Gün İçinde Kendinize Vakit Ayırın!

yazar MAPFRE

Sabah uyanmak, ne giysem diye gardırobun karşısında dakikalarca düşünmek, saçlara şekil vermeye çalışmak, seçilen kıyafete uygun ayakkabıyı belirlemek, kahvaltı etmek, işe gitmek, bir sürü insanla diyaloğa girmek, e-mail trafiğine maruz kalmak, ofisten çıkmak, bir yığın arabanın olduğu trafiğe girmek, kalabalıklar içinde yürümek, eve ulaşmak, duş almak ve uyumak… Tüm bu eylemler size de tanıdık geldi mi? Bunları okurken bile mental yorgunluk hissedebilirsiniz.

Günlük koşuşturmalar, iş hayatı derken kendinize aslında hiç de vakit ayırmadığınızın farkına hala varmadıysanız, sizi uyarmak durumundayız: Kendiniz için, -herhangi biri ya da bir şey için değil- hiçbir şey yapmadan günü bitiriyorsunuz, bitirmeyin!

İşten eve, evden işe, alışverişe, mutfağa, oturma odasına, markete gitme maratonu arasında kendinize en az yarım saat ayırdığınızda, bu minik molanın size ve özel hayatınıza sağladığı olumlu katkıyı, dinlendirici etkisini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

kendinize vakit ayırın

Gün İçinde Kendinize Vakit Ayırın!

“Peki, kendinize nasıl vakit ayırmalısınız?  ?

Rutin programınız içinde kendinize vakit ayırmanız için size birkaç öneri verebiliriz: ?

  • Öncelikle, mutlu olmak için yapılması gerekenlerin başında kendini keşfetmek ve kendine odaklanmak geliyor.
  • Şu ana kadar yapmayı çok isteseniz de bir türlü hayata geçiremediğiniz ancak merakınızı da kaybetmediğiniz bir alan var mı? Bu sanatsal hobi olabilir veya en basitinden evde yapılacak hobiler arasında basit bir seçenek olarak örgü örmek olabilir. Çıkın, bir iplikçiden beğendiğiniz ve sevdiğiniz bir renk iplik alın. İnternetten nasıl yapacağınızı araştırın, örgü öremeseniz dahi yaptığınız araştırma bile size iyi gelecektir! Diyelim ki her şey yolunda, yapabiliyorsunuz…Tebrikler, artık yeni bir hobiniz var. Diğer hobi çeşitlerini araştırın, aralarından birkaç tanesi mutlaka ilginizi çekecektir. Yeni hobi edinmekten korkmayın.
  • Kahvaltıda ya da misafir geldiğinde mi çay/kahve yapanlardansınız? Bu kez kendiniz için yapın! Uğraşarak, vakit ayırarak: Çayınızı sevdiğiniz bir aromayla birlikte demleyin…Mesela tarçın!
  • Çoğu zaman internetten yemek siparişi veriyorsanız ya da sadece doymak için yemek öğünlerinizi geçiştiriyorsanız… geçiştirmek yerine kolay hazırlanan ve sevdiğiniz bir yemeği kendiniz yapmaya çalışın. İnternet en büyük asistanınız!
  • Dergiler! Evet, akıllı telefonlarımız ve mobil uygulamalar büyük kurtarıcımız ama dergi okumak hem biraz olsun telefonlarınızdan uzak vakit geçirmenizi sağlayacak, hem de kağıda dokunmak ruhunuza iyi gelecektir.
  • Ama arkadaşlar iyidir! Arkadaşlarınızı arayın, sevdiğiniz bir yerde buluşun: Telefonlarınızı çantanızdan çıkarmayın. Ne kadar iyi geleceğini tahmin bile edemezsiniz.
  • Temizlik! Evet, yanlış duymadınız. Temizlik, insana kendini çok iyi hissettirebiliyor. Gardıroplarınızı, kitaplığınızı, çekmecelerinizi temizleyin: Kullanmadığınız ne varsa ayırın, ihtiyacı olanlara verin. Hem psikolojiniz hem de dolaplarınız rahatlayacaktır!

Benzer Yazılar

Yorum Yap