerlendirilmesiyle verilir.

MAPFRE Sigorta Yanınızda

MAPFRE Sigorta, sunduğu ana ve ek teminatlarla trafik kazalarından deprem gibi doğal afetlere kadar pek çok nedenle aracınızda oluşabilecek hasarları, poliçe dâhilinde karşılar. Kasko teklifi almak için Araç Sigortası Teklifi sayfamızı inceleyebilir ve size ihtiyacınız olan teminatlar doğrultusunda fiyat belirleyebilirsiniz.


Benzer Yazılar

Yorum Yap