Sevgilinizle Unutulmaz Bir Tatil Yaşayabileceğiniz 5 Romantik Rota

yazar MAPFRE

Sevgililer Günü yaklaştı, hediye alma telaşı başladı. Yıllar geçtikçe hediye almakta zorlananlar ve Sevgililer Günü hediyesinin diğerlerinden farklı olmasını isteyenler araştırmalarını yapmaya aylar önceden başladı bile. Eldiven, kar küresi, parfüm, fotoğraf albümü… Bu klişe fikirleri artık duymak bile istemediğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki, yılın en romantik gününü sevgilinizle bambaşka bir yerde kutlamak isteseniz? Rotanızı nereye yönlendirirdiniz? Tabii ki Paris değil! Sizler de en unutulmaz hediyenin biriktirilen anıların ta kendisi olduğunu düşünenlerdenseniz eşsiz rota önerilerimize göz atmaya başlayın… ✈️

Amalfi-Positano-Ravello / İtalya

İtalya’da romantik tatil denilince aklınıza sadece Roma gelmesin! Sahil yolu üzerinde olan bu üç kasaba, size huzur ve romantizm vadediyor. Amalfi kıyıları olarak bilinen bu sahil yolu; limon bahçeleri, sonsuzluk manzaraları ve falezlerin üzerine inşa edilmiş rengarenk evlerle dolu.

Amalfi kasabasının kendisine özgü romantik bir mitolojik hikayesi de bulunuyor. Rivayete göre; Amalfi aslında çok güzel bir su perisi. Ancak maalesef genç yaşta hayata gözlerini yumuyor. Ona aşık olan ve sevdiğini kaybetmenin acısını yaşayan Herkül, onun anısını yaşatmak için bu kasabayı inşa ediyor. Hikayesi bile bu derece romantik ve büyülü olan kasabanın içinde tatil yapıyor olmak ne derece güzeldir, hayal edin!

Positano; masalsı görüntüsü ve pastel rengi evleriyle ziyaretçilerini etkilemeyi başaran diğer bir kasaba. Ünlü yazar John Steinbeck burayı; “Oradayken size hiç de gerçekmiş gibi görünmeyen, ne var ki ancak ayrıldıktan sonra gerçek olduğunu fark ettiğiniz düşsel bir mekandır.” sözleriyle anlatıyor. Böyle olunca, romantik tatil rotası olarak anılması da oldukça normal oluyor.

Rotanın üzerindeki bir diğer kasaba olan Ravello, diğerlerinden daha az büyüleyici değil! Pek çok ünlü şair, yazar ve sanatçı bu kasabada yaşıyor. Yani, buraya bir sanatçı sığınağı da diyebiliriz. Burası Amalfi kıyılarının en elit ve görkemli yeri olarak anılıyor. Üstelik denize kıyısı bulunmamasına rağmen! 9. yüzyılda Amalfi Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla önemli hale gelen şehir, popülaritesini hala korumakta. 1996 yılında ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış. Üstelik buraya Ocak ayında giderseniz Ravello Çikolata Festivali’ne denk gelmeniz mümkün!

Romantik Yol / Almanya

Zihnimize endüstri ve sanayisiyle ciddi bir imaj çizmiş olan Almanya, romantik tatil denilince aklımıza gelen bir seçenek olmuyor. Halbuki kendilerinin “Romantische Straße” diye adlandırdıkları, “Romantik Yol” anlamına gelen, bir rotaları mevcut. Bu yol, 28 kasabadan oluşuyor ve toplamda 320 kilometre! Güzergâh üzerinde bağların, renkli çiçeklerin kısacası masalsı bir dünyanın içinden geçiyorsunuz.


Rota, Orta Almanya’dan Güney Almanya’ya doğru şu sırayı izliyor;

  • Würzburg
  • Tauberbischofsheim
  • Lauda-Königshofen
  • Bad Mergentheim
  • Weikersheim
  • Röttingen
  • Creglingen
  • Rothenburg ob der Tauber
  • Schllingsfürst
  • Feuchtwangen Dinkelsbühl
  • Wallerstein
  • Nördlingen
  • Harburg
  • Donauwörth
  • Rain
  • Augsburg
  • Freidberg
  • Landsberg
  • Hohenfurch
  • Schongau
  • Peiting
  • Rottenbuch
  • Wildsteig
  • The Wierkirche and Steingaden
  • Halblech
  • Schwangau
  • Füssen.

Üstelik tamamı Orta Çağ’a ait kasabalardan oluşan bu uzun yol üzerinde; UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış saray, kilise ve şatolar bulunuyor. Romantik bir rotayı keşfe hazırsanız araç kiralayarak, tren ya da otobüsü kullanarak bu keyifli yolu sevgiliniz keşfedebilirsiniz. Hatta bisiklet ile gezen maceraperestler bile var, çünkü bazı duraklar birbirlerine çok yakın. Eğer 28 noktanın tamamını görmek isterseniz, yaklaşık olarak 10 günlük bir sürece ihtiyacınız oluyor. Ancak sadece en temel noktalara gitmek isterseniz; Würzburg, Rottenburg, Dinkelsbühl, Landsberg, Ausburg, Swangau ve Füssen kentlerine uğramanızı tavsiye ederiz.

Prag / Çekya

Arnavut kaldırımlı sokakları, büyüleyici mimarisi, tarihi köprüsüyle Prag; tam bir rüya şehri. Kış dönemi şehre inen sis ise kentin gotik tarzıyla bütünleşip büyüleyici bir etki yaratıyor. Her an eski mimarisinin içinden atlı şövalyeler çıkacakmış gibi hissettiren hayalperest yapısı ile Prag, romantik rotalarımızdan biri olmayı başarıyor. Bir şehirde kaybolmak fikri korkunç gelse de kaybolmak; “Prag’da Yapılacaklar Listesi”ne eklenebilecek kadar cezbedici bir plan. Bir sokaktan çıkıp öbürüne dalmak ve etrafı keşfetmek, sevgilinizle hayal dünyasında romantik adımlar atmanızı sağlıyor.

Bunun dışında şehirdeki caz tınılarına eşlik eden kafelerden birini ziyaret etmek, üzeri heykellerle dolu olan; Nazım Hikmet’in uğruna şiirler yazdığı Charles Köprüsü’nde yürümek, yol üzerindeki banklarda dinlenerek Vitana Nehri’ni seyretmek, saat 12’yi vurduğunda Old Town (Eski Şehir) Meydanı’ndaki 609 yıllık Astronomik Saat Kulesi’nin şovunu izlemek ve günü romantik bir akşam yemeği ile tamamlamak seyahatinizi unutulmaz kılıyor.

Bu sihirli şehrin ne denli güçlü bir etki yarattığını kısaca anlatmamız gerekirse; İkinci Dünya Savaşı döneminde Hitler’in duyduğu hayranlık nedeniyle bombalamadan “es geçtiğini” hatırlatabiliriz. Kim bilir belki Hitler de bu şehrin başlı başına bir bomba etkisi yarattığını düşünmüş olabilir!

Port Douglas / Avustralya

Aşkınız için ne kadar mesafe kat edebilirsiniz? Eğer sevgilinizle yola düşmek sizin için bir zevkse Avustralya’da oldukça farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yağmur ormanları içinde, şık bir restoranda baş başa keyifli bir akşam yemeği yemek isterseniz bölgenin favorisi Port Douglas olmalı. Güney Yarım Küre’de bulunması sebebiyle ocak ve şubat aylarında burada yaz mevsimi yaşanıyor. Dolayısıyla okyanusta yüzerek, mercan resiflerini keşfedebiliyorsunuz. Tekne turlarına katılmak ve sahillerde güneşlenmek, size hem kışı unutturuyor hem de sakin ve romantik zaman geçirmeyi vadediyor. Bunlara ek olarak, teleferikle Kuranda Köyü’nü keşfe çıkıp huzurlu atmosferde geçirdiğiniz gün sonunda nostaljik bir tren yolculuğu ile gününüzü taçlandırıyorsunuz.

Bu ada ülkesinde pek çok spa merkezi de bulunuyor. Sadece Port Douglas’da yirmiye yakın yerde spaya gidebiliyor ve masaj yaptırma imkanından yararlanabiliyorsunuz. Sıcak kumlar, rengarenk su altı, tropikal içecekler, hamakta uzanmak, yağmur ormanlarında yapılacak yürüyüşler… Port Douglas’ın vaatleri romantik bir tatil için gerekli olan pek çok unsuru içermekte. Romantik tatil, kesinlikle yaz teması barındırmalı derseniz; Port Douglas sizin için uygun bir seçenek oluyor.

Tulum / Meksika

Bembeyaz sahil, turkuaz deniz, leziz yemekler ve tarih içeren bir tatil sizin için hem cezbedici hem de romantik ise Tulum seçeneğini göz ardı etmek, doğru olmayacaktır. Meksika’da bulunan Tulum; tarih, plaj ve gece hayatı gibi pek çok alternatif barındırması sebebiyle herkese uyum sağlayabilen bir yer.

Tulum’a, Cancun Havaalanı’ndan ortalama 1,5-2 saat araba yolculuğu ile varılıyor. Yollar son derece düzgün ve bakımlı olduğu için bunun zor bir yolculuk olduğunu söylemek doğru olmaz. Yol üzerinde pek çok tatil köyü ve doğal su parkı da bulunuyor ve buralardaki çeşitli aktivitelere de katılma imkânınız oluyor. Tulum’un merkezine vardığınızda ise sizi küçük bir kasaba görüntüsü karşılıyor. Burası, palmiyelerin içinde dalga seslerinin eşliğinde huzur dolu bir ortamda, sakin bir Sevgililer Günü kaçamağı yapmanızı sağlıyor.

Bundan tam 700 yıl öncesine kadar Tulum, Mayalar’ın liman şehri özelliğini taşıyordu. Şehir büyük surlar ile korunuyordu ve ülkenin önde gelen tüccarları burada yaşıyordu. Şu an hala bu tarihi kalıntıları ziyaret edebiliyor ve tarihin içinde gezebiliyorsunuz. Meksika’nın doğasına baktığınızda 6000 adet “cenote” olduğunu öğreniyorsunuz. Cenote, bir yeraltı mağarasının çatısının çökmesiyle oluşan su dolu bir kuyu, bir nevi doğal havuz. Mayalar’ın zamanında kutsal saydığı bu doğa harikalarına Tulum’da rahatlıkla ulaşılabiliyor. Doğanın ve tarihin esintileri içerisinde sevgiliniz ile geçireceğiniz zaman, Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir tatil yaşamanızı sağlıyor.

Sevgililer Günü için önerileriniz hazır, hala geç kalmış sayılmazsınız! Bu yıl hem kendinize hem de sevgilinize bir güzellik yapın ve daha önce keşfetmediğiniz bir rotayı birlikte keşfetme şansı yakalayın. Sevgililer Gününüz kutlu olsun!

Benzer Yazılar

Yorum Yap