Akıllı Telefonunuzu Korumanın 5 Yolu

yazar MAPFRE

Akıllı telefonlar hayatımızın içinde! Sürekli elimizde, cebimizde ya da çantamızda taşıdığımız can dostlarımız maalesef yapıları gereği dış darbelere karşı çok açık konumda.

Fotoğraf çekmeyi çok seviyor, Instagram’da da harika bir sayfayı yönetiyor olabilirsiniz: Fotoğraf çekmek için cebinizden çıkarttığınız telefonunuz beklemediğiniz bir anda yere düşebilir ya da hızlı hızlı yürüyüp toplantıya yetişmeye çalışırken çalan telefonunuza yanıt vermek için çantanızdan çıkartmaya çalıştığınız akıllı telefonunuzu çantadaki diğer eşyalarınız (anahtarlık, makyaj malzemeleri, kalem vs.) çizebilir.

Akıllı Telefonunuzu Korumanın 5 Yolu

Özellikle yaz mevsiminde plaj çantasının içine direkt attığımız, güneşte bıraktığımız, kimi zaman cebimizden; kimi zaman da elimizden düşen akıllı telefonlarımızı korumak için neler yapabiliriz?

  • Ekran Koruyucu Havalı Cam: Akıllı telefonlarımız hem tüm gün elimizde olduğu, hem de boyutları nedeniyle malesef kırılmaya mahkumlar! Bu yüzden ekran koruyucular smart telefonlarımızın olmazsa olmazları…

Ekran koruyucu havalı camı telefoncularda ya da internette, telefonunuzun markasını ve modelini belirterek bulabilirsiniz. Ekran koruyucuları da kırılmaya, çizilmeye ve çatlamaya açıklar fakat telefonunuz için ek bir güvenlik katmanı sunuyorlar.

Telefonunuzun ekranına daha yakın bir görüntüde oldukları için kullanımı da daha kolay!

  • Bumper kılıflar: Akıllı cihazınızın etrafını çeşitli durumlardan korumak amacıyla telefonunuzun çevresini sarabilen bumper kılıfların diğer adı da tampon kılıflardır. Renk alternatifleriyle hem tarzınızı yansıtabilir hem de telefonunuzu koruyabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun markası ve modelini belirterek bu ürünleri online sipariş sitelerinden ya da telefonculardan temin edebilirsiniz.
  • Silikon Kılıflar: “Kullandığım koruyucu kılıflar telefonumun ağırlığını arttırıyor” diyorsanız silikon kılıflarla akıllı cihazınızın ağırlığını çok arttırmadan ve kullandığınız telefonunuzun tasarımını bozmadan koruyabilirsiniz. Silikon kılıfların dezavantajı, ekran açıkta kaldığı için yere düştüğünde yeterli korumayı sağlayamaması olarak sıralanabilir.
  • Kapaklı Kılıflar: Kapaklı kılıflar saydığımız tüm koruyucular içinde maksimum güvenlik sağlayan materyal olabilir. Tarzınıza göre seçebileceğiniz kapaklı kılıflara internetten ya da telefonculardan ulaşabilirsiniz.
  • Sıvı Ekran Koruma Jeli: Koruyucu cama benzeyen bu ürün, sıvı bir şekilde piyasada bulunuyor. Telefonunuzun üzerinde bir katman oluşturarak ekranınızın çizilmesini ve zarar görmesini engelleyerek, darbelere karşı koruma sağlıyor.

Benzer Yazılar

Yorum Yap