Yeni Yıl Ruhuna Girin: Yılbaşı Temalı Filmler

yazar MAPFRE
Yılbaşı Film Önerileri

Bazı şarkıları dinlemek, bazı kitapları okumak, bazı filmleri ise izlemek için doğru zaman gerekir. 2020’ye sayılı günler kala, seçtiğimiz filmleri izlemenizin tam da zamanı olduğunu düşünüyoruz! İşte, sizin için hazırladığımız, yeni yıl heyecanını keyifli bir şekilde yaşamanızı sağlayacak yılbaşı filmleri listesi:

Milyarder, 1986

Bazı filmleri defalarca izleseniz de her izlediğinizde aynı tadı alırsınız. Bazı eski Türk filmlerinin böyle bir yanı var işte. Şener Şen’in başrolünde olduğu Milyarder de o Türk filmlerinden biri.

Hepimizin aklından geçen bir soru olan ve hayallerimizi peş peşe sıralamamızı sağlayan “Yılbaşında büyük ikramiye bana çıksaydı ne yapardım?” sorusunu eğlenceli olduğu kadar düşündürücü bir şekilde işleyen bu film, kesinlikle yılbaşında izlenecek filmler arasında yer alıyor!

Yılbaşı Temalı Filmler Milyarder

Home Alone (Evde Tek Başına), 1990

90’lı yıllarda pek çok çocuğu televizyon başına kilitlemiş ve yetişkinlerin ise keyifli zaman geçirmesini sağlamış bir film: Evde Tek Başına (Home Alone)! Serinin ilk ve belki de en sevilen filmini yılbaşı gecesi izlenecek filmler listesine hiç düşünmeden alabilir ve geçmişe doğru eğlenceli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Yılbaşı tatili için yurt dışına çıkan ailenin, çocuklarından biri olan Kevin’i evde unutması sonucunda macera başlar! Kevin, evine giren hırsızlara sanıldığı kadar kolay lokma olmadığını göstermeye ve bu macera ile sizi eğlendirmeye hazır!

Yılbaşı Temalı Filmler Home Alone

Sleepless in Seattle (Sevginin Bağladıkları), 1993

Nostaljik ve romantik bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Başrollerini 1990’ların en sevilen çiftlerinden olan Meg Ryan ve Tom Hanks’in paylaştığı Sleepless in Seattle, sıcacık bir romantik komedi izlemek istiyorsanız kesinlikle ilk tercihlerinizden biri olmalı!

“En İyi Senaryo” ve “En İyi Müzik” dallarında Oscar’a aday olan bu filmde, yeni yıla sayılı günler kala bir radyo programına katılan ve ölen karısından bahseden bir adam ve onu radyoda dinleyip tanışmak isteyen bir kadının hikayesi anlatılıyor. 

Yılbaşı Temalı Filmler Sleepless İn Seattle

The Family Man (Aile Babası), 2000

Zannediyoruz ki “O kararı vermeseydim acaba hayatım nasıl olurdu?” diye düşünmeyen yoktur. Başrolünde Nicholas Cage’in olduğu The Family Man de işte tam olarak bu sorunun cevabı sorgulayan bir film.

Oldukça başarılı ve bekar bir iş adamı olan, hayatta istediği her şeye sahip olduğunu düşünen Jack Campbell, yeni yıla sayılı günler kala bir sabah uyandığında kendini yıllar önce ayrıldığı sevgilisiyle evli olarak bulur. Üstelik iki de çocuk sahibidir. Hayatındaki bu tuhaf değişim ise onu tüm doğru bildiklerini sorgulamaya iter. Fantastik, dram ve romantik komedi türlerinin bir harmanı olan The Family Man, içinizi ısıtacak bir film.

Yılbaşı Temalı Filmler The Family Man

How the Grinch Stole Christmas (Grinç), 2000

Jim Carrey’nin ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu uzun uzun anlatmamıza gerek yok. Eğer siz de bizim gibi düşünüyor ve Jim Carrey’nin sunduğu eğlenceli saatler ile yeni yıl ruhunu birleştirmek istiyorsanız tercihiniz kesinlikle How the Grinch Stole Christmas olmalı!

Whoville’deki herkes Noel’i büyük bir heyecanla beklerken biri bu güne özel yapılan hazırlıklardan pek de hoşlanmaz: Grinch! Grinch’in tek amacı ise kasabadaki tüm insanların bu gün için olan heveslerini kursaklarında bırakmaktır. Ailenizle birlikte, fantastik bir dünyayı ziyaret etmek istiyorsanız bu filmin size eğlenceli dakikalar yaşatacağına emin olabilirsiniz!

Yılbaşı Temalı Filmler How The grinch Christmas

Love Actually (Aşk Her Yerde), 2003

İzleyenlerin birkaç kez izlediği, vazgeçemediği bir film Love Actually! Eğer izlemediyseniz ve romantizmin, komedinin ve dramın bir araya geçtiği bir film izlemek istiyorsanız Love Actually’i kesinlikle tercih edebilirsiniz.

Yeni yıla sayılı günler kala farklı çiftlerin yaşadıklarını aktaran bu filmde, sekiz farklı ve içinizi ısıtacak aşk hikayesine şahit olacaksınız. Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Liam Neeson gibi birbirinden başarılı oyuncuların rol aldığı bu filmin iki dalda Altın Küre’ye aday olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Yılbaşı Temalı Filmler Love Actually

The Polar Express (Kutup Ekspresi), 2004

Nedenini pek bilmesek de yeni yıl hepimizi heyecanlandırır. Kutup Ekspresi ile yolculuk yapacak olan küçük çocuk ise yeni yıla karşı olan heyecanını kaybetmiştir. Peki, Kutup Ekspresi ile bu küçük çocuğun yaşayacağı maceralara dâhil olmaya ne dersiniz?

3 dalda Oscar adaylığı bulunan The Polar Express; Kuzey Kutbu’na doğru yola çıkan, fantastik bir trende yaşananları anlatıyor. Listemizdeki tek animasyon yapım olan bu filmi, yaşınız kaç olursa olsun çok seveceğinize eminiz.

Yılbaşı Temalı Filmler The Polar Express

The Holiday (Tatil), 2006

Hayattaki ufak kararlar, büyük değişimlere neden olabilir. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law gibi isimleri bir araya getiren The Holiday ise bu durumu, romantik ve eğlenceli şekilde ekrana getiren bir film.

Yılbaşına birkaç gün kala biri Amerika’da diğeri ise İngiltere’de yaşayan iki kadının, internet üzerinden tanışmalarının ardından ve yaşadıkları ruhsal durum nedeniyle evlerini değiştirmeye karar vermelerini anlatan The Holiday, keyifli bir romantik komedi filmi.

Yılbaşı Temalı Filmler The Holiday

New Year’s Eve (Yılbaşı Gecesi), 2011

Robert De Niro, Halle Berry, Ashton Kutcher, Sarah Paulson, Hilary Swank, Zac Efron, Jessica Biel ve daha pek çok ünlü isim… Bir yıldızlar geçidi olan New Year’s Eve, keyifli bir akşam geçirmenizi sağlayabilecek yeni yıl temalı filmlerden.

New York’ta yaşayan ve bambaşka hikayelere sahip olan insanların, yılbaşı gecesinde yaşadıklarını ve buluşmalarını romantik ve eğlenceli bir şekilde anlatan bu film belki unutulmazlar arasına girmeyecek ama sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak.

Yılbaşı Temalı Filmler New Year Eve

Şimdiden iyi seyirler ve mükemmel bir yıl dileriz!

Bu arada yeni yıla evde merhaba diyeceklerdenseniz yılbaşında evde yapılabilecek aktiviteleri sıraladığımız yazımıza da kesinlikle göz atmanızı öneririz!

Görsel Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yap