Mini Onarım Nedir, Neleri Kapsar?

yazar MAPFRE
Mini Onarım Teminatı Nedir

Ev, iş, sosyal hayat derken şehir içinde özel aracımızla birçok kez trafiğe çıkıyoruz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir aracın küçük aksiliklerle karşılaşması an meselesidir. Bu aksilikler sonucu alınan küçük hasarlar yüzünden dosya açtırma işlemleri ile uğraşmayı ya da kasko sigortasını devreye sokarak hasarsızlık indiriminden yararlanma  fırsatını kaçırmayı kimse istemez.    

İşte, bu nedenle sigorta şirketleri “mini onarım” adı altında bir teminatla bu sorunu güvence altına alma imkanı sunuyor. Kaskoda mini onarımı ve kapsamını sizin için ele aldık.

Mini Onarım Nedir?

Mini onarım teminatı, kasko sigortalarına ek olarak verilen bir teminattır. Bu teminata göre aracınızın başına gelecek küçük hasarlar, poliçede belirtilen şartlar ve teminatlar dâhilinde dosya açılmadan karşılanır. Onarımın hangi ufak hasarı teminat altına alacağı konusu ise hasarın boyutuna, miktarına, yapısına göre değişir. 

Mini Onarım Neleri Kapsar?

Mini onarım kapsamı, sigorta şirketlerine ve poliçede belirlenen teminatlara göre şekillenir. Ancak genel olarak mini onarımın hangi hasarları güvence altına alabileceğini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tampon sıyrıklarına, anahtar çiziklerine, kapılarda dış darbeler nedeniyle meydana gelen çiziklere uygulanan boya tamiri
  • Boyalı veya boyasız kaporta göçüğü düzeltme 
  • Leke çıkarma 
  • Ön camda çeşitli cisimlerin çarpmasıyla oluşabilecek hasarlar
  • Döşeme yırtıkları

Bunlara benzer ufak hasarlar mini onarım kapsamındadır. Tabii buradaki zararların karşılanması, meydana gelen hasarın boyutu ve miktarı, poliçedeki limitler dâhilinde olur.

Mini Onarım Nedir

Mini Onarım Hizmeti Hasarsızlık İndirimini Bozar mı?

Mini onarımın  en büyük avantajlarından biri, poliçedeki hasarsızlık indirimini bozmadan onarım hizmeti vermesidir. Hasarsızlık indirimi, kasko sigortanız varken aracınızın herhangi bir hasar almaması sonucunda sonraki yıl kasko poliçenizi yenilerken kullanabileceğiniz indirimdir.

Mini Onarım Tramere Girer mi?

Minicik bir hasar yüzünden aracınızın “hasarlı” olarak değerlendirilmesi biraz tatsız olabilir. Mini onarım hizmeti işte burada aradığınız çözüm olabilir. Çünkü bu hizmet sayesinde arabanızda bir aksilik sonucu meydana gelecek kaporta göçüğü, boya döküntüsü gibi küçük hasarlar tramer kayıtlarında yer almadan tamir edilir. Bu kapsamda verilen hizmetler, kaza tamiri olarak değerlendirilmez.

Ancak mini hasarlar bazen teminatların dışında kalacak şekilde olabilir. Bu durum da sigortalının mağdur olmasına yol açabilir. Ancak MAPFRE Sigorta olarak bu sorunun artık yaşanmasını istemediğimiz için bu teminatı genişleterek “Midi Onarım” hizmetimizi sizin için hazırladık.

Mini Onarım Neleri Kapsar

Midi Onarım Teminatı Nedir?

Midi onarım teminatı; bu teminatın mevcut olduğu poliçelerde hasarın büyüklüğünün, hasar tutarı ile ilgili limitin ve hasar bölgesindeki çiziklerin sayısının bir önemi olmadan, ortaya çıkan hasarın sigortada belirtilen şartlar dâhilinde güvence altına alındığı bir oto sigortası teminatıdır. Midi onarım hizmetine göre hasarı ölçmeden, iki parça özelinde onarım işlemi gerçekleşir. Yani güvence altına alınacak bu iki parça, limit olmadan tamir edilir. 

MAPFRE Sigorta ile Sürüşlerinizi Güvence Altına Alın!

Bazen özel aracınızla sürüş esnasında ya da park halindeyken talihsiz olaylarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle durumlarda aracınız, bütçenizi sarsacak kadar büyük hasarlar alabilir. 

Böyle talihsiz olaylar sonucunda alabileceğiniz hasarları karşılamak için MAPFRE Sigorta kasko sigortası yaptırabilir ve bu kötü sürprizlerin sebep olacağı olumsuz sonuçları önceden güvence altına alabilirsiniz. Kasko hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Neden Kasko Yaptırmalısınız?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Ardından size sunacağımız kasko teklifini öğrenebilir ve dilerseniz ürünümüzü satın alabilirsiniz.

Kasko sigortanız kapsamında Mini veya Midi Onarımdan faydalanmak istiyorsanız da 0850 755 0 755 numaralı müşteri hizmetlerimizi arayabilir ve ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap