Kamp Mevsimi Açıldı: Türkiye’nin En Güzel Kamp Alanları

yazar MAPFRE
Kamp Mevsimi Açıldı: Türkiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Ev, iş ya da okul ikilisi arasında ne zamandır gidip geliyorsunuz? Yıldızlara dokunmaya, ağaçları kucaklamaya ve sabahın ilk ışıklarının yüzünüzü okşamasına ne dersiniz? Bu heyecana hazırız diyorsanız Türkiye’nin en güzel kamp alanları listesinden bir yeri seçin, çadırınızı hazırlayın ve seyahat sağlık sigortanızı da yaptırmayı durmayın!

Hızır Kamp – Balıkesir

Çadırda sakin vakit geçirmekle yetinmeyip doğa ile bütünleşmek istiyorsanız Kaz Dağları eteğindeki Hızır Kamp sizin için ideal bir seçenek olabilir. Dilerseniz kampın içinden akan Zeytinli Çayı’nda yüzebilir, Kazdağları’nda trekking yapabilir dilerseniz de bisiklet turuna katılabilirsiniz. Doğa ile sizi buluşturacak bu etkinliklerin yanı sıra Temmuz – Ağustos ayında Hızır Kamping’de düzenlenen yoga kamplarına da katılabilirsiniz. Hızır Kamp’ta 3 farklı konaklama seçeneği sunuluyor. Kendi çadırınızda, ortak banyo tuvalet kullanımı olan ağaç evlerde ya da kendisine ait banyosu bulunan ahşap ve taş evlerde kalabilirsiniz.

Adres: Mehmetalan Köyü, Edremit Balıkesir

Hızır Kamp - Balıkesir

Kaynak

Akyaka Orman Kampı – Muğla

Orman içerisinde müthiş bir deniz manzarasına karşı uyanmaya ne dersiniz? Akyaka orman kampı, denizin ve ormanın huzur verici etkisini birarada yaşayabileceğiniz bir mekan. Karavan ve çadır kamp yerleri bulunan Akyaka Orman Kampı’nda elektrik ve su imkânı mevcut. Tabure, mini buzdolabı, masa ve sandalye ise ek olarak ücretlendiriliyor. Ancak köpeğinizle birlikte kampa gitmeyi düşünüyorsanız Akyaka Orman Kampı’nda evcil hayvan girişine izin verilmediğini bilmenizde fayda var. Ormanın içinde bulunduğu için ateş yakmak da yasak.

Adres: Gökova A Tipi Mesire Yeri Akyaka Beldesi Ula, Muğla

Yedigöller Kamp Alanı, Bolu

En iyi ilkbahar ve sonbahar fotoğraflarının Yedigöller’de çekildiğini fark etmiş miydiniz? Gelin bu bahar fotoğraflara bakmanın ötesine geçin ve baharı Yedigöller’in müthiş tabiatında karşılayın.

Bu harika doğası ile Marmara Bölgesi’ne yakın kamp yapılacak yerler arasında Yedigöller adından sıkça bahsettiriyor. Yedigöller’e kamp yapmaya giderken sabun ve peçete gibi bazı temel ihtiyaçları yanınızda götürebilirsiniz. Çünkü bu kamu alanında restoran ya da kafe bulunmuyor.

Adres: Yedigöller, Bolu 14030

Yedigöller Kamp Alanı, Bolu

Çubucak Orman Kampı – Muğla

Gün batımını tabiatın kucağında seyredip, internet, market gibi imkanlardan da uzak kalmak istemiyorsanız Çubucak Orman Kampı sizi bekliyor. Deniz kenarında bulunan kamp alanında tuvalet, duş ve bulaşıkhane bulunuyor. Milli Parklar içerisinde yer alan bir devlet işletmesi olduğu için de fiyatları oldukça uygun. Çadırınızı yanınızda getirebilir ya da buradan çadır ve kamp malzemesi kiralayabilirsiniz.

Adres: Datça Yolu 23. km Jandarma Karakolu Yanı Marmaris / MUĞLA

Borçka Karagöl Tabiat Parkı- Artvin

Karadeniz’in coşkun yeşilinin mavi ile buluştuğu bir yer Karagöl. Burada göl kenarında çadır kurabilir ve gözününü gölün dinginliğine açabilirsiniz. Tuvaletin bulunduğu kamp alanında yiyecek satın alabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Bu yüzden çadır yerine gelmeden önce yol üzerinden alışveriş yapmanız iyi olabilir.

Adres: Karagöl, Aralık Köyü, Borçka, Artvin

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı – Muğla

Kelebekler Vadisi, 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan el değmemiş bir doğa harikası. Sarp kayalıklarla çevrili bölge 1. Derece Sit Alanı olduğu için imara kapalı. Mavi ve yeşilden başka hiçbir şey görmek istemiyorum diyorsanız Kelebekler Vadisi’nde kamp kurmanızı tavsiye ederiz. Ölüdeniz’den kalkan teknelere binerek Kelebekler Vadisi Kamp Alanı’na ulaşabilirsiniz. Çadır kamp alanları bulunan bu bölgede belirli bir ücret karşılığında konaklayabilirsiniz.

Adres: Uzunyurt Mahallesi 48300 Fethiye/Muğla

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı - Muğla

Altın Kamp – Balıkesir

Edremit Körfezi kıyısında yer alan Altın Kamp’ta hem ücretli kamp alanları hem de otel bulunuyor. Bu yüzden diğer kamp alanlarına göre sunduğu imkânlar daha geniş. Altın Kamp’ta kafe, restoran, bar ve spor sahası bulunuyor. Kendi çadırınızı getirebileceğiniz gibi tesisten de çadır kiralayabilirsiniz. Bergama’ya 80 km, Behramkale’ye 70 km ve Truva’ya 110 km mesafede bulunan Altın Kamp’e arabanızla gelerek bu tarihi mekânları da gezebilirsiniz.

Adres: Altın Camp & Park Hotel, 10700 Burhaniye

Kamp Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tadı damağınızda kalacak bir kamp deneyimi yaşamak için şunları aklınızda bulundurabilirsiniz:

  • Sabah erken saatte gün ışığı ile uyanmak istemiyorsanız çadırınızı çam ağaçlarının örttüğü ama denizin de aradan sizi selamladığı bir konuma kurabilirsiniz. Ayrıca çadırı kurmadan önce rüzgar yönünü de tayin etmenizde fayda var. Kamp ateşinin çadırınıza dolmasını istemezsiniz.
  • Yemek hazırlamak için ayıracağınız vakti minimuma düşürerek eğlenmeye bolca zaman bulabilirsiniz. Yanınıza konserve yiyecekler ya da kampta hazırlanabilecek pratik tarifler listesi alabilirsiniz.
  • Ücretsiz kamp alanları içerisinde duş alabileceğiniz yerler bulunmayabilir. Bu yüzden yanınızda kampçılara özel ağaca asılabilen su depoları alabilirsiniz.
  • “Nerede kamp yapılır?” sorusu sizi genellikle şehir içi bir adrese götürmeyebilir. Kamp yapmak için daha önce görmediğiniz bir yerde farklı bir deneyim yaşamak isteyebilirsiniz. Bu durumda kamp yapmak için seçeceğiniz alan şehir dışındaysa yolculuğunuzu güvence altına almayı ihmal etmeyin. MAPFRE Sigorta Mix Trafik Sigortası ile geniş kapsamlı bir oto sigortası yaptırabilir ve hiçbir aksiliğin sizi yolunuzdan alıkoymasına izin vermezsiniz. Bir talihsizlikle karşılaştığınız zaman yol yardımı ve onarım desteği alabilir ve kamp alanına güvenle ulaşırsınız.
  • Gideceğiniz kamp alanını seçmeden önce önceliklerinizi değerlendirin. Eğer duş, tuvalet, elektrik ve mutfak gibi alanlar sizin için vazgeçilmezse imkânları detaylı olarak öğrenmek için kamp tesisleri ile telefonda görüşebilirsiniz. Konforlu bir kamp deneyimi yaşamak hakkında tüm detaylara ulaşmak için “Yeşil Olmadan Asla Diyenlere: Konforlu Bir Kamp İçin İpuçları” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.
  • Kamp demek açık alanda uzun süre geçirmek, kamp ateşi yakmak ve ormanda uzun bir yürüyüşün keyfini çıkarmak demek. Tüm bu zevklerden hiçbir kaza ya da hastalığın sizi alıkoymasını istemeyiz. Bu yüzden, MAPFRE Sigorta Yurtiçi Seyahat Sağlık Sigortası ile açık havanın ve ormanın yaşatabileceği tatsız sağlık sürprizlerine karşı hep yanınızdayız.

Unutulmaz deneyimler yaşayacağınız, bol eğlenceli bir kamp yapmanızı dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap