Günübirlik Tatil Rotaları: İstanbul Civarı Günübirlik Gezilecek Yerler

yazar MAPFRE
İstanbul'da Günübirlik Gezilecek Yerler

Yoğun geçirdiğiniz bir haftanın ardından kısa zamanda dolu dolu bir tatil deneyimi yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman size yardımcı olalım. Gezilecek güzel yerler arasından değerli vaktinizi nereye harcayabileceğiniz konusunda bazı önerilerimiz var. 

Sizin için İstanbul’a yakın gezilecek günübirlik yerleri ele aldık. Buyurun, iyi okumalar!

Aileyle Gidilebilecek Günübirlik Gezi Rotaları

Aileyle birlikte günübirlik gezebileceğiniz, aktiviteden aktiviteye koşabileceğiniz bir gezi planı yapmak istiyorsanız sizi mutlu edebilecek önerilerilerimiz var. Şile Saklı Göl’le önerilerimize başlayabiliriz. 

  1. Şile Saklı Göl: Doğayla İç İçe Olmaz İçin Harika Bir Fırsat
Şile Saklı Göl

Görsel kaynak

Şile ilçesinin Kamandere Köyü sınırları içinde bulunan Şile Saklı Göl, İstanbul yakınlarında günübirlik gidebileceğiniz en güzel yeşil alanlardan biri. Burada muhteşem göl manzarası eşliğinde çardaklarda piknik yapabilir veya keyif çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ek olarak alanın içinde bulunan yürüyüş yollarında doğayla iç içe olabileceğiniz yürüyüşler yapabilir ve bisiklet parkurlarında kilometrelerce yol katedebilirsiniz. Bu sırada yanınızdan ördek ve kazlar geçerse şaşırmayın! 

  1. Atatürk Arboretumu: Yeşil ve Kahverenginin Tonlarını Sizi Bekliyor
Atatürk Arboretumu Botanik Bahçesi

Görsel kaynak

Birbirinden farklı binlerce ağaç ve bitki türü görmek istiyorsanız Atatürk Arboretumu tam size göre. Çünkü öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaları amacıyla İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ne bağlı olarak açılan Atatürk Arboretumu’nda 1500’den fazla ağaç ve 7000’den fazla bitki türü bulunuyor. Ayrıca bir çeşit botanik bahçesi olan bu yerde birbirinden güzel manzaraya sahip üç tane de göl var. 

Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen botanik bahçesinde yürürken kendinizi adeta bir oksijen deposunda hissedebilirsiniz. Özellikle bahar aylarında gelmenizi tavsiye ederiz. Böylece sarı ve turuncu tonlarından oluşan renk yelpazesine sahip ağaçların seyir keyfini yaşayabilirsiniz. 

Gelirken yanınıza yiyecek ve su alabileceğiniz Atatürk Arboretumu’na giriş ücreti hafta içi ve hafta sonları değişiklik gösterir. Ayrıca pazartesi günleri kapalı olduğunu ve diğer günler 8:30-17:00 saatleri arasında açık olduğunu olduğunu bilmenizde de fayda var.  

  1. İğneada, Kırklareli: Manzaraya Doyamayacağınız Bir Doğa Harikası
İğne Ada'da Ne Yapılır

İstanbul’a yakın günübirlik tatil yerleri denilince akla mutlaka İğneada da gelir. Çünkü burası birbirinden farklı aktiviteler yapabileceğiniz, gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz bir doğa harikası. Burada yüzmek istiyorsanız Karedeniz’e kıyısı olan İğneada Plajı’nın altın sarısı kumlarında güneşlenebilir, masmavi sularında serinleyebilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nı ziyaret edebilir ve burada su kuşları, leylekler gibi çeşitli hayvan ve tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan birbirinden farklı bitki türlerini görebilirsiniz. Üstelik Saka Gölü, Deniz Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü ve Mert Gölü’nün etrafında kamp yaparak doğanın keyfini çıkaranlardan olabilirsiniz. Gün içinde dağ sporları, trekking, doğa yürüyüşü gibi aktivitelerle de gününüze heyecan katabilirsiniz.

  1. Uçmakdere, Şarköy: Adrenalin Tutkunlarının Aradığı Yer
Uçmakdere Şarköy

Görsel kaynak

Adrenalin dolu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan Uçmakdere’yi ziyaret edebilirsiniz.  Burada yeşil ve mavinin buluştuğu doğal güzellikleri yamaç paraşütü yaparak seyretmeniz mümkün. Üstelik yamaç paraşütü yaparken panoramik fotoğraflar da çekilebilir ve yaşadığınız anıları ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Uçmakdere’den ayrılmadan önce burada bulunan taze meyve, ıhlamur, erişte, nane gibi yöresel köy ürünlerinden satın alarak da mutfağınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

  1. Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı: Tarih Esintileriyle Dolu Muhteşem Manzaraya Sahip Kale
Yoros Kalesinde Gezilecek Yerler

Görsel kaynak

Tarihi dokuyu hissetmek ve bu sırada Boğaz manzarasının güzelliğine doymak istiyorsanız Yoros Kalesi, aradığınız günübirlik gezi durağı olabilir. Çünkü Anadolu Kavağı’nın tepesinde bulunan Yoros Kalesi, Doğu Roma döneminden kalan bir yapı. Yani kalenin taşları Bizans esintilerini taşır. Ancak Yoros Kalesi hafta sonları kalabalık olabiliyor. Bu nedenle buraya hafta içi gelmeyi tercih edebilirsiniz.

Sevgilinizle Gidebileceğiniz En Güzel Gezi Rotaları

Gezi planını hayatınızdaki özel insanla baş başa gerçekleştirmek istiyorsanız size ilgi çekici önerilerimiz var. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak Maşukiye ve Yuvacık Barajı ilginizi çekebilir. 

  1. Maşukiye, Sakarya: Yemyeşil Doğa Güzellikleriyle Huzurun Adresi
Maşukiye'de Ne Yapılır

Görsel kaynak

Sevgiliyle günübirlik gidilecek yerlerden biri olan Maşukiye, kendinizi doğanın kucağında hissedebileceğiniz, yemyeşil gölgeliklerin içinde yer alan bir doğa güzelliği. Özellikle Sevgililer Günü’nde öne çıkan Maşukiye’yi sevdiklerinizle birlikte her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarının soğuk günlerinde şömine başında keyif yapabilir, yazın kavurucu sıcaklarda şelaleler altında serinleyip su sesi eşliğinde huzur bulabilirsiniz. 

Şehrin gürültüsünden uzak olabileceğiniz Maşukiye’yi gezdikten sonra bölgeye yakın olan Maden Deresi ve Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etmeyi unutmayın.

  1. Yuvacık, Kocaeli: Şehrin Gürültüsünden Uzakta Kafa Dinleyebileceğiniz Bir Yer
Yuvacık Barajında Ne Yapılır

Görsel kaynak

İstanbul’a yaklaşık 70 km mesafede bulunan Yuvacık Barajı, hafta sonu sevgilinizle birlikte keyifli bir gün geçirmek için harika seçenek olabilir. Yuvacık Barajı’nda çardaklarda oturup piknik yapabilir, trekking parkurlarında trekking deneyimi yaşayabilir, dere kenarında kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Üstelik burada zipline, ATV gibi adrenalin dolu etkinlikleri deneyimlemeniz de mümkün.

Ailece veya sevgiliyle yapılacak en güzel günübirlik aktivitelerden biri de piknik yapmaktır. Dilerseniz “Piknik Zamanı: İstanbul’da Piknik Yapılacak Yerler” yazımızı inceleyerek İstanbul çevresinde piknik yapılacak yerler ve bu noktaların imkânları konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

İyi tatiller dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap