Güneş Almayan Evler İçin Çözümler

yazar MAPFRE
Güneş Almayan Evler İçin Çözümler

Özellikle büyükşehirlerdeki evlerin yan yana inşa edilmesi pek çok kişinin “Evim güneş görmüyor, ne yapmalıyım?” sorusunu sormasına neden oluyor. Bu konuya bir çözüm aramakta gayet haklısınız, çünkü karanlık evler hem sıkıcı hem de daha küçük görünümlü odalar anlamına gelebiliyor. Peki, evinizi daha aydınlık, ferah ve büyük gösterebilecek şekilde dekore etmeye ne dersiniz? Bu fikre olumlu baktığınızı biliyoruz! O halde karanlık evlerde dekorasyon nasıl yapılır, anlatmaya başlayalım. 

Evinizin Her Noktasını Aydınlatın

Karanlık evler sıkıcı bir atmosfere neden olabilir. Bunun yanı sıra karanlık nedeniyle görüşünüz daha kısıtlı olduğu için ev kazaları da meydana gelebilir. Hem evinizi daha ferah kılarak daha mutlu zaman geçirmek hem de ev kazalarına karşı önlem almak için aydınlatmaya kesinlikle önem vermelisiniz. 

Öncelikle yapmanız gereken uygulama kesinlikle perde ve tüllerinizi kontrol etmek. Olabildiğince ince tül ve perdeleri tercih etmek, yaşam alanlarında doğal ışıktan daha fazla yararlanmanıza yardımcı olur.

Elbette aydınlatma ürünleri olmazsa olmaz! Ferah ve aydınlık bir ev için tavan aydınlatmasının yanı sıra lambader, aplik, abajur gibi farklı aydınlatma ürünlerinden yararlanabilir ve aydınlatma ihtiyacınızı karşılarken ev dekorasyonuna da katkı sağlayabilirsiniz.

Aydınlatmadan söz açılmışken… Elektrik tüketimine değinmeden geçmeyelim. Enerji tüketimini azaltarak bütçenizi ve doğayı korumak için elektrik tasarrufu yöntemleri arasında yer alan LED ampulleri tercih edebilirsiniz. Uzun ömürlü olmaları göz önünde bulundurulduğunda oldukça uygun fiyatlı olan LED lambalar, klasik ampullere oranla %80’e kadar daha az enerji tüketebilirler.

Karanlık Evlerde Dekorasyon

Ev Dekorasyonunda Açık Renkleri Tercih Edin

Eviniz zaten güneş almıyor. Bir de ev dekorasyonunda koyu renkler tercih etmek, alanı daha karanlık ve sıkıcı kılabilir. Açık renklerin ise odaları daha aydınlık göstermek gibi bir süper gücü var. Bundan kesinlikle yararlanmalısınız!

Duvarlarınızı beyaz, açık gri, ekru gibi açık tonlarda boyayabilirsiniz. Eğer evinizin duvarlarını daha hareketli kılmak istiyorsanız bir duvarınıza duvar kâğıdı uygulayabilir ya da tablo-çerçeve gibi dekoratif ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Tıpkı duvar boyalarında olduğu gibi odanızı daha büyük ve ferah göstermek için zeminde de açık renkleri tercih etmenizi öneririz. Örneğin açık renk parkeler ve açık renklerin yoğunlukla kullanıldığı halılar, güneş almayan odanız için uygun tercihler olacaktır.

Aynalardan, Parlak Yüzeylerden ve Renksiz Camlardan Yardım Alın

Parlak yüzeylerle aynalar ışığı yansıtır ve evet, bu da evinizin daha aydınlık görünmesine yardımcı olur. Ayrıca duvarlara asacağınız aynalar, alanın derinliğini artırır ve odanızın daha büyük görünmesine yardımcı olur. Pirinç, bakır, gümüş ve altın renkli dekoratif ürünler de evinizin şıklığını katlayabilecek, güneş almayan odalar için dekorasyon önerileri arasında!

Bunun yanı sıra mobilyalarınızda renksiz cam yüzeyleri tercih etmek, alan bütünlüğünü bozmayacağı için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem. Eğer odanızın karanlık olmasının yanı sıra küçüklüğünden de şikayetçiyseniz minimal tasarımlı, ayaklı mobilyaları tercih edebilirsiniz. Örneğin zemin ile kanepenizin gövdesi arasında mobilya ayağı sayesinde bir mesafe olursa bu, alanın daha geniş görünmesine yardımcı olur.

Duvarlarda Kapalı Dolapları Değil, Açık Rafları Tercih Edin

Depolama alanına olan ihtiyacınızı dolaplar sayesinde karşılıyor olabilirsiniz, ama dikkat! Duvarlara monte edeceğiniz kapalı ve büyük dolaplar, odanızın daha küçük görünmesine neden olabilir. Yeteri kadar güneş ışığı almayan odalarda kapalı dolaplar boğucu bir hava yaratabilir. Bu sorunun çözümü ise oldukça basit: Açık raflar! Dilerseniz duvar renginizle zıtlık oluşturabilecek renkteki raflarla odanızın dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz. Bu arada ışığı yansıtan metal dekoratif ürünleri raflarınızda sergileyebilirsiniz, belirtmeden geçmeyelim!

Evim Güneş Görmüyor Ne Yapmalıyım

Evinizin Düzenli Olmasına Özen Gösterin

Dağınıklık ve düzensizlik, psikolojinizi negatif yönde etkiler; çünkü dağınıklık odanızın daha karmaşık, kasvetli ve küçük görünmesine sebep olabilir. Bu sebeple alanın düzenli olmasına özen göstermelisiniz. Bu noktada fazla eşyanın fazla depolama alanı ihtiyacı demek olduğunu hatırlatalım. Bu nedenle evinizde minimalizmi benimsemelisiniz. Daha az eşya ile yapılan dekorasyon, ferah bir eve sahip olmanın sırlarından biri!

Eviniz Kötü Sürprizlere Karşı Güvence Altında mı?

Yaşam alanınızda güzel zaman geçirmek sizin için önemli, biliyoruz. Peki, güzel anılarınızın yaşandığı evinizi hiç hesapta olmayan üzücü durumlara güvence altına aldınız mı? Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ve Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası, evinizi güvence altına alıp sizi olumsuz durumlar karşısında korumaya hazır!Konutunuzun ana bölümlerinde deprem nedeniyle oluşan hasarları karşılamak için oluşturulan ve her yıl yenilenmesi zorunlu olan DASK Sigortası ile hırsızlıktan ev kazalarına kadar pek çok konuda size güvence sunan Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası sayesinde içiniz rahat olsun! Bu noktada DASK ve konut sigortasının aynı ürünler olmadığının altını çizmekte fayda var. Eğer siz de bu iki sigorta ürünü arasındaki farkları bilmiyorsanız DASK ve konut sigortası arasındaki farkları anlatan yazımıza göz atabilirsiniz. Ardından size en yakın acentemiz ile görüşebilir, istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda poliçenizi oluşturabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap