Kış Aylarında Evdeki Havayı Temiz Tutmak İçin Öneriler

yazar MAPFRE
Kış Aylarında Evdeki Havayı Temiz Tutmak

Bulunduğunuz alanın havası tazelemek, hava kalitesini yükseltmek yaz aylarında daha kolay: Bunun için camları açmanız çoğu zaman yeterli. Peki, camların uzun süre açık bırakılmadığı kış aylarında evdeki hava kalitesini artırmanın yolları nelerdir? İşte, kış mevsiminde evin hava kalitesini artırmanın yolları:

Az Bir Süre de Olsa Camlarınızı Açın

Uzun süre hava sirkülasyonu olmayan bir alanda hava kalitesi düşer. Hava sirkülasyonu sağlamak ve evinizdeki havanın kalitesini artırmak için kış aylarında da camları açabilirsiniz. Fakat eğer evinizde klimanız ya da hava temizleme cihazınız varsa bu durumda camları açmanıza gerek olmayabilir. 

Evdeki Nem Oranını İdeal Seviyede Tutun

Kış aylarında kullanılan ısıtıcılar, ortamın sıcaklığının artmasını sağlamanın yanı sıra nem seviyesinin de yükselmesine sebep olabilir. Bu durum özellikle üst solunum hastalıklarının görülmesine sebebiyet verebilir. Bu sebeple ortamdaki nem seviyesinin %40-50 seviyelerinde tutulması çok önemli. Peki, nem seviyesini nasıl ideal seviyede tutabilirsiniz?

Bunun için nem cihazlarından yardım almak başlıca yapabileceklerinizden. Ayrıca ev içerisinde çamaşır kurutmamak da nem oranındaki artışın önüne geçebilecek önemli noktalardan biri.

Evin Havası Nasıl Temizlenir

Ev Temizliğini İhmal Etmeyin

Yaşam alanınızda düzenli temizlik yapmamanız, evdeki toz oranının artmasına ve dolayısıyla hava kalitesinin düşmesine sebep olabilir. Özetle evinizin rutin temizliğini aksatmamak, evdeki hava kalitesine olumlu katkı sağlar. Tam da bu noktada, ortamdaki tozları çeken ve yeniden havaya bırakmayan HEPA filtreli süpürgeleri ve toz alma işlemi sırasında da mikrofiber bezleri tercih edebileceğinizi not düşmek isteriz.

Ayrıca “Temiz Havaya Yer Açın: Evinizdeki Tozlardan Kurtulmanın 15 Yolu” yazımızı okuyarak etkili bir temizlik için daha fazla ipucuna ulaşabilirsiniz.

Doğal İçerikli Temizlik Malzemelerini Tercih Edin

Evinizi temizlerken kullandığınız kimyasal içerikli temizlik ürünlerinin bir yandan evinizi temizlerken bir yandan da havanın kalitesini düşürdüğünü biliyor muydunuz? Temizleyicilerin içerisindeki kimyasallar, pencerelerin kapalı olması nedeniyle uzun süre ev içerisinde durabilir ve hava kalitesinin düşmesine neden olmanın yanı sıra sağlığınız için de zararlı olabilir. Bu sebeple size önerimiz, kesinlikle doğal içerikli temizlik ürünlerini tercih etmeniz. Üstelik bu sayede doğanın korunmasına da destek olabilirsiniz.

Kış Mevsiminde Evin Hava Kalitesi

Evcil Hayvanınızın Bakımını Aksatmayın

Eğer evde beraber yaşadığınız dört ayaklı bir dostunuz varsa; ondan dökülen tüy ve deri parçaları ortamdaki toz akarlarının çoğalmasına neden olabilir ve bu da yaşam alanınızda hava kirliliğine sebep olabilir. Bunu engelleyebilmek için evcil hayvanınızı sık sık taramalı, köpekleri düzenli aralıklarla yıkamalı ya da kuaförde bakımlarını yaptırmalısınız.

Bu arada söz küçük dostlarımızdan açılmışken “Sık Yapılan Hatalardan Kaçının: Evcil Hayvan Bakım Rehberi” yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Klima ve Davlumbaz Temizliğini Es Geçmeyin

Klimalar ve davlumbazlar kapalı alanlarda hava sirkülasyonu oluşmasını sağlar. Fakat filtreleri kirli olan klimalar ve davlumbazlar, alandaki hava kalitesinin daha çok düşmesine sebep olabilir. Dolayısıyla yaşam alanınızda temiz hava istiyorsanız bu ürünlerin temizliklerini ve bakımlarını da düzenli olarak yapmalısınız.

Evin Havasını Temizleyen Bitkilerden Yardım Alın

Evinizde doğanın o muhteşem huzuruna yer vermenizi sağlayan bazı ev bitkileri, aynı zamanda evin havasını temizlemeniz konusunda da size yardımcı olabilir. Kasımpatı, benjamin, barış çiçeği, paşa kılıcı, devetabanı, aloe vera, kurdele çiçeği, duvar sarmaşığı, bambu palmiyesi ve salon palmiyesi, “Evin havası nasıl temizlenir?” sorusuna yanıt olabilecek bitki türlerinden bazıları.

Kışın Evin Hava Kalitesini Artırma

Hava Temizleyici Cihaz Kullanın

Yaşam alanınızdaki havanın kalitesinden ödün vermemek adına yararlanabileceğiniz en efektif ürün hiç kuşkusuz hava temizleme cihazları. Ortamdaki kalitesiz havayı temizleyip daha kaliteli bir hava sunan bu cihazların yanı sıra daha önce de belirttiğimiz gibi hava sirkülasyonu sağlayan klimalar da kullanılabilir.

Evinizi Teminat Altına Almak İçin Konut Sigortası Sizinle

Kış mevsiminde evin hava kalitesini artırmak için yapabileceklerinizi aktardık. Gördüğünüz gibi oldukça basit uygulamalarla evinizin havasını daha kaliteli bir hale getirmeniz mümkün. Fakat ne yazık ki yaşam alanınızda karşılaşabileceğiniz bazı tatsız sürprizlerin çözümü eğer eviniz güvence altında değilse bu kadar kolay olmayabilir.

Hiç merak etmeyin; Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası ile eviniz güvende! Dilerseniz konut sigortasının kapsadığı durumları yazımızdan inceleyebilir ve konut sigortası hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ya da poliçenizi oluşturmak için satış kanallarımız ile iletişime geçebilirsiniz!

Keyifli bir kış geçirmenizi dileriz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap