Piknik Zamanı: İstanbul’da Piknik Yapılacak Yerler

yazar MAPFRE
İstanbul Piknik Alanları

İşten eve, evden işe… Bir kışı daha arkada bıraktık ve havaların ısınmasıyla güneşe olan hasretimizi gidermeye başladık. Doğayla iç içe olabileceğimiz, kafamızı dinleyeceğimiz ve soğuk günlerin ardından güneşin sıcaklığı ile içimizi ısıtacağımız bir etkinlik istiyoruz. İşte, bu noktada tam olarak aradığımız etkinlik, sevdiklerimizle birlikte yapacağımız piknik organizasyonu olabilir.

Bu nedenle biz de size birbirinden güzel, yeşil ve mavinin birleştiği doğa harikaları olan İstanbul piknik alanlarından bahsedeceğiz. Şimdi, önerilerimize geçelim.

Dilburnu Mesire Alanı

Dil Burnu Mesire Alanı

“Hem piknik yapayım, doğanın keyfine varayım hem maviliklerin tadını çıkarayım.” diyenlerdenseniz Dilburnu Mesire Alanı tam size göre! İstanbul Adalar’da yer alan Dilburnu’nda mangalınızda yemeklerinizi pişirebilir, ardından serin koylarda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada bisiklet sürebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Buraya kadar bisiklet taşımanıza da gerek yok, çünkü burada bisiklet kiralayabileceğiniz çok sayıda işletme de bulunuyor.

Yemyeşil çam ağaçları içinde bulunan Dilburnu bölgesinde birçok tesis mevcut. Bu sayede burada cafeler, restoranlar, çocuklar için park alanlarına rastlamak mümkün. Ayrıca Dilburnu, bitki ve hayvan türü bakımından oldukça zengin. Yani burada sincap, yaban domuzu veya tilkiye rastlarsanız şaşırmayın! 

Aydos Ormanı

aydos-ormani

Görsel kaynak

Aydos Ormanı, Anadolu Yakası’ndaki Kartal’da bulunan popüler gezi duraklarından biri. Aydos’u diğer önerilerimizden ayrı tutan en önemli özellik ise bölgenin hem göl manzarasına sahip olması hem de üç ilçe ile çevrilecek kadar büyük ormanlarla kaplı olması. Bu sayede temiz havanın tadını çıkarırken gölün kenarında mangal keyfi yapabilirsiniz. 

Aydos piknik yerine gelmeden önce yanınızda mangal ekipmanı veya semaver getirmek zorunda değilsiniz. Çünkü bu ekipmanları bölgede bulunan tesislerden kiralayabilirsiniz. Ayrıca burada çok sayıda çeşme ve tuvalet olduğunu da belirtelim. 

Aydos Mesire Alanı’nda gölde göl bisikletine binebilir, doğa yürüyüşü yapabilir, hatta kamp alanlarında kamp yapabilirsiniz. Ancak Aydos’u daha sakin haliyle görmek istiyorsanız hafta içi gelmenizi tavsiye ederiz çünkü hafta sonu kalabalık olabilir. 

Çilingoz Tabiat Parkı

Çilingoz

Görsel kaynak

İstanbul’da piknik yapılacak yerler arasında en çok bilinenlerden biri Çilingoz Tabiat Parkı. Çatalca’da bulunan Çilingoz Tabiat Parkı; yemyeşil doğanın, Karadeniz’in masmavi sularıyla birleştiği güzelliğe sahip bir tabiat parkı. Ayrıca burada sadece deniz değil, göl ve sazlık manzaraları, hatta mağara görmeniz mümkün. 

Çilingoz Tabiat Parkı’nda olanaklar oldukça fazla. Burada mesire alanlarında ata binebilir, gölde balık tutabilir, sevdiklerinizle birlikte piknik veya kamp alanlarında konaklayabilirsiniz. Tabii burada kamp ateşi yakmanın yasak olduğunu hatırlatmakta fayda var. Çok sayıda işletme, market, kafe, dinlenmek için bank, piknik masaları ve hatta duş alınabilecek yer bulunuyor.

Taşdelen Mesire Yeri

Taşdelen Mesire Yeri

Görsel kaynak

Çekmeköy’de bulunan Taşdelen Mesire Yeri, 2022 yılında ziyarete açıldı. Taşdelen’in öne çıkan özelliği hem İstanbul’a yakın piknik alanları arasında yer alması hem de büyük ormanlarla çevrili olması. Yani Taşdelen, orman kokusu eşliğinde erken saatlerde gelip ailenizle piknik yapabileceğiniz bir yer. Burada kendiniz yemek pişirebilir, kahvaltısı ile ünlü mekanlarda kahvaltı yapabilir, orman yürüyüşü veya uzun bisiklet gezilerine çıkabilirsiniz.

Taşdelen’de bulunan kaynak suyu oldukça meşhur. Çünkü bu suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Taşdelen’e gelmeden önce yanınıza bir su kabı almanızı öneririz. Bu sayede piknik alanlarında bulunan çeşmelerden akan Taşdelen kaynak suyunu yanınızda götürebilirsiniz. 

Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemerburgaz Kent Ormanı

Görsel kaynak

Hem mangal keyfini yaşamak hem sevdiklerinizle birlikte aktiviteden aktiviteye koşmak istiyorsanız toplam 5.500.000 m²’’lik alanla Kemerburgaz Kent Ormanı beklentilerinizi karşılayabilecek bir piknik alanı olabilir. 

Yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir, macera dolu deneyimler yaşamak için alanda bulunan “Adventure Land” alanına gidebilirsiniz. Burada hem çocuklar hem yetişkinler için çeşitli oyun alanları bulunuyor. Dilerseniz ata binebilir, zipline yapabilir, ip parkurunda heyecanlı deneyimler yaşayabilirsiniz. Ayrıca Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan ayrılmadan önce Seyir Kulesi’nde manzaranın keyfine vararak serin içeceğinizi yudumlamayı unutmayın.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nını sadece piknik yapmak için değil, alanda düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine katılmak için de ziyaret edebilirsiniz. Bu etkinliklerin bulunduğu takvime, Kemerburgaz Kent Ormanı web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.  

Hacıllı Köyü

Hacıllı Şelalesi

Görsel kaynak

Şile merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Hacıllı Köyü; şelalesi, deresi, mağarası ile tam bir doğa harikası. Burada doğanın rahatlatıcı etkisini hissederken balık tutabilir, kaya tırmanışı yapabilir, evden getirdiğiniz yemeklerin tadına varabilirsiniz. Hatta şelalenin yanına çadırınızı kurabilir ve doğa yürüyüşü batonunuzu alıp yemyeşil doğada trekking yapabilirsiniz. Ancak kamp ateşi yakarken dikkat etmenizi öneririz.

Burada bir tesis olmadığını belirtelim. İhtiyacınız olacak tüm malzemeleri buraya gelmeden önce temin etmeniz gerekiyor. Ayrıca tesis olmadığından dolayı bölgede çöp kutuları da yok. Bu yüzden alışveriş listenize muhakkak çöp poşetini ekleyin. Hem çöplerinizi toplarken zorlanmazsınız hem de bu güzel alanın kirlenme ihtimalinin önüne geçmiş olursunuz. 

Esenceli Köyü

Esenceli Köyü Piknik Alanı

Görsel kaynak

Hafta sonunu şehir merkezinden, gürültüden, arabalardan, ışıklardan uzak ve doğa içinde geçirmeyi kim istemez? Şile’de bulunan Esenceli Köyü; insanlardan uzak, yemyeşil ormanlık alanları sayesinde sevdiklerinizle birlikte piknik yapmak, zaman geçirmek ve kafa dinlemek için harika bir yer. Ayrıca gölün yanında mangal yapabilir, hatta gölde balık tutabilirsiniz!

Esenceli Köyü’ne gelirken tedarikli olmanızda fayda var. Çünkü burada özel bir tesis yok. Bu yüzden piknik ya da kamp yapacağınız bölgeye gelmeden önce merkezi bir yerde tüm alışverişlerinizi yapmanız gerekiyor. 

Esenceli yakınlarında bulunan Hacıllı Şelalesi, Şile Saklıgöl, Yeşilvadi ve Ağva Göksu Nehri’ni görmenizi de tavsiye edelim.

Dilerseniz kamp yapılacak yerler hakkında sizin için hazırladığımız önerileri okuyarak doğanın kalbine bambaşka bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bol eğlenceli, bol aktiviteli bir yaz geçirmenizi dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap