Araçla İlgili Önemli Detaylar Burada: Tramer Sorgulama ile Neler Öğrenilebilir?

yazar MAPFRE
Tramer Sorgulama

İkinci el araba alırken yapılması gerekenlerden biri, aracın o anki durumunun yanı sıra geçmişini de incelemek. Çünkü ancak aracın kazaya karışıp karışmadığını, karıştıysa ağır hasarı olup olmadığını ya da araçta parça değişimi yapılıp yapılmadığını bilerek sağlıklı karar verebilirsiniz. Tabii araç ile ilgili bilgilere sadece ikinci el araba alırken ihtiyaç duyulmuyor. Oto sigortalarınız hakkındaki detaylara da bir araç sahibi olarak ihtiyacınız olabilir. Hiç merak etmeyin; ister var olan, ister müstakbel aracınız hakkında bilgi sahibi olmak isteyin, Tramer size yardımcı olmaya hazır!

Tramer Nedir?


Sigorta ile ilgili bilgilerin toplandığı bir veri deposu olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne (SBM) bağlı olan Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’nin kısaltmasıdır. Tramer sayesinde bir aracın sigorta bilgileri kontrol edilebilir ya da internetten hasar kaydı sorgulama, geçmiş kaza tutanakları, değişen parça bilgisi gibi pek çok önemli bilgiye kolaylıkla erişilebilir.

Tramer Nasıl Sorgulanır?


Tramer kayıt sorgulama; online olarak, SMS ile ya da çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilir. Aracın plakası ya da araç şasi numarası, sorgulama yapmak için sisteme verilmesi gereken bilgilerdir. Bu arada sorgulama yaparken verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olmanız gerektiğini, aksi takdirde ulaşmak istediğiniz bilgilere erişemeyeceğinizi de hatırlatalım.
Şimdi, araçlar hakkında detaylı bilgi almanıza yardımcı olan Tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır, anlatalım.

İnternetten Hasar Kaydı Sorgulama

Web ile Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online Tramer sorgulama, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin bir markası olan sigortam360.com aracılığıyla yapılmakta. Sitenin; Sorgular, Poliçeler ve Online İşlemler bölümlerinden sorgulama yapmak istediğiniz alanı bulup ihtiyacınız olan bilgilere birkaç adımda kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hemen “Tramer online sorgulama ne kadar?” sorusunun cevabını da verelim. Tramer poliçe sorgulama ücretsiz olarak yapılabiliyor, fakat diğer işlemleriniz için bir ücret ödemeniz gerekiyor. Web sorgu birim ücreti 6,5 TL ve ihtiyacınız olan sayıda sorgu satın alabilirsiniz. Ayrıca daha önce yaptığınız sorgulamalarınıza da platformdan ücretsiz olarak ulaşabileceğinizin altını çizelim.

SMS ile Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom kullanıcısıysanız 5664’e SMS atarak araç ile ilgili dilediğiniz sorgulamayı pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Fakat Tramer sorgulama SMS hizmeti ile almak istediğiniz bilgiler doğrultusunda atmanız gereken SMS’ler farklılık gösterebiliyor. Peki, hangi sorgulama için nasıl mesaj atmalısınız?

  • Hasar geçmişi sorgulamak için: Aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34xyz34 gibi) 5664’e SMS atın.
  • Eksper raporu olan kazalarda değişen araç parçalarını öğrenmek için: “PARÇA” yazıp boşluk bırakın, araç plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34xyz34 gibi) boşluk bırakın, “HASAR TARİHİ” yazın ve 5664’e SMS atın.
  • Araç detay bilgisi için: “DETAY” yazın, boşluk bırakıp aracın plakasını bitişik bir şekilde (34xyz34 gibi) ekleyin ve 5664’e SMS atın.
  • Değişen parça bilgisi için: “PARÇA” yazın, boşluk bırakıp aracın plakasını bitişik bir şekilde (34xyz34 gibi) yazın, tekrar boşluk bıraktıktan sonra kaza tarihini rakam ile yazın (gg/aa/yyyy şeklinde) ve 5664’e SMS atın.

SMS ile Tramer kaydı sorgulama ücreti, her operatör için sorgulama başına 8,5 TL’dir.

Çağrı Merkezi Aracılığıyla Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

118 90 numaralı çağrı merkezi sayesinde araç hasar sorgulama, araç detay sorgulama, ikinci el araçlar için parça değişimi sorgulama ve kaskosuz dönem sorgulamaları yapılabilir.

118 90’ı arayıp araç plaka veya şasi numarasını vererek aracınızla ilgili öğrenmek istediklerinizi çağrı merkezi çalışanları yardımıyla öğrenebilirsiniz. Ayrıca görüşmeleriniz sırasında size verilen bilgiler daha sonra SMS ile de iletilir.

“Çağrı merkezi aracılığıyla Tramer sorgulama ne kadar?” sorusunun cevabını da hemen verelim: Çağrı merkezi aramaları, dakika başına 4,25 TL olarak ücretlendirilir.

Tramer Nedir

Araç Sigortalarınızı Yaptırın, Kötü Sürprizlere Karşı Hazırlıklı Olun

Umarız hayatta hep güzel sürprizlerle karşılaşırsınız, fakat ne yazık ki kötü sürprizler de hayatın bir gerçeği. Trafikte karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlar için güvence oluşturmak ise bu kötü sürprizlerin neden olabileceği maddi ve manevi hasarları karşılamanız konusunda size yardımcı olur!

MAPFRE Sigorta’nın Kasko Sigortası ve Zorunlu Trafik Sigortası ürünleri sayesinde artık yola çıkarken kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Eğer oto sigortası yaptırmak istiyorsanız Kasko Sigortası teklif ve Zorunlu Trafik Sigortası teklif sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Poliçe bilgilerinize, teminat limitlerinize ve daha pek çok bilgiye ulaşabilmek için ise MAPFRE Go her zaman sizinle!

Benzer Yazılar

Yorum Yap