“Yılbaşı Tatilinde Nereye Gidilir?” Diye Soranlar İçin 10 Özel Şehir

yazar MAPFRE
Yılbaşı Tatili İçin Gidilebilecek Yerler

Yakın çevrenizden gelecek “Yılbaşında ne yapıyorsun?” sorusunu çok sık duymaya hazır olun! Çünkü yılbaşına artık oldukça kısa bir süre kaldı. Peki, yepyeni dilekleri sıraya dizeceğimiz yeni yılı daha özel bir şekilde karşılamaya ve yılbaşı planını şimdiden yapmaya ne dersiniz? Yeni yıla keyifli deneyimlerle girmek ve unutulmaz bir yılbaşı yaşamak isteyenler için yılbaşı tatili önerilerini sıralamadan önce vize işlemleriyle uğraşmak istemezseniz vizesiz ülkeleri ziyaret edebileceğinizi de hatırlatalım.

Yılbaşını Bol Partili Karşılamak İsteyenlere

Yılbaşı bu! Eğlenmek, sıra dışı bir yılbaşı yaşamak hakkınız. Peki, yılbaşı kutlamasının en unutulmaz şekilde gerçekleştiği şehirler hangileri?

Yılbaşı Tatilinde Nereye Gidilir

Sydney, Avustralya

Yeni yıla ilk giren ülkelerden biri olan Avustralya’da yapılan kutlamaları, her yıl 31 Aralık gününde televizyonlarda ya da dijital platformlarda kesinlikle görüyoruz. Siz de yılbaşı gecesi, o muhteşem havai fişek gösterilerinin altında yeni yıla ilk girenlerden biri olmak istemez misiniz? Kim istemez ki! Bu arada Sydney, dünyanın öbür ucu olduğu için hem yolculuk hem de şehri keşfetmek adına en az bir haftalık bir izne ihtiyacınız olacak. Hatta imkânınız olursa Avustralya’nın farklı şehirleri de gezmenizi öneririz!

Berlin, Almanya

Sadece Avrupa’nın değil, dünyanın parti merkezlerinden biri olarak bilinen Berlin, “Yılbaşında yurt dışında nereye gidilir?” sorusuna yakın bir destinasyon arayanlara cevap olabilir. Sabaha kadar açık kalan ve her tarza hitap eden gece kulüplerinin yanı sıra, Brandenburg Kapısı’nda yapılan açık hava partileri ve havai fişek gösterileri soğuk havayı hissetmemenizi sağlayacak; bundan emin olabilirsiniz!

Bangkok, Tayland

Açıkça ve hiç abartmadan söyleyelim: Yılın hangi ayı olduğu hiç fark etmez, eğlenceli geceleri sayesinde dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Bangkok’ta her akşam yeni yıl atmosferi mevcut. Eğlenceli gece kulüpleri ve kafeler elbette güzel, ama Bangkok’u Bangkok yapan asıl şey sokak partileri! Khaosan Yolu’na adım attığınızda sokakta kalabalık gördüğünüz noktaya doğru zaman kaybetmeden gidin. Yeni yıla gireceğiniz nokta tam da orası!

Antalya, Türkiye

Eğer yurt içinde yılbaşı tatili yapmak istiyorsanız ve yeni yıla parti tadında girmeyi planlıyorsanız önerimiz kesinlikle Antalya’nın son yıllarda popülerliğine popülerlik katan ilçesi Kaş! Mükemmel manzaralar sunmasının yanında birbirinden güzel mekânlara da ev sahipliği yapan Kaş’ta keyifli bir yılbaşı geçireceğinize eminiz. Bu arada Kaş’a kendi aracınızla gidecekseniz arabanızın kışlık bakımını aksatmamanızda ve kışın araba kullananlar için sıraladığımız önerilerimize göz atmanızda fayda var.  

Yılbaşını Dinlenerek Kutlamayı Planlayanlara

“Tüm yılın yorgunluğunu atayım, yeni yıla dinlenmiş bir şekilde gireyim.” diyenlerdenseniz aradığınız huzuru bulacağınız destinasyonlar biliyoruz!

Yılbaşı İçin Yurtdışı Önerileri

Bali Adası, Endonezya

Yurt dışı balayı önerileri arasında da yer alan Bali, elbette sakin bir tatil geçirmek için tercih edebileceğiniz yerlerden. Hatta Bali Adası’nda yer alan evler bile adeta huzurun sözlük karşılığı. Size önerimiz, küçük ama minimal saray yavrusu villalardan ziyade manzaralı olanları tercih etmeniz ve yılbaşı tatilinin keyfini çıkarmanız. Ayrıca Bali oldukça uygun fiyatlı tatil yapabileceğiniz noktalardan biri. Zaman zaman uçak bileti fiyatı biraz pahalı olabilir, ama ucuz uçak bileti bulma yollarını uygulayarak uygun fiyatlı bilet bulabilirsiniz. 

Rovaniemi, Finlandiya

Dünyanın ne kadar büyüleyici bir yer olduğunu keşfedebilmeniz için size Laponya’nın merkezi olan Rovaniemi’yi öneriyoruz. Kuzey Işıkları ile buluşmanızı sağlayacak ve yılbaşı için yurt dışı önerileri arasında olmazsa olmaz bir şehir olan Rovaniemi’nin sokaklarında yürürken yılbaşı atmosferini en derinden hissedeceksiniz. Otellerin yılbaşı için yoğun talep alabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak zaman kaybetmeden planınızı yapmanızı öneririz.

Rize, Türkiye

Evet, gideceğiniz yerde dinleneceksiniz; ama uzun yolculuklar nedeniyle de yorulmak istemiyorsanız yılbaşı tatili yurt içi önerileri size yardımcı olmaya hazır! Ülkemizin doğa harikası şehirlerinden Rize’nin Çamlıhemşin gibi dikkat çeken noktalarında karlar altında bambaşka bir güzelliğe kavuşan bungalov evlerde keyifli bir tatil yaşayabilirsiniz. Değinmeden geçmeyelim: Rize ailece tatil yapabileceğiniz yerler arasında da bulunuyor.

Romantik Bir Yılbaşı Dileyenlere

“Eğlenmek, dinlenmek güzel; ama benim hayalim romantik bir yılbaşı tatili.” diyorsanız partneriniz ile birlikte romantizm kokan bu şehirleri keşfetmeye hazır olun!

Yılbaşı Tatilinde Gidilecek Yerler

Prag, Çek Cumhuriyeti

Tarihi dokusu sayesinde kendinizi yüzyıllar öncesinde, Orta Çağ’da hissetmenizi sağlayan bir açık hava müzesi olan Prag’ın sokaklarında el ele yürümek bile son derece romantik. Charles Köprüsü’nde yapılan yılbaşı eğlenceleri ve havai fişek gösterileri ile şehrin tarihi silüetini çarpıcı şekilde görebilirsiniz. Dilerseniz yılbaşı gecesinin gelenekselleşmiş organizasyonu olan “Jazz Gemisi”nde keyifli bir akşam da geçirebilirsiniz.

Paris, Fransa

Eyfel Kulesi’nin ışıklandırmaları, bir filmdeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlayacak Paris sokakları ve dilerseniz eğlenebileceğiniz mekânlar… Paris başta romantizm olmak üzere aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir tatil noktası. Dilerseniz yılbaşı tatilinizi birkaç gün uzatıp Paris’in gezilecek yerlerini de keşfedebilirsiniz.

Nevşehir, Türkiye

Her mevsim güzel olan Nevşehir, bir doğa harikası olan Kapadokya Bölgesi sayesinde ülkemizin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri. Karların altına saklanan peribacalarının bulunduğu arazileri, mağara otellerindeki teraslardan izleyebilir ve yılbaşının tadını, doğanın cömertliği sayesinde çıkarabilirsiniz.

Sizi Güvence Altına Almak İçin MAPFRE Sigorta Yanınızda

Muhteşem bir yılbaşı geçirmenizi diliyoruz; umarız her şey planladığınızdan daha güzel olur! Fakat ne yazık ki bazen dileklerden daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Yurt içi ya da yurt dışı seyahati hiç fark etmez; kendinizi güvence altına almalı, yani seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız. İhtiyacınız olmamasını dilediğimiz seyahat sağlık sigortası sayesinde seyahatiniz sırasında oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı güvence oluşturabilirsiniz. Seyahat sigortalarını daha yakından tanımak için seyahat sağlık sigortası ürünlerine göz atabilir, ardından istek ve ihtiyaçlarınıza uygun sigortanızı yaptırabilirsiniz. Eğer yurt dışı seyahat sağlık sigortasını online olarak birkaç adımda yaptırmak ve fiyat bilgisi almak istiyorsanız hemen teklif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap