Kamp Yaparken Kolaylık Sağlayacak 5 Kamp Uygulaması 

yazar MAPFRE
Kamp Uygulamaları

Doğanın içinde huzur bulmak, yepyeni yerler keşfetmek, kısacası kamp yapmak büyük bir zevk. Bu zevki doyasıya yaşamanın yolu ise iyi bir planlamadan geçiyor. Çünkü “Nerede kalınmalı? Kamp alanının yakınında işletme var mı? Karavan park alanları nerede? gibi pek çok sorunun cevabı, iyi yapılmış bir araştırmada gizli. Peki, tüm bu soruların cevabına tek bir tıkla ulaşmak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise yapmanız gereken sadece cep telefonunuzda kamp uygulamaları için yer açmak.

O halde gelin, çadır veya karavan kampı fark etmeksizin kamp yaparken hayatınızı kolaylaştıracak kamp uygulamalarını incelemeye başlayalım.  

Kampp

Türkiye’nin her bölgesinde birbirinden keyifli kamp yerlerinin bulunduğu kesin. Bu kadar seçenek arasından “Hangisine gitsek?” diye düşünüyorsanız Kampp uygulaması tam size göre. Alternatif kamp yerleri keşfi ve eksiksiz bir kamp deneyimi için tasarlanan Kampp ile hem kamp hem de karavan alanları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak oldukça kolay. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinden kamp alanlarının, karavan için uygun yerlerin derlendiği Kampp uygulaması, yakınınızdaki kamp yerlerini keşfetmek ve kamp yapmak istediğiniz yerler hakkında daha detaylı bilgi almak için güzel bir tercih. Uygulama üzerinden ister bölgeye ister konumunuza göre kamp yerlerini listeleyebilir ve alanların imkanlarını öğrenebilirsiniz. 

Bu uygulama ile Türkiye’deki kamp ve karavan alanlarının olanakları, ücreti, konumu gibi bilgilere kolaylıkla ulaşmak mümkün. Hatta kamp yerlerine daha önce gitmiş kişilerin yorumlarını da görebilirsiniz. Böylelikle yeni bir keşfe çıkarken kamp alanına uygun şekilde hazırlıklıklarınızı yaparak kamp deneyiminizi kusursuz hale getirebilirsiniz. 

Kampp uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz. 

Kampp

iOverlander

Kamp yaparken yakındaki alanlar dışında alanın yakınındaki işletmeleri de öğrenmek gerekli. Yiyecek- içecek alışverişi yapmak, acil ihtiyaçları karşılamak ve benzin almak için alanın yakınında ne var ne yok araştırmakta fayda var. Bu araştırmanın en kolay yolu ise kamp uygulamaları arasında popüler bir seçenek olan iOverlander uygulamasından geçiyor.  

iOverlander uygulaması, konuma göre çevredeki farklı türden işletmeleri hemen sıralıyor. Restoran, otel, hastane, kamp yeri, benzin istasyonu ve daha pek çok kategoride işletmeye uygulama üzerinden ulaşmanız mümkün. Ayrıca kategorileri filtreleyerek istediğiniz türden işletmeleri de tek bir sayfada görebilirsiniz. Hem de sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kullanılabilen iOverlander sayesinde yurt dışında kamp yaparken de çevrenizdeki yerleri keşfedebilirsiniz. 

Uygulamanın bir diğer önemli özelliği de yerlerin kaydedilip paylaşılabilir olması. Diyelim ki bulduğunuz bir benzin istasyonunu arkadaşlarınızla da paylaşmak isterseniz bu uygulama sayesinde gittiğiniz yerleri kolaylıkla kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. 

iOverlander uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz. 

Park4night

Karavan kampı yaparken en önemli konulardan biri tabii ki karavan park alanlarını bulmak. Karavan nereye park edilebilir ve nerede kalınır, yolculuk boyunca takip etmeniz gereken bir konu. Bu önemli konunun çözümü ise Park4night uygulamasında bulunuyor. Uygulama içerisinde hem karavan park alanları hem de daha fazlası sizi bekliyor. 

Park4night ile park yerlerini, kamp yerlerini ve kullanıcılar tarafından girilmiş çeşme ve servis gibi bilgilerin detaylarını harita üzerinden görebilirsiniz. Uygulama sayesinde yola çıkmadan önce yolunuzun üzerindeki park alanlarını listeleyerek kalacağınız yerleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Ancak şunu belirtelim: uygulamayı çevrim dışı da kullanmak istiyorsanız uygulamaya abone olmanız gerekli. Abonelik paketleri ise yıllık ve aylık olarak değişiyor. 

Park4night uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz. 

Caravanya 

Karavan park alanlarını ve kamp yerlerini keşfedebileceğiniz bir diğer camping uygulaması da Caravanya. Dünyanın farklı yerlerindeki kamp alanlarını harita üzerinden keşfedebileceğiniz bu uygulamada, istediğiniz özelliklere göre de filtreleme yapmanız mümkün. Kamp türü, konum, gitmek istediğiniz yerin imkanlarına göre filtreleyerek dünyanın her yerindeki kamp alanlarına doğru keşfe çıkabilirsiniz. 

Kendi içerisinde bir topluluğa sahip Caravanya’da daha önce seyahat edenlerin notlarını ve yer önerilerini de uygulama üzerinden görmeniz mümkün. Ücretsiz bir şekilde üyelik sunduğu için siz de kolaylıkla uygulama üzerinden üye olabilir ve önerilerinizi diğer topluluk üyeleriyle paylaşabilirsiniz.
Caravanya uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz.

caravanya

Maps.me

Seyahat ederken, hatta günlük hayatta en çok kullandığımız uygulamalar arasında tabii ki haritalar geliyor. Google Harita ve Apple Harita bu alanda en popüler seçenekler. “Ama kamp yaparken bunlar bana yeterli gelmiyor.” diyorsanız Maps.me uygulamasını denemenizi öneririz. Seyahat edenlere özel tasarlanmış bu uygulama, özellikle çevrim dışı kullanıma uygun olması ile dikkat çekiyor.

Kategoriye göre arama seçeneği sunan bu harita üzerinden bulunduğunuz noktadan farklı yerleri keşfedebilir ve yol tarifi ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yola çıkmadan önce de gideceğiniz yerlere göre rotaları oluşturarak bir yolculuk planı yapabilirsiniz.  

Maps.me uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz. 

Uygulamaları telefonunuzu indirip kamp planınızı yapmaya başladıysanız şimdi kampa hazırlanma zamanı. “Yanıma hangi malzemeleri almalıyım? Çadır seçerken nelere dikkat etmeliyim?” diye düşünüyorsanız “Konforlu Bir Kamp İçin İpuçları” yazımızı okuyabilirsiniz. Tabii ki tüm hazırlıklarınız eksiksiz olsa da seyahat anında tatsız sürprizlerle karşılaşmak her zaman mümkün. Bu sürprizlere karşı önlem almak için de MAPFRE Sigorta Seyahat Sigortaları yanınızda. 

İster yurt içinde ister yurt dışında tatil planı oluşturun, seyahat sigortaları ile geziniz esnasında oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı önlem almayı unutmayın. Seyahat sigortası seçenekleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve size en uygun sigorta seçeneğini öğrenmek için MAPFRE Sigorta acenteleri ile iletişime geçebilirsiniz.

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap