Amacınıza Ulaşmak İçin Pes Etmemeniz Gerektiğini Gösteren 6 Biyografik Film

yazar MAPFRE
Amacınıza Ulaşmak İçin Biyografik Fikirler

Kariyerinizde hayal ettiğiniz noktaya ulaşmak, istediğiniz okulda eğitim görmek, yeni bir girişim için kollarınızı sıvamak ya da kendinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirmek… Amacınız hangisi olursa olsun, bir hayalin peşinde yol almak istediğinizde bir an önce harekete geçmek isterseniz.

Evet, girdiğiniz yolda attığınız ilk adımlarda sizi hiçbir şeyin yolunuzdan alıkoyamayacağını düşünmüş olabilirsiniz. Fakat harekete geçtiğinizde ve belli bir zaman geçtiğinde motivasyonunuzda düşüş yaşanabilir, hatta ne yapmanız gerektiği konusunda bilinmezlikler de yolunuza çıkabilir. Hayat, hiç beklemediğiniz anda, tüm planlarınızı bir kenara itme isteği uyandırabilecek olayları karşınıza çıkarabilmesiyle ünlüdür. Olumsuzlukları yaşadığınızda hayaliniz için heyecan duyduğunuz zamanları unutabilirsiniz. Unutmayın! Çünkü “Efsane Olmak İçin Engel Tanımayanlar: Dünyaca Ünlü Engelli Müzisyenler” yazımızda da bahsettiğimiz gibi başarıya giden yolda pek çok kişinin karşısına kötü sürprizler çıkıyor. Yapmanız gereken ise kötü sürprizleri soğukkanlılıkla karşılamak, hayatta kötü sürprizlerin de olabileceğini kabul etmek ve amacınıza ulaşmak için yolunuza devam etmek!

Hayallerinizi gerçekleştirmek için izlemeniz gereken adımları daha detaylı incelemek isterseniz ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Fakat kendinize olan inancınızın düştüğü dönemlerde pes etmeyen insanların hayatlarını izlemek ve kendinize dersler çıkarmak da faydalı olabilir. Elbette ilham veren biyografik filmlerden bahsediyoruz! İşte, ayağa kalkıp hayalleriniz için savaşmanız konusunda sizi yüreklendirecek, ünlülerin hayat hikayelerini konu alan 6 film:

1. Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story (2011)

Belki okudunuz, belki izlediniz, belki de büyük bir hayranısınız ve her ikisini de yaptınız… Adını duymamış olduğunuzu düşünmüyoruz; çünkü Harry Potter, 7’den 77’ye herkesin bildiği bir efsane! Peki, Harry Potter’ın nasıl doğduğunu, daha doğrusu onu yaratan kadının başarılı olana kadar neler yaşadığını biliyor musunuz? İşte, televizyon filmi olarak çekilen “Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story” de tam olarak bu fenomen roman serisinin doğuşunu ve yazarının yaşadığı zor dönemlerin hikayesini anlatıyor.

Annesini genç yaşta kaybeden, şiddet ve aldatılma nedeniyle biten bir evlilik yaşayan, çocuğunu aldığı devlet yardımıyla büyütmeye çalışan; ama tüm bu süreçleri yazarak aşmaya çalışan bir kadın Rowling. Üstelik kitabını bitirdiğinde ve yayınevlerine yolladığında ise tam 12 yayınevinden ret almış. Düşünebiliyor musunuz? Şu anda tüm dünyada fenomen olan, Londra’ya bu fantastik dünyaya özgü turistik noktalar kazandıran Rowling’in büyüleyici dünyası editörler tarafından gereken ilgiyi görmemiş. Ama o pes etmemiş ve bir yayınevinin onayladığı kitabı ile bugünkü efsanenin doğmasını sağlamış!

Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story, bir başarı hikayesinden çok daha fazlası ve mutlaka izlemeniz gereken biyografi filmlerinden biri.

 Magic Beyond Words

Görsel Kaynak

2. Ray (2004)

Müzik dünyasının dehası Ray Charles’ı dinlediğinizde, onun şarkılara ruhunu kattığını hissedebilirsiniz. Peki, Ray Charles’ın yeteneğinin yanında onu başarılı kılan şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? Biz söyleyelim: Engel tanımaması ve pes etmemesi!

Glokom isimli göz hastalığı nedeniyle 7 yaşında tamamen kör olan Ray Charles’ın hayatını, çocukluğundan yaşlılığına kadar aktaran bir başarı hikayesi “Ray” filmi. Görme yetisini kaybeden bir çocuğun yaşadıkları, piyano çalma konusunda dahi olan bir gencin hak ettiği yere gelmek için verdiği savaş… Jamie Foxx’a “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Oscar kazandıran bu filmin sizi oldukça etkileyeceğine eminiz.

Ray

Görsel Kaynak

3. Soul Surfer (2011)

Çocukluğundan beri sörfe gönül vermiş bir kız çocuğu ve ergenlik döneminde bir köpek balığı saldırısı nedeniyle kaybettiği sol kolu… İşte, sörfçü Bethany Hamilton’un başına gelen tam olarak buydu.

8 yaşında sörf yarışmalarına katılmaya başlayan ve henüz 13 yaşındayken köpek balığı saldırısına uğrayan Bethany Hamilton’un pes etmeyen ve aynı zamanda başarılarla dolu hayatını anlatan Soul Surfer ise kesinlikle dikkate değer bir hikaye paylaşıyor.

Soul Surfer

Görsel Kaynak

4. Theory of Everything (2014)

2018 yılında kaybettiğimiz dünyanın en önemli fizik profesörlerinden biri olan Stephen Hawking’e henüz 21 yaşındayken bir hastalık teşhisi kondu ve kaslarının işlevini yitireceği, konuşamayacağı, yürüyemeyeceği, hatta sadece 2 yıllık ömrünün kaldığı söylendi. O ise sadece “Beyne ne oluyor?” diye sordu.

Theory of Everything, genç yaşta çaresi olmayan bir hastalığa yakalanan ve 1964-2018 yılları arasında bu hastalığa rağmen fizik dünyasını ve astronomi bilimini aydınlatmayı amaçlayan pek çok teoriyi sunan Stephen Hawking’in ilham verici hayat hikayesini konu alıyor. Bu arada Stephen Hawking’e filmde hayat veren oyuncu Eddie Redmayne’nin de bu film sayesinde “En İyi Erkek Oyuncu Oscarı”nı aldığını not düşelim.

Theory of Everything

Görsel Kaynak

5. A Beautiful Mind (2001)

Hayatınıza olmayan şeyleri görerek devam etmek zorunda olduğunuzu ve bu hastalığın sizi nasıl etkileyeceğini düşünün… Bilim dünyasının başarılı ismi John Nash bununla savaşmak zorundaydı. Şizofreni teşhisi konulan John Nash’in hayatı hiç kuşku yok ki ilham veren başarı hikayelerinden biri.

Yönetmen koltuğunda, bu film sayesinde “En İyi Yönetmen Oscar”ını alan Ron Howard’ın oturduğu A Beautiful Mind, John Nash’in akademik hayatını odağa alarak işleyen bir film. Başrolünü Russell Crowe’un üstlendiği bu film, Nobel Ödüllü matematikçinin yaşadığı zorluklara rağmen adını tarihe yazdıran bir bilim insanı olma yolculuğunu anlatıyor.

 A Beautiful Mind

Görsel Kaynak

6. Erin Brockovich (2000)

İşi, parası olmayan ve bebeğine bakmak zorunda olan yalnız bir kadın… Evet, belki bu konu pek çok filmde, dizide işlendi; ama Erin Brockovich farklı, çünkü o gerçek bir hikayeyi anlatıyor!

Julia Roberts’ın Erin Brockovich’i canlandırdığı ve bu rol sayesinde Oscar kazandığı filmde, kendini bir hukuk bürosunda zorla işe aldıran bir kadının, incelediği belgeler sonrasında pek çok insanın hayatını değiştirmesi ve içinden çıkılmaz gibi görünen hayatını mücadele ederek değiştirmesi anlatılıyor. Erin Brockovich kesinlikle ilham veren filmler arasında!

Erin Brockovich

Görsel Kaynak

Vazgeçmeyin, Hayallerinizin Peşinden Koşun!

Belki amacınıza ulaşmak için kollarınızı sıvamadan önce, belki de yolun ortasında motivasyonunuz düştüğünde bu filmleri izleyeceksiniz. Gerçek hayat hikayelerinin beyaz perdeye yansıdığı bu filmleri izlediğinizde, başarıya giden yolda pek çok sorunla karşılaşanın sadece siz olmadığını bir kez daha hatırlayacak ve yeniden ayağa kalkacaksınız! Unutmamalısınız ki başarmak için pes etmemek gerekir!

Benzer Yazılar

Yorum Yap