Bu Yaz Mutlaka Gitmeniz Gereken 5 Ege Rotası

yazar MAPFRE

Keşfetmek mükemmel bir haz. Hele ki yaz tatilinde… Evet, her şey dahil otellerde belli bir rutin içinde dinlenerek tatil yapmayı sevenlerimiz de var ama… Aracıyla, görülmemiş yerleri görmeye meraklı, özgür bir tatil peşinde olanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.

Özgürlük ve coşkuyla; arabada güzel bir müzik eşliğinde yapılan keşif tatilleri! Tatile gidilecek yerlerin cazibesi, yerel halkla tanışıp sohbet etmek, değişik yemekler tatmak, doğayla baş başa olmak… Kulağa şahane gelmiyor mu?
Türkiye’de gezilecek yerler arasında muazzam tatil beldeleri var ama denizi ve havası hakkında olumsuz tek bir şey söylenemeyecek bir yer varsa, orası Ege’dir diyebiliriz. Bu yaz, Ege’de tatil yapmayı düşünüyorsanız gezi planınıza aşağıda sıralayacağımız 5 rotayı mutlaka eklemelisiniz. ??‍♀️

Ege Rotaları

Bu Yaz Mutlaka Gitmeniz Gereken 5 Ege Rotası

Bodrum Akvaryum Koyu

Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Akvaryum Koyu, Bodrum Gümbet ile Bitez arasında uzanan bir yarımada! Henüz turistik tesis sayısının az oluşu bir avantaja dönüşmüş durumda; koy tertemiz. Akvaryum koyu, pırıl pırıl turkuaz bir suda yüzmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Yürümeyi sevenler için Bitez’den yürüyerek de gidilebilecek olan Akvaryum Koyu’na, Bitez iskelesinden günübirlik tekne turlarına katılarak da ulaşabilirsiniz.

Sarsala Koyu

Ege’de gezilecek yerler arasında, internet araştırmalarınızda göreceğiniz, “Muğla’nın Mavi Cenneti” olarak karşınıza çıkacak Sarsala koyu, dingin suyu ve küçücük iskelesiyle sizi karşılıyor. Dalaman’a 15 kilometre uzaklıkta yer alan Sarsala koyu; yeşil ve mavinin buluşma noktası. Dalaman Havalimanı’ndan kendi arabanızla ya da bölgenin lokal ulaşım araçlarını kullanarak Sarsala Koyu’na 27 dakika gibi kısa bir sürede ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Kabak Koyu

Son yıllarda revaçta olan Kabak Koyu, yoğun ilgiye ve kalabalığa rağmen güzelliğinden hiçbir ödün vermeyen ege turundaki bir diğer rotamız. Fethiye Ölüdeniz’e 16 km uzaklıkta bulunan Faralya Köyü’nde bulunan Kabak Koyu’na, Fethiye’den Faralya dolmuşlarına binerek ulaşabilirsiniz: Plaj terlikleriyle dolmuştan indiğiniz yerde yürümenin biraz zor olabileceğini belirletelim ve yanınıza spor ayakkabı da almanızı tavsiye edelim.

Patricia Koyu

En güzel tatil yerleri arasında ‘’Patricia, Partica, Pateriça’’ gibi birden fazla isimle hitap edilen bu koy; Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki Cunda Adası’nda bulunuyor.
Ege’de tatil yapılacak sakin yerler arasında yer alan bu koy, şu zamana kadar nasıl popüler olmadığına şaşırabilirsiniz. Cunda bir diğer adıyla Alibey adasında bir köy yolunun sonunda bulunuyor: Yolculuk esnasında “doğru mu gidiyoruz?” hissine sık sık kapılacağınızı söyleyebiliriz.
Sığ denizi, sakinliği, denizin içindeki şezlongları size huzurlu bir tatil sunuyor. Patricia Koyu’na genellikle özel araba ya da taksi ile ulaşılabiliyor. Ayvalık’tan Cunda Adası’na, ordan da “Patricia Burnu” tabelalarını takip ederek Patricia koyuna ulaşılıyor.

Akbük Koyu

Ege tatil yerleri arasında es geçmemeniz gereken bir adres, Akbük Koyu. Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka’yı geçtikten sonra, dar ve yeşil bir yoldan Ören’e doğru ilerleyin. Gökova Körfezi’nin müthiş manzarası eşliğinde, Akbük tabelalarını takip edin… Taa-Daa! Muhteşem suyu ve havasıyla Akbük Koyu’ndasınız.

Bu yaz bahsettiğimiz tatil yerlerinden birini görme şansınız olursa, bizi de etiketleyerek fotoğrafını Instagram’da paylaşır mısınız? Şimdiden iyi tatiller!  ??‍♂️

Benzer Yazılar

Yorum Yap