Güvencenin İlk Adımında Pratik Yol: Online Sigorta Teklifi Nasıl Alınır?

yazar MAPFRE
Online Sigorta

Sigorta; sağlıktan seyahate, konuttan otomobile kadar farklı kategorilerde, poliçede belirtilen teminatlar ve limitler dâhilinde güvence sunan ürünlerdir. Umarız yaşamazsınız ama hayatın kötü sürprizleri sonucunda oluşabilecek maddi kayıpları sigortalar sayesinde teminat altına almak oldukça önemli. 

Sigorta yaptırmak, poliçe düzenlemek, sigorta teklifi almak artık düşündüğünüz kadar uğraştırıcı değil. Online bir şekilde tüm bunları yapmak mümkün. O halde “Hızlı ve kolay bir şekilde online sigorta teklifi nasıl alınır?, “Hangi sigorta türleri hangi teminatları kapsar?” gibi soruları cevaplayalım.

 

 1.Online Zorunlu Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?

Zorunlu Trafik Sigortası yani “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası” zorunlu bir branş olması sebebiyle Türkiye’deki en yaygın sigorta çeşitlerinden biridir. Trafik sigortası; Karayolları Trafik Kanununca yaptırılması zorunlu olan ve olası bir trafik kazası sonucunda üçüncü kişilerin malına ya da canına verilen zararı, sigorta poliçesinin teminatları dahilinde karşılayan sigorta türüdür.

Hâlâ aracınız için Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi yaptırmadıysanız kısa sürede ve kolay bir şekilde Zorunlu Trafik Sigortası Teklif sayfamızdan fiyat bilgisi alabilirsiniz. Trafik sigortası fiyatının; aracın kayıtlı olduğu il, hasar durumu ve aracın türüne göre belirlendiğini not düşelim. Zorunlu Trafik Sigortası hesaplaması hakkında kapsamlı bilgiye ulaşmak istiyorsanız “Zorunlu Trafik Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

İnternetten Sigorta Teklifi

2.Online Kasko Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Kasko Sigortası yani Kara Taşıtları Sigortası; bir aracın kaza yapması, yanması, çalınması ya da çalınma girişimi gibi olaylar sonrasında zararın poliçede yazan teminatlar dâhilinde karşılandığı bir sigorta çeşididir. Ayrıca ek teminatlar yoluyla alacağınız güvencenin genişletilebileceğini unutmayın.

Kasko Sigortası ile Zorunlu Trafik Sigortası’nın farkının ne olduğuna da değinecek olursak; Zorunlu Trafik Sigortası, olası bir trafik kazası sonucunda karşı tarafın aldığı hasarın güvencesidir. Kasko Sigortası ise sizin aracınıza  gelebilecek zararları garanti altına alan bir sigorta türüdür. Ayrıca kasko zorunlu bir sigorta türü değildir, ancak trafik sigortası zorunludur.

Kasko fiyatı hesaplamasında; aracın markası, modeli, motor hacmi, üretim yılı, 2. el araç olup olmadığı, kaza geçmişi, araca sonradan ilave edilen aksesuar ya da cihazların varlığı ve hasarsızlık indiriminin olup olmaması belirleyici unsurlardır. 

Ek olarak aracınızın kasko değeri, herhangi bir kaza sonucunda sigorta şirketi tarafından size ödenecek sigorta bedelini belirler. Kasko değerinin nasıl hesaplandığını öğrenmek istiyorsanız “Bilmenizde Fayda Var : Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?” başlıklı yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Kasko Sigortası Teklif sayfamıza girerek kasko teklifinizi kolayca alabilirsiniz.

3.Online Zorunlu Deprem Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Zorunlu Deprem Sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen infilak, tsunami, yangın, yer kayması gibi olayların doğrudan neden olacağı masrafları poliçe teminatları dâhilinde güvence altına alan bir sigorta türüdür. 

Halk arasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu yani DASK olarak bilinen bu sigorta türünü yaptırmanın zorunlu olduğunu ve deprem sigortası olmadan su, elektrik gibi aboneliklerinin açılmayacağını veya evin satışının yapılamayacağını bilmek önemli. 

DASK fiyatı belirlenirken binanın yapı tarzı (betonarme, ahşap gibi), binanın yaşı, binanın kat sayısı, binanın bulunduğu bölgenin deprem risk durumu, evin brüt yüz ölçümü, DASK yenileme numarası (Yenileme söz konusuysa indirim uygulanabilir.) gibi bilgilere ihtiyaç duyulur. Zorunlu DASK poliçenizi hala yaptırmadıysanız zaman kaybetmeden hızlı ve online bir şekilde DASK teklifi alın!

Online Sigorta Teklifi Nasıl Alınır

4.Online Konut Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Halk arasında ev sigortası olarak da bilinen Konut Sigortası, evinizi ve evinizin içindeki değerli eşyaları poliçe teminatları ve limitleri kapsamında koruma altına alan bir sigorta türüdür. 

Konut Sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası’nın farklı sigorta türleri olduğunu bilmek önemli. Söz konusu iki sigortanın en büyük farkı ise DASK poliçesi yaptırmak zorunlu iken Konut Sigortası poliçesi düzenlemenin zorunlu olmaması. Evinize hırsız girdiğinde, poliçede belirtilen eşya güvencesiyle zararı teminat altına alan sigorta Konut Sigortası’dır.

Eğer MAPFRE Sigorta’dan konut sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız ne yazık ki bu poliçe için online teklif sunamıyoruz. Dilerseniz size en yakın satış kanalımız ile iletişime geçip fiyat teklifi alabilir ya da iletişim formumuzu doldurarak talebinizi bize iletebilirsiniz. 

5.Online Özel Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Sağlığımızı korumak ve gerekli durumlarda en iyi tedaviyi almak hepimiz için oldukça önemli. Böyle bir durumda özel sağlık sigortası, aranılan sigorta türüdür. Çünkü özel sağlık sigortası; kaza veya hastalık nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçenizde yer alan teminatlar doğrultusunda karşılayan sigortadır.

Özel sağlık sigortası sayesinde istediğiniz özel hastaneden ve doktordan randevu alıp uygun fiyata tedavi olabileceğinizi unutmayın! Özel sağlık sigortası primleri ise cinsiyetiniz, yaşınız, sağlık geçmişiniz ve poliçenize dâhil etmek istediğiniz ek teminatlara göre belirlenir. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz “8 Soru ile Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Online bir şekilde özel sağlık sigortası başvurusu yaptırmak için prim hesaplaması yapmak istiyorsanız Sağlık Sigortası Prim Hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Online Sigorta Teklifi Alma

6.Online Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK güvencenizin olduğu anlaşmalı özel hastanelerde sağlık hizmetinizi sadece katkı payı ödemenizin ardından karşılayan sigorta türüdür. Tabii bu noktada poliçenizde belirtilen teminat ve limitlerin de önemli olduğunu hatırlatalım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası primi hesaplanırken sigortalının sağlık durumu, yaşı, poliçede yer alan teminatlar ve limitler göz önünde bulundurulur. Online olarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası priminizi hesaplamak istiyorsanız sitemizdeki sağlık sigortası hesaplama aracını kullanabilirsiniz. 

Online bir şekilde tamamlayıcı sağlık sigortası ön başvurusu yaptırmak için Başvuru Formu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. En kısa zamanda sizinle iletişime geçilecektir.

7.Online Seyahat Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Seyahat Sağlık Sigortası genellikle yurt dışına çıkılacağı zaman yaptırılması zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıksa da yurt içinde de yaptırabileceğiniz bir sigorta türüdür. Seyahatimiz için gezi planı yaparken seyahat sırasında başımıza gelebilecek kötü ihtimalleri hiç düşünmeyiz. Ancak olası bir aksilikte bazı masraflarımızı güvence altına alacak şey seyahat sigortamız olacaktır. 

Seyahatinizi çoktan planladınız, fakat seyahat sigortanızı henüz yaptırmadınız mı? O halde gideceğiniz bölgeyi (Schengen Bölgesi, tüm dünya), kalacağınız gün sayısını belirtin ve zaman kaybetmeden online olarak MAPFRE Sigorta’dan Seyahat Sağlık Sigortası teklifinizi alın!

Online Sigorta Teklifi

8.Online Hayat Sigortası Teklifi Nasıl Alınır ?

Aile kavramının sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Aileniz için en iyisini isteseniz de bazen kötü sürprizlerle karşılaşmanız mümkün. Ancak Hayat Sigortası beklenmedik olaylar karşısında poliçe teminatları ve limitleri doğrultusunda sizi ve ailenizi güvence altına alır. 

Hayat Sigortası kapsamında tek teminat vefat durumu değildir. Kaza sonrası tedavi masrafları gibi sigorta poliçesindeki ek teminatlarla ailenizi güvence altına almanız mümkün. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Hayat Sigortası’na Giriş: Nedir, Ne İşe Yarar?” başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Online olarak almak mümkün olmasa da size en yakın satış kanalımız ile iletişime geçip hayat sigortası teklifi alabilirsiniz!

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap