Hobi Edinmenin Faydaları ve Edinebileceğiniz 4 Hobi Önerisi

yazar MAPFRE
Hobi Edinmenin Faydaları

Yoğun iş temposu, evdeki işler, yapılmayı bekleyen diğer şeyler… Evet, günlük hayatın yoğun koşuşturma içerisinde geçtiği doğru. Peki, biraz nefes almaya ve kendinize zaman ayırmaya ne dersiniz? Nasıl mı? Elbette kendinize uygun bir hobi edinerek!

Bu konuda size yardımcı olmak isteriz. İşte, “Hobi edinmek neden önemlidir?” sorusunun yanıtı ve edinebileceğiniz hobi önerileri:

Kendinizi Geliştirebilir ve Öz Güveninizi Artırabilirsiniz

Özellikle yoğun çalıştığınız dönemlerde hiçbir şey yapmadan dinlenmek isteyebilirsiniz. Açıkçası buna herkesin ihtiyacı var. Fakat tüm boş zamanları bu şekilde, değerlendirmeden kullanmak da pek iyi bir fikir değil. Çünkü vaktinizi doğru bir şekilde değerlendirmemek kişisel gelişiminize katkı sağlamaz. Dolayısıyla öz güveniniz de olumsuz etkilenebilir.

Hobiler kimi zaman sıfırdan bir şeyler oluşturmanızı, kimi zaman da var olan bir şeyi farklı bir amaçla hayata döndürmenizi sağlayabilir. Hatta belki de spor yapmak, dans etmek gibi bir hobiniz varsa değişimi vücudunuzda bile görebilirsiniz. Elle tutulabilir ürünler oluşturmanız ya da vücudunuzdaki değişimi görmeniz öz güveninizin artmasına katkı sağlayabilir.

Ayrıca hobi sahibi olmak, bir konu ile uzun süre ilgilenmek demek. Bu da ilgilendiğiniz konu hakkında uzmanlık kazanmanız anlamına gelebilir. Bu durum da kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olabilir.

Hobi Edinmek Neden Önemli

Stres Atabilir, Stresi Yönetebilirsiniz

Stres pek çok insanın baş etmekte zorlandığı bir durum. Hele ki stresli olmanıza neden olan olaylardan, durumlardan uzaklaşamıyorsanız kendinizi bir labirentte gibi hissedebilirsiniz. Keyif aldığınız bir aktivite ile zaman geçirmeniz ise stres kaynaklarından uzaklaşmanızı, stresinizi azaltmanızı sağlayabilir. 

Hobiler Sayesinde Sosyalleşebilirsiniz

COVID-19 pandemisi nedeniyle pek çoğumuz yalnızlaştı.Yani sosyalleşmeye daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Hobi grupları sayesinde ise yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek mümkün! Üstelik online olarak katılabileceğiniz pek çok hobi grubu da mevcut.

Ek Gelir Elde Edebilirsiniz

Yemek yapmak, fotoğraf çekmek, bir enstrüman çalmak ya da kendin yap fikirleri ile dekoratif objeler üretmek… Hobinizde uzmanlaştıktan sonra onu bir ek gelir aracına dönüştürebilirsiniz. Mesela sipariş üzerine pasta yapmak, çektiğiniz fotoğrafları tablo olarak basıp satmak, online programlar sayesinde müzik yapıp platformlarda paylaşmak ya da yaptığınız ürünleri Shopier gibi mecralarda satmak kulağa hoş gelmiyor mu?

Hobi Edinmenin Yararları

Peki, hobi olarak neler yapabilirsiniz? İşte, son yıllarda oldukça popüler olan, güzel vakit geçirmenizi sağlayacak hobi önerileri:

1. Punch Nakışı

Kasnaklara gerilen kumaşların üzerine birbirinden güzel desenler nakşetmeye ne dersiniz? Punch nakışı yapabilmek için gerekli malzemeler ise kasnak, kumaş, ip, punch iğnesi, punch yapıştırıcısı, nakşedeceğiniz şablonun çıktısı, karbon kâğıdı ve kalem. 

İhtiyacınız olan bu malzemeleri tek tek almak istemiyorsanız e-ticaret sitelerindeki punch setlerini tercih edebilir ve tüm malzemelere aynı anda sahip olabilirsiniz.

Punch nakışı yaparak duvarınıza asabileceğiniz kumaştan dekoratif tablolar oluşturabilir, kırlentlerinizi ya da kumaş çantalarınızı süsleyebilirsiniz.

Hobi Önerileri

2. Seramik Yapmak

Seramik yapmak pek çok insanın ilgilenmek istediği bir hobi olsa da bu hobiyi gerçekleştirmek için bir atölyeye ihtiyaç olması durumu zorlayıcı olabiliyor. Hiç üzülmeyin; havayla kuruyan seramik hamuru sayesinde siz de seramikle ilgilenebilirsiniz. Pişirme gerektirmeyen, havayla kuruyan seramik hamuru ile birbirinden güzel dekoratif objeler yapmak mümkün.

Bu arada havayla kuruyan seramik hamuruna sırlama yapılmadığı için yapacağınız objelere sofranızda yer vermemeniz, yani sadece dekoratif amaçlı kullanabileceğiniz ürünler oluşturmanız sağlığınız açısından oldukça önemli.

Hobi Fikirleri

3. Dekoratif Obje ve Takı Üretmek

Tepsi, bardak altlığı, biblo, hatta takı! Epoksi reçine sayesinde tüm bunları ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Epoksi reçine ile kendin yap fikirleri yapabilmek için ihtiyacınız olan ana malzemeler ise epoksi reçine seti (Epoksi ve sertleştirici sıvıdan oluşur.) ile silikon kalıplar.

Diğer malzemelere ise yapacağınız ürün doğrultusunda karar vermelisiniz. Örneğin bir tepsi yapmak istiyorsanız renk pigmentlerinden ya da deniz kabuklarından yararlanabilirsiniz.

Edinebileceğiniz Hobiler

4. Mum Yapmak

Çiçek, kedi, üçgen, insan figürü… Birbirinden güzel ve farklı tasarımlara sahip mumlar son dönemin gözdesi! Dilediğiniz tasarıma sahip silikon kalıpların yanı sıra bal mumu, fitil ve bal mumunu eritmek için eski bir tencere ihtiyacınız olan ürünler. Ayrıca esans yağlardan ve renk verici pigmentlerden de faydalanabilirsiniz.

Hobi Edinmek

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, hatta internet üzerinden satış yaparak ek gelir elde edebileceğiniz hobileri paylaştık. Umarız çok güzel zaman geçirirsiniz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap