Romantik Bir Tatil: Yılbaşında Gidilecek Vizesiz Ülkeler

yazar MAPFRE
Yılbaşında Sevgiliyle Gidilebilecek Vizesiz Ülkeler

Tüm yılın yorgunluğunun ardından yeni yılı yabancı bir ülkede karşılamak oldukça eğlenceli bir deneyim. Yeni yerler keşfetme, yeni kültürler tanıma arzusu ile yeni yılın heyecanı birleşince bambaşka bir keyif sizi bekliyor olabilir. Üstelik bu deneyimi sevdiğiniz kişiyle yaşamak daha da heyecan verici. 

Siz de yeni yıla hayatınızdaki özel kişiyle birlikte yurt dışında girmeye hazırsanız sizin için derlediğimiz vizesiz gidilen ülkeler listemize mutlaka göz atın.

Karadağ: Balkan Yarımadası’nın Küçük ve Dağlık Ülkesi

Budva, Kotor, Dobrota, Tivat ve daha nicesi ile Karadağ, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla size yılbaşında hem Balkan rüzgarlarını hissettirecek hem de vizesiz seyahat etme fırsatı verecek harika bir seçenek! 

Yazın yemyeşil ormanlık alanları, plajları ve gölleriyle heyecan veren Karadağ, kış aylarında bu güzelliklerinin yerini şehri sarıp sarmalayan bembeyaz örtüye bırakıyor. Yılbaşında ise devasa Christmas marketler yani Noel pazarları göz kamaştırıyor. Aralık ayının ilk haftalarında Avrupa ülkelerinde kurulmaya başlayarak şehirleri renk ve ışık şenliğine boğan Noel pazarları; bizdeki kahve festivalleri ya da diğer yerel festvaller gibi düşünebilirsiniz. 

Tabii yılbaşında Karadağ’da sizi heyecanlandıracak tek yer bu pazarlar değil. Kotor Kalesi’ni, Sümela Manastırı’na benzeyen Ostrog Manastırı’nı ve Orta Çağ mimarisini hissedeceğiniz dar sokakları gezebilirsiniz. 

Makedonya: Heykellerin Işıltılı Merkezi

Yılbaşında hayatınızdaki özel insanla gitmek istediğiniz yer hem ekonomik olsun hem de unutulmaz olsun mu istiyorsunuz? Heykelleri ve iç ısıtıcı şehir aydınlatmalarıyla bilinen Makedonya, yılbaşında sizin de içinizi ısıtabilir! 

Sadece pasaportla gidebileceğiniz Makedonya’da; Vardar Nehri’nin üzerindeki tarihi Taş Köprü’nün büyüsüne kapılabilir, Kuzey Makedonya Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ancak hava karardığında ve özellikle yılbaşına girerken şehrin dar sokaklarında romantik yürüyüşler yaparak ışıklı şehrin tadını çıkarmayı unutmayın!

Sırbistan: Kalabalığın ve Enfes Balkan Yemeklerinin Adresi

Görsel kaynak

Tuna Nehri’nin geçtiği ülkelerden biri olan Sırbistan’ın kuzeyinde Hırvatistan, güneybatısında Kosova ve batısında Karadağ ile Bosna Hersek yer alıyor. Balkanların göbeğindeki bu ülkede yılbaşı heyecanına doyamayacaksınız. 

Sırbistan’a gittiğinizde buranın en güzel şehri Belgrad’ı yani Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde kurulan harika şehri, gezi listenizin en üst sırasına almayı unutmayın. Ek olarak Sırbistan’daki yılbaşı tatilinizde ziyaret edebileceğiniz yerleri şöyle sıralayalım:

  • Belgrad Cumhuriyet Meydanı
  • Sırbistan Ulusal Meclis Binası
  • Aziz Sava Katedrali
  • Taş Meydan
  • Nikola Tesla Müzesi
  • Knez Mihailova Caddesi
  • Arkeoloji Müzesi
  • Sırbistan Ulusal Müzesi
  • Ruzica Kilisesi
  • Kalemegdan
  • Niş Kalesi
  • Petrovaradin Saat Kulesi
  • Tuna Parkı

Yılbaşında hayatınızdaki özel insanla birlikte burada güzel bir yılbaşı tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Noel pazarlarında Sırbistan mutfağının gibanica, ćevapi, paprikaš ve gulaš gibi birbirinden lezzetli yemeklerini tadabilir, el yapımı yöresel kıyafetler satın alabilirsiniz.

Kosova: Sakin Sokakların ve Romantizmin Balkanlar’daki Gözdesi

Görsel kaynak

Vize almadan, sadece pasaportla gidebileceğiniz bir diğer ülke de Kosova. Priştine ise Kosova’nın en gözde, en hareketli şehri ve aynı zamanda başkenti. Priştine’de, Kosova’da yaşayan Arnavut halk için yapılan Skanderberg Heykeli en öne çıkan turistik noktalardan biri. Ayrıca Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, Fatih Sultan Mehmed Camii ve kış aylarında beyazlara bürünen Bjeshkët e Nemuna National Park’ı (Bjeshkët e Nemuna Milli Parkı) Kosova’da gidilecek yerler listenizin başında olmalı. 
Yukarıda değindiğimiz yerler dışında Türk vatandaşlarından vize istemeyen çok sayıda ülke bulunuyor. Hatta bazıları pasaport bile istemiyor. Bavulunuzu hazırlayıp yola çıkmanız yeterli.

Vizesiz ve pasaportsuz gidilebilecek ülkelerden bazıları şu şekilde:

Vizesiz Gidilen Ülkeler Hangileri? Bahamalar
Barbados
El Salvador
Filipinler
Arjantin
Panama
Brezilya
Güney Kore
Japonya
Maldivler
Tayland
Peru
Tunus
Kimlikle Gidilen Ülkeler Hangileri?KKTC
Moldova
Gürcistan
Ukrayna
Azerbaycan
Sırbistan
Bosna Hersek

Yılbaşında vizesiz veya pasaportsuz yani kimlikle gidilecek ülkelerden bazıları bu şekilde. Yurt dışı seyahatlerinizde ihtiyacınız olacak en önemli belgelerden biri ise hiç kuşku yok ki: 

Seyahat sağlık sigortaları.

Ancak hiç merak etmeyin! Seyahat sağlık sigortası teklifi almak da bu sigortayı yaptırmak da düşündüğünüzden çok daha kolay! Dilerseniz satış kanallarımızla irtibata geçebilir ya da MAPFRE Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası satış sayfasını ziyaret ederek hızlıca sigortanızı yaptırabilirsiniz. 

Sevdiklerinizle birlikte geçirebileceğiniz mutlu bir yıl dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap