İkinci El Araba Almak İsteyenler İçin Öneriler

yazar MAPFRE

Ne zamandır hayal ettiğiniz o aracı, bütçe kısıtı ya da farklı nedenlerden dolayı ikinci el alma yoluna gidebilirsiniz. Ancak heyecanla başladığınız bu yolda, hayal kırıklığına uğramamak için ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenlere mutlaka göz atmalısınız. Nereden başlayacağınız bilemiyorsanız, sizler için derlediğimiz önerilere göz atın!

Araştırma Yapın ve Önerilere Açık Olun

Elbette ki bir araç satın almadan önce onun hakkında detaylı bir araştırma yapmak şart. Yani “İkinci el araba almak istiyorum.” diyorsanız öncelikle almak istediğiniz model hakkında internetten ve marka danışmanlarından gerekli bilgileri toplamalısınız. Tanıdıklarınız da araçlar hakkında bilgi sahibiyse bu konuda size yardımcı olabilirler. Ayrıca yakın çevreniz “İkinci el araba alırken ne yapılır?” sorusunun cevabı konusunda da sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.

Eğer aklınızda bir araba markası ya da modeli yoksa bu, ikinci el araç ilanlarında kaybolacağınız anlamına gelebilir. Bu noktada da yine araştırma yapmalı, blog ve forumlardan ihtiyacınıza en uygun aracı bulmak için önerilere göz atmalısınız. Önerilere açık olmak size zaman kazandırabilir, ikinci el araç alım aşamasının hızlı bir şekilde gerçekleşmesini ve dolayısıyla aracınızla daha yakın bir zamanda buluşmanızı sağlar.

Giderleri Planlayın

Alacağınız araca karar verme aşamasında adım adım ilerliyorsunuz… Şimdi sırada, planlama aşaması var!

Güncel ikinci el araç satışı fiyatı; markaya, modele, üretim yılına, aracın sahip olduğu donanımlara, hasar durumuna kadar pek çok kriterden etkilenir. Bu gibi kriterler aynı zamanda aracın trafik sigortası teklifini de doğrudan etkiler. Bu nedenle sadece aracın fiyatını ya da sahip olduğu özellikleri incelemek yeterli olmayabilir. Araba alım-satım işlemi öncesinde araç hasar kaydı var mı yok mu, araç sahibinin ödemesi gereken bir trafik cezası mevcut mu diye kontrol etmelisiniz.

İhtiyacınıza ve bütçenize uygun ikinci el arabaların bulunduğu bir liste ise işinizi kolaylaştırır. Bu listeyi hazırladıktan sonra araç sahipleriyle iletişime geçmeye başlayabilirsiniz.

Test Sürüşü Yapın

Satın almak için seçilen ikinci el arabayı veya arabaları denemek çok önemlidir. Test sürüşü sadece araç sürüşünü değil, araba motorunun ve parçalarının, bunun yanında kaporta ve donatılarının kapsamlı bir incelemesini de içermelidir.

Elbette, satış işlemi öncesinde, arabanın tüm izinleri ve araç muayenesi, araç teknik belgesi gibi zorunlu belgelerinin sunulması talep etmelisiniz.

Aracı Aldıktan Sonra Güvenceyi Ertelemeyin

Aracı satın aldınız, şimdi sırada hem aracınızı hem de kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına almak var. Kasko Sigortası sayesinde umulmadık durumlar sonrasında maddi ve manevi destek alabilirsiniz. MAPFRE Sigorta’dan fiyat bilgisi almak için Kasko Sigortası Teklif sayfamızı ziyaret etmeniz yeterli.

Benzer Yazılar

Yorum Yap