Keşiften Daha Fazlası: İlham Veren Yolculuk Hİkayeleri

yazar MAPFRE
Keşiften Daha Fazlası: İlham Veren Yolculuk Hikayeleri

Yeni kültürler tanımak, dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışmak, yüzyıllara meydan okuyan tarihi eserleri ziyaret etmek ya da doğal güzellikleri keşfetmek elbette ki çok güzel. Fakat bazı zamanlarda yolculuk, keşiften çok daha fazlası; ilham veren bir hikaye, hatta bazen hayat dersi demek. Daha açık olalım…

Hayatın bazen düşündüğümüz gibi gitmediği oldukça açık. Severek yapacağımızı düşündüğümüz işimize giderken çeşitli sebeplerle ayaklarımızın geri geri gitmesi gibi küçük zorlukların yanında, hastalık ya da sevdiklerimizin kaybı gibi büyük zorluklarla da karşılaşabiliyoruz. Böyle durumlarda kara kara düşünmek yerine ise harekete geçmek size motivasyon kaynağı olabilir. İşte, hayatın küçük ya da büyük zorluklarına boyun eğmeden dünyayı keşfe çıkmış ve bu yolculuklarında ilham verici hikayeleri ile hepimizi etkilemiş insanlar:

Megan Sullivan: Dünyanın Yeni 7 Harikası’na Yolculuk

2014 yılında Kaliforniya’daki Yosemite Ulusal Parkı’nda tırmanış yaparken düşen, birkaç gün sonra trafik kazası geçiren ve bundan birkaç gün sonra da cilt kanseri olduğunu öğrenen bir kadın… Çoğu kişi bu olumsuzlukları yaşadıktan sonra hayatının akışını pozitif yönde değiştiremezdi belki. Ama o, bunca olayın ardından macera tutkusu ve yaşam sevinci sayesinde hayali olan bir şeyi yapmaya güç buldu. Hayali ise 13 günde Dünyanın Yeni 7 Harikası’nı görmekti! Elbette bu ilginç yolculukta başarılı olma ihtimali, sağlık sorunları göz önünde bulundurulduğunda o kadar kolay değildi; ama Megan Sullivan bunu başardı ve hayalini gerçekleştirdi! Başarı hikayesi ise pes etmemek gerektiğini ve hayatın bir şekilde devam ettiğini insanlara bir kez daha hatırlattı. Bu arada merak edenler için Megan’ın sağlığına kavuştuğunu belirtelim.

Megan Sullivan: Dünyanın Yeni 7 Harikası’na Yolculuk

Kaynak

Vijayan ve Mohana: Amaç Dünyayı Keşfetmekse Yaşın Önemi Yok

Hayaliniz dünyayı gezmek, ilginç yolculuklar yapmak ve unutulmaz seyahat hikayeleri elde etmek; fakat bunu belli bir yaşa kadar yapmanın önemli olduğunu ve yaş aldıkça bu hayalin gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu düşünüyorsunuz. Üzgünüz ama yanılıyorsunuz. Çünkü yaklaşık 45 yıldan beri evli olan ve dünyayı gezme hayalini paylaşan Hintli çift Vijayan ve Mohana, yaklaşık 12 yılda tam 23 ülke gezmiş ve gezmek için plan yapmaya da devam ediyorlar. Güney Amerika’da pek çok ülkeyi gezen ve keşif listesinde bol bol Avrupa ülkelerine yer veren çift, Hindistan’da çay satarak geçiniyor ve hem ülkelerindeki yaşantılarında hem de ziyaret ettikleri ülkelerde giderlerini minimumda tutuyorlar. Yani hayallere ulaşılacak yolda yaşın hiçbir önemi olmadığını gösteren bu ünlü gezginler, ilginç yol hikayeleriyle ilham oluyor.

Vijayan ve Mohana: Amaç Dünyayı Keşfetmekse Yaşın Önemi Yok

Karl Bushby: Hayaline Ulaşmak İçin Bazen Sandığından Çok Beklemen Gerekir

Bir hayalinizin gerçekleşmesi için ne kadar bekleyebilirsiniz? 1 ay mı, 1 yıl mı, 10 yıl mı? Elbette bu sorunun cevabı hayalinizin ne olduğuna ve bu hayali gerçekleştirmek için neler yaptığınıza göre değişir. Ancak bazen hayalinizi gerçekleştirmek için ne kadar uğraşsanız da sizden kaynaklı olmayan nedenlerden dolayı gecikmeler yaşayabilirsiniz. Üstelik bu hayalinizi gerçekleştirmek için 8 yıl gibi uzun bir süre koysanız bile! Fakat eğer Güney Amerika’dan İngiltere’ye kadar hiçbir araç kullanmadan, sadece yürüyerek gitmeyi planlıyorsanız bu süre az bile olabilir!

İngiliz paraşütçü Karl Bushby’nin hayali henüz tam olarak gerçekleşmese bile sabrından ve azminden ötürü onun ilham veren başarı hikayelerinden birini yazdığını söyleyebiliriz. 1 Kasım 1998’de yani 29 yaşındayken çıktığı yolculuğa hâlâ devam ediyor Karl. Şili’nin Punta Arenas şehrinden başlayan ve 2006 yılında, buz tutan Bering Boğazı’ndan yürüyerek Asya kıtasına ulaşan Karl Bushby, yolculuğunun 2019 yılında bitmesini planlıyor. Sağlık, vize gibi pek çok sorundan kaynaklı olarak bitiş tarihi planlanandan çok daha uzasa da Karl Bushby, keşfetmenin sabır gerektiğini ve hayallere ulaşmak için yolculuktan vazgeçmemek gerektiğini hatırlatıyor.

Karl Bushby: Hayaline Ulaşmak İçin Bazen Sandığından Çok Beklemen Gerekir

Kaynak

Juliana Buhring: Kötü Bir Deneyim, Cesaret Verebilir

Aileden birinin ya da çok yakın bir arkadaşın ölümü, hayatı sorgulamaya neden olabilir. İşte, Juliana’nın yolculuğu da tam bu noktada başlıyor. Erkek arkadaşını kaybettikten sonra kendini, içerisinde bulunduğu psikolojik çöküntüden kurtarmak için bir şey yapması gerektiğini düşünen Juliana aslında pek de içli dışlı olmadığı bir şeye, hatta 30 yaşına kadar hiç yapmadığı bir şeye karar veriyor: Bisiklete binip seyahat etmek! Tesadüfen tanıştığı bir antrenörden 8 ay boyunca ders alıp hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini yollara hazırlayan Juliana Buhring, bu konuda yakın çevresinin desteğini görmese de umursamıyor ve tek başına yollara çıkıyor. Fakat Juliana Buhring’i tek başına gezmesi ve bu azmi dışında özel yapan bir şey var: O bir rekortmen! Dünyanın çevresini 144 günde dolaşarak “Dünyanın Çevresini En Hızlı Dolaşan Kadın” unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş! Juliana, daha önce bir konuda hiçbir deneyimin olmasa bile gerekli çalışmayı yaptıktan sonra her şeyin mümkün olabileceğini kanıtlayan insanlardan!

Juliana Buhring: Kötü Bir Deneyim, Cesaret Verebilir

Kaynak

Daha iyisini yapabileceğine inanan, içinde bulunduğu kötü dönemden sıyrılmak için kendini keşfetmeye adayan ve pes etmeyen insanlar hepimizin ilham kaynağı! Bu insanlar bize diyor ki “Asla pes etmeyin, hayatın tadı işte o zaman çıkıyor!”

Benzer Yazılar

Yorum Yap