Yeni Yılda Sağlık Dileyenlere: Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler

yazar MAPFRE
Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler

Hepimizin farklı dilekleri, geleceğe dair farklı umutları var. Kimimiz ne zamandır seyahat etmek istediğimiz ülkeye gitmeyi, kimimiz güzel bir eve taşınmayı, kimimiz ise güzel bir işe girmeyi diliyoruz. Fakat herkesin ortak bir dileği var: Sağlıklı olmak! Tabii bunun için sağlıklı yaşama dikkat etmek şart! Peki, sağlıklı yaşam için neler yapılmalı? İşte, sağlıklı yaşam tavsiyeleri: 

Her Gün İdeal Miktarda Su İçin

Kabul edelim; pek çoğumuz su tüketimini aksatıyoruz. Fakat böbrek ve kalp gibi organların, sindirim sistemi ve diğer sistemlerin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için her gün yeterli miktarda su tüketmeye ihtiyacımız var. Ayrıca konsantrasyonun artması, cilt güzelliğine olumlu katkıda bulunması, kilo kontrolüne yardımcı olması da yeterli miktarda su tüketiminin faydaları arasında yer alıyor.

Aslında su tüketim miktarınızı takip ederek her gün ideal miktarda su içmek mümkün. Bunun için mobil uygulamalardan yararlanmanızı öneririz. Bu uygulamalar hem size su içmenizi hatırlatabilir hem her gün içtiğiniz su miktarını takip etmenizi sağlayabilir hem de cinsiyetiniz, boyunuz ve kilonuz doğrultusunda her gün içmeniz gereken tahmini su miktarını belirtebilir.

Sağlıklı Beslenmeye Önem Verin

Sağlıklı olabilmek için vücudun ihtiyacı olan vitaminler ve mineraller bakımından zengin bir beslenme tarzını benimsemek olmazsa olmaz. Fast food ve işlenmiş gıda gibi diyetinizde bulunan besinlerin tüketimini azaltarak sebze ve meyve ağırlıklı beslenebilir, kırmızı et yerine tavuk ya da balık tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı beslenme, bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağlar ve bu sayede daha az hasta olursunuz. Bu noktada bağışıklık sistemini destekleyen vitaminleri içeren besinlerin tüketimi oldukça önemli. Dilerseniz “Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapmalısınız?” başlıklı yazımızı okuyarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve elementleri öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam İçin Neler Yapılmalı

Düzenli Olarak Spor Yapın

Spor yapmanın faydaları arasında akla ilk olarak kas ve kemiklerin güçlenmesini sağlaması, kilo vermeye yardımcı olması gelse de bunlar egzersizin size sunduğu yararlardan sadece birkaçı. Vücuttaki toksik maddeleri ter yoluyla atmak, uyku kalitesini artırmak, serotonin hormonu salgılanmasını sağlayarak depresyondan uzak durmanıza yardımcı olmak da spor yapmak için yeterli sebepler!

Haftada en az iki kez spor yapabilir, diğer günler de yürüyüşe zaman ayırabilirsiniz. Bu arada spor yapmak için illa spor salonuna üye olmanıza gerek yok. Evinizin konforunda spor yapmanız da mümkün. “Evde Egzersiz Yapmak İsteyenler İçin 4 Öneri” yazımızda, evde spor yapmanıza yardımcı olacak kanal ve platform önerileri bulabilirsiniz.

Kötü Alışkanlıklarınızdan Kurtulun

Sağlıklı bir yaşama niyetlendiniz ve yediklerinizle su tüketiminize dikkat ediyor, düzenli egzersiz yapmayı aksatmıyorsunuz. Fakat bunlar yeterli değil; sigara ve alkol tüketiminin de sağlığınızı olumsuz etkileyeceğini unutmamalı, bunlardan uzak durmalısınız.

Eğer kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu konuda uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz “Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakmak İçin 7 Öneri” yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam Tavsiyeleri

Bir Hobi Edinin

Fiziksel sağlığınız elbette önemli, ama aynı zamanda kendinizi zihinsel olarak da sağlıklı hissetmelisiniz. Yaparken güzel zaman geçirebileceğiniz, size mutluluk verecek bir hobi edinmek ise bu konuda en büyük yardımcınız olacak! Eğer hobiler konusunda fikir edinmek istiyorsanız “Hobi Edinmenin Faydaları ve Edinebileceğiniz 4 Hobi Önerisi” yazımızı okumanızı öneririz.

Rutin Doktor Kontrollerinizi Aksatmayın

Sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri sizinle paylaştık. Bunların yanı sıra olası bir sağlık sorununa erkenden tanı koyulabilmesi ve gerekli tedavinin uygulanabilmesi için rutin doktor kontrollerini aksatmamalısınız.

Sağlık hizmetini özel hastanelerde, sıra beklemeden, alanında uzman doktorlardan almak hakkınız! Fakat bu noktada bütçenizin olumsuz etkilenme ihtimalinden çekindiğinizi de biliyoruz. O halde sizi MAPFRE Sigorta sağlık sigortası ürünleri ile tanıştırmak isteriz. İhtiyaçlarınıza cevap verecek teminatlar sunan sigorta ürünlerimiz ve primler hakkında daha fazla bilgi alabilmek, poliçenizi oluşturabilmek için size en yakın satış kanalımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap