Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmak İçin 3 Neden

yazar MAPFRE
Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmak

Adı üstünde; kaza! Başınıza ne zaman, nerede, ne geleceğini bilemezsiniz. Dostunuz olarak işte tam da bu noktada bir öneride bulunmak istiyoruz: Hayal ettiğiniz hayatı yaşayabilmeniz için hayatın kötü sürprizlerine karşı önlem almanız şart! Hem kendinizi hem de sevdiklerinizi güvence altına almanın yolu ise ferdi kaza sigortalarından geçiyor.

Haydi o zaman gelin, öncelikle zor günlerinizde yanınızda olmak için ferdi kaza sigortası hakkında en çok merak ettiğiniz sorulara cevap verelim ve sonrasında neden ferdi kaza sigortası yaptırmalısınız anlatalım.

Ferdi Kaza Sigortası Ne İşe Yarar?

Ferdi kaza sigortası, kaza sonucunda daimi sakatlık durumunda sigortalıyı, vefat durumunda ise sigortalının poliçesinde belirtilen hak sahiplerini güvence altına alır.

Ferdi kaza sigortasının ana teminatları, kaza sonrası sürekli sakatlık ve kaza sonrası vefat tazminatlarıdır. Fakat poliçenize ek teminatlar dâhil ederek ya da daha geniş kapsamlı ferdi kaza sigortası ürünlerini tercih ederek güven alanınızı genişletebilirsiniz. Örneğin hastalık durumunda meydana gelen sakatlık, kaza sonucu tedavi masraflarının karşılanması ya da gündelik hastane tazminatı, sigorta türüne bağlı olarak seçebileceğiniz ek teminatlardan bazıları.

Dilerseniz sizi kazalar sonucunda oluşabilecek pek çok tatsız durum karşısında güvence altına alan MAPFRE Sigorta ürünleri, Ferdi Kaza Sigortası ve Es-Kaza Sigortası’nı inceleyebilirsiniz.

Ferdi Kaza Sigortası Zorunlu mu?

Eğer bireysel olarak ferdi kaza sigortası yaptırmanın zorunlu olup olmadığını soruyorsanız cevap verelim: Hayır, kişiler için zorunlu değil. Fakat eğer bir seyahat acenteniz varsa bu durumda sizinle seyahat edecek yolculara ferdi kaza sigortası yapmalı ve oluşabilecek kazalara karşı onlara güvence sunmalısınız. Bu durum, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından zorunlu tutulur. Ama bu noktada, bireysel olarak zorunlu olmasa da ferdi kaza sigortası yaptırmanın kaza ve hastalık gibi beklenmedik anda meydana gelen olumsuz durumlar karşısında size maddi ve manevi destek sağladığını unutmamalısınız.

Şimdi, teminatlar doğrultusunda ferdi kaza sigortası yaptırmanız için 3 nedeni ve dolayısıyla ferdi kaza sigortası hakkında bilmeniz gerekenleri anlatalım.

Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

1. Kaza ve Hastalık Geliyorum Demez

Kabloları yuvasından çıkmış bir priz nedeniyle elektrik çarpabileceğini ya da evde çocuk güvenliği için almanız gereken önlemleri uygulamadığınızda çocuğunuzun zarar görebileceğini öngörebilirsiniz. Fakat ne yazık ki kaza ve hastalıklar kendilerini her zaman böyle belli etmiyorlar. İşte, ferdi kaza sigortaları da böyle öngörülemez durumlar karşısında hem sizi hem de sevdiklerinizi korumayı amaçlıyor.

Kaza sonucu sürekli sakatlık durumunda alınacak tazminat sayesinde sigortalı maddi olarak rahatlıyor ve manevi yükü azalıyor. Kaza sonucunda vefat durumunda ise sigortalının poliçede yazılı yakını ya da varisleri tazminat alabiliyor.

2. Doğal Afetler de Hayatın Bir Gerçeği

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde kaza, “istem dışı veya umulmayan bir olay dolayısıyla bir kimsenin, bir nesnenin veya bir aracın zarara uğraması” şeklinde belirtiliyor. “Kaza” denildiğinde genellikle trafikte, evde ya da yaya olarak karşılaşabileceğiniz durumlar aklınıza gelebilir. Fakat doğal afetler de umulmayan anlarda gerçekleşen ve ailece hayatınızı değiştirebilecek olaylardır. Bu nedenle deprem, sel, yanardağ ve yer kayması nedeniyle meydana gelebilecek daimi sakatlık ve vefat durumlarını da ek teminat ile poliçenize dahil edebilirsiniz.

Kaza Sonrası Tedavi Masrafları

3. Kaza Sonrasında Tedavi Masrafları Bütçenizi Aşabilir

Pek çoğumuz hayatın kötü sürprizler sunabileceğinin farkındayız. Tam da bu nedenle kötü günler için birikim yapma fikrine sıcak bakıyoruz. Fakat ne yazık ki bunu gerçekleştirebilenlerin sayısı oldukça az. İşte, ferdi kaza sigortaları da böyle durumlarda yanınızda olmayı amaçlıyor.

Ferdi kaza sigortasının ek teminatları sayesinde beklenmedik kazalar sonucunda oluşan tedavi harcalamalarını, gündelik hastane ve yoğun bakım tazminatı gibi teminatları da sigortanıza dâhil edebilirsiniz. Sigortanızı yaptırmadan önce poliçenize dâhil olmasını istediğiniz teminatları belirtip güven alanınızı bu doğrultuda oluşturabilirsiniz.

MAPFRE Sigorta ile Kendinizi Hemen Güvence Altına Alın

Ana teminatlar ve istekleriniz doğrultusunda poliçenize dâhil edebileceğiniz ek teminatlarla genişletebileceğiniz güvence alanınız ile hayatın kötü sürprizlerine karşı önleminizi almak sandığınızdan çok kolay! Tek yapmanız gereken MAPFRE Sigorta acenteleri ile iletişime geçmek!

Benzer Yazılar

Yorum Yap