Keyifli Bir Kış Tatili: Termal Otel Nedir, Nereye Gidilir?

yazar MAPFRE
Termal Otel Nedir

Tatil denildiğinde çoğumuzun aklına yaz mevsimi gelse de aslında tatilin mevsimi yok! Kendinizi yenilemek istediğiniz her mevsimde küçük bir kaçamak yapabilirsiniz. “Kayak tatili pek bana göre değil. Kış tatilimi nasıl değerlendirebilirim?” diye soruyorsanız da size mükemmel bir önerimiz var: Termal oteller!

Termal Otel Nedir?

Biliyoruz; bundan birkaç sene öncesine kadar termaller ve kaplıcalar genellikle orta yaş ve üzeri insanların tercih ettiği noktalardı. Fakat yaşınızın kaç olduğunun inanın ki hiçbir önemi yok! Termal tatil yapmak sizi hem ruhsal hem de fiziksel olarak yenileyecektir; bundan emin olabilirsiniz! Peki, termal ne demek?

Termal, sıcak kaplıca suyu ya da doğanın mucizelerinden biri olan bu özel suyu kullanmaya imkân veren kuruluş anlamına geliyor. Termal sular, sıcak ya da soğuk olabiliyor. Sıcak sular genellikle banyo kürü olarak kullanılıyor; yani suların içerisine girerek zaman geçirilebiliyor. Soğuk sular ise maden suyu olarak tüketilebiliyor.

Yer altında bulunan, element ve mineral bakımından zengin olan suların yeryüzüne çıktığı noktalarda ise termal suların sunduğu faydalardan yararlanılabilmesi için termal oteller kuruluyor. Termal suların sağlık açısından faydalı olduğu biliniyor. Hatta uzman doktorların, hastalarına termal bir tesise gidip burada yer altından çıkan sular sayesinde tedavi olabileceklerini söylediklerini bile duymuş olabilirsiniz!

Termal Otellerde Ne Yapılır?

Termallerden çeşitli tedavi yöntemlerinde faydalanıldığı doğru, fakat herhangi bir sağlık sorununuz olmasa bile termal tesislere gidip tatil yapabilirsiniz. Termal otellerde güzel ve kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak, dönemin yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacak pek çok hizmet mevcut.

Termal tesislerde spa, Türk hamamı, masaj, cilt bakımı, fizik tedavi gibi pek çok konuda hizmet veriliyor. Yani “Sadece dinlenmek istiyorum.” diyorsanız dilediğinizde termal tesislere gidebilir ve tatilin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz!

Termal Otel Fiyatları

Termal Otele Nereye Gidilir?

Bahsettiğimiz gibi, termal bir otelin oluşturulabilmesi için yer altından çıkan özel suların bulunduğu konumda yer almaları şart. Ülkemiz ise termal bakımından oldukça şanslı! Farklı şehirlerde bulunan termal tesislerden isteklerinize, zevkinize ve bütçenize uygun olanını seçip tatil hazırlıklarına başlayabilirsiniz! O halde, “Termal tatil için nerelere gidilebilir?” sorusunun cevabı verip hazırlık aşamanızı daha pratik hale getirelim.

Yalova, Afyon, Kütahya, Denizli, Ankara ve Balıkesir termal tesis konusunda en çok alternatif sunan şehirler arasında yer alıyor. Fakat bu şehirlerimizin yanı sıra; Sakarya, Antakya, Bolu, Rize, Kayseri, Muğla gibi şehirlerimizde de termal oteller bulunuyor. Hatta pek çok tesisin doğayla iç içe bir tatil sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Güzel bir termal tatil yapabilmeniz için termal otel tavsiyelerimiz ise şu şekilde:

NG Sapanca Wellness & Convention – Sapanca, Sakarya

Sabah uyandığınızda ağaçların size “günaydın” demesini istiyorsanız, ailenizle birlikte doğanın verdiği huzuru yaşamayı düşlüyorsanız ve bir de İstanbul’da yaşıyor, tatilinizi çok da uzakta yapmak istemiyorsanız tercihiniz tam da burası olabilir. Spa, havuz, hamam, buhar odaları gibi dinlenmenizi sağlayacak alanlara artı olarak bu tesiste arzu ederseniz paintball, ATV safari, okçuluk gibi pek çok aktiviteyi de yapabilirsiniz. Çocuklar için özel imkânların sunulduğu NG Sapanca Wellness & Convention, ailenizle keyifli bir tatil yapabileceğinize inanıyoruz.

Gülümser Hatun Termal Otel – Yoncalı, Kütahya

Zafer Havalimanı’na 58 km uzaklıkta bulunan Gülümser Hatun Termal Otel, geleneksel Osmanlı evlerini anımsatan bir mimariye sahip. Hatta burayı ilk gördüğünüzde kendinizi Amasya’da bile hissedebilirsiniz. Ailenizin özel olarak kullanabileceği özel hamamları bulunan bu termal tesiste, doğanın ve termalin sunduğu dinlendirici etkiyi sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Grand Yazıcı Club Turban Thermal Hotel – Marmaris, Muğla

“Yaz, kış fark etmez; ben deniz görmeden yapamam.” diyorsanız rotanızı Marmaris’e doğru çevirebilirsiniz! Denize sıfır bir şekilde konumlandırılmış olan Grand Yazıcı Club Turban Thermal Hotel’de; dış alanda bulunan ve yaz aylarında aktif olan termal havuza artı olarak her mevsim kullanılabilen bir de kapalı termal havuz bulunuyor. Bu ortak kullanıma uygun havuzların yanı sıra üç adet de özel odaya ait olan termal aile havuzu mevcut. Yani dilerseniz, içerisinde termal havuzu olan odaya rezervasyon yapabilir ve dilediğinizde şifalı suların tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca otel sayesinde plajdan da yararlanabildiğinizi ve mavi ile yeşilin buluştuğu kumsalda keyifli yürüyüşler yapabileceğinizi not düşelim.

Abant Aden Boutique Hotel & Spa – Abant, Bolu

Biliyorsunuz ki Bolu, doğal güzelliği sayesinde özellikle sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez şehirlerinden biri. Hem Bolu’yu keşfetmek hem de güzel bir spa tatili yapabilmek için ise Abant Aden Boutique Hotel & Spa’yı tercih edebilirsiniz. Hamam, sauna, masaj gibi sizi dinlendirecek hizmetleri bulunan bu otelin özel odasında jakuzi de bulunuyor.

Termal Otel Fiyatları

Termal Otel Fiyatları Ne Kadar?

Kimse tatile karşı koyamaz, biliyoruz. Fakat bütçe konusu tatil planınızı oluşturmada oldukça etkili; bunun da farkındayız. Hiç merak etmeyin; bütçenize uygun bir termal otel bulmakta pek zorlanmayacaksınız çünkü hemen hemen her bütçeye uygun termal otel mevcut. Hatta tam pansiyon, yarım pansiyon, 5 yıldızlı, 4 yıldızlı gibi pek çok seçeneği bulunan termal tesislerin yaptığı tatil fırsatlarından da yararlanmanız halinde, düşündüğünüzden daha düşük bir tatil bütçesi bile çıkarmanız mümkün olabilir.

Tatil Kadar Yolculuk da Önemli

Tatil, evden çıktığınız andan itibaren başlar. Yani yolculuğunuz da oldukça önemli! Eğer gideceğiniz yere otomobilinizle gidecekseniz tatil öncesinde yapmanız gerekenlere arabanızın bakımını da eklemenizi öneririz. Sizin için hazırladığımız arabanız için kış bakım rehberi, bu konuda size yardımcı olacaktır! Umarız kötü bir sürprizle karşılaşmazsınız ama uzun yolun ne getireceği de bildiğiniz üzere pek belli olmuyor. Bu nedenle aracınızın Kasko Sigortası yoksa maddi-manevi güvence için kesinlikle sigorta yaptırmanızı öneririz. Dilerseniz MAPFRE Sigorta web sitesinden hemen kasko teklifi alabileceğinizi de hatırlatalım!

Şimdiden keyifli ve dinlendirici bir tatil dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap