Tatil Bitti, Eğlence Bitmesin: Eylül Ayında İstanbul’da Gidebileceğiniz 5 Festival

yazar MAPFRE
İstanbul Eylül Festivalleri

Çoğumuz, birkaç ay önce iple çektiğimiz tatilimizi yaptık ve yaşadığımız şehirlere geri döndük. Hatta bazılarımız gelecek günler için tatil planları yapmaya başladı bile.

Ne de olsa zaman çabuk geçiyor, şimdiden planları yapmak ve motive olmak lazım, değil mi? Fakat “O güne daha çok var, ne yapacağım?” diye kara kara düşünenlerdenseniz, size güzel önerilerimiz var: Eğlenceye dâhil olun! Nasıl mı? Elbette ki 2019 İstanbul eylül ayı etkinliklerine katılarak! İşte, eylül ayında katılıp eğlenebileceğiniz 5 İstanbul festivali:

1) Festtogether

Tarih ve Mekân: 14 Eylül Cumartesi- DasDas / 28 Eylül Cumartesi- Küçükçiftlik Park

Bir ilke şahit ve dâhil olmak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise Festtogether tam size göre! Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali olan Festtogether bu yıl ilk kez düzenleniyor. İki farklı tarihte ve mekânda, farklı müzisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek bu festivalin amacı ise ekolojik bilinci yükseltmek. Çünkü dünya çapında her yıl festivaller nedeniyle oluşan atık, yaklaşık 20 bin ton! Bu festivalde, müzik performanslarının yanı sıra gün boyunca, geri dönüşüm ve ekoloji gibi konularında gerçekleştirilecek atölyelerin de sizi beklediğini not düşelim. Yani eğlenirken bilinçlenmek ve dünyayı korumak için önemli bir adım atmak mümkün!

Mert Fırat, Koray Candemir, Harun Tekin, Didem Balçın ve Muzaffer Yıldırım ortaklığıyla açılan DasDas tarafından, güzel bir amaç için düzenlenen bu festivalin geliri de güzel bir amaca hizmet edecek. Elde edilen gelir; İhtiyaç Haritası, TOG, Otizm Vakfı, Adım Adım, Tider, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Çaba sivil toplum kuruluşlarına destek vermek için kullanılacak.

2019 Eylül Festivalleri

2) İstanbul Coffee Festival

Tarih ve Mekân: 19 Eylül Perşembe – 22 Eylül Pazar tarihleri arasında / Küçükçiftlik Park

Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan ve İstanbul’un gelenekselleşmiş festivalleri arasına adını yazdıran İstanbul Coffee Festival, lezzetli kahvenizi yudumlarken müzik dinleyebileceğiniz ve dilerseniz kahve kültürü hakkında detaylı bilgiye sahip olabileceğiniz bir etkinlik. Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen ve 4 gün süren İstanbul Kahve Festivali; kahve tadımı, workshop’lar, paneller sayesinde tadı damaklarda kalacak bir festival. Ayrıca bu etkinlikte birbirinden önemli müzisyenlerin performansları ile keyifli zaman geçireceğinizi de belirtmeden geçmeyelim. Yani İstanbul Coffee Festival’e, 2019 İstanbul Eylül konserleri listesinde de yer var!

3) İstanbul Rooftop Festival

Tarih ve Mekân: 7 Eylül Cumartesi / Farklı Mekânlar

2015 yılından beri düzenlenen Rooftop Festival, yaz ile vedalaşmak ve sonbaharla selamlaşmak için mükemmel bir seçenek. En popüler İstanbul eylül festivalleri arasında yer alan bu etkinlik, tek bir biletle, şehrin eşsiz manzarasının tadını müzik eşliğinde çıkarmanızı sağlıyor. 2019 yılında, birbirinden farklı tarzlara sahip 40’tan fazla sanatçıyı ağırlayacak olan İstanbul Rooftop Festival, 12 terasta düzenlenecek. Yani İstanbul’a nereden ve hangi müzik eşliğinde bakacağınız tamamen size kalmış!

Eylül Ayında İstanbul'da gidebileceğiniz festivaller

4) UNIQ Açık Hava Film Festivali

Tarih ve Mekân: 12 Haziran Çarşamba- 15 Eylül Pazar tarihleri arasında / UNIQ Açıkhava

Haziran ayında başlayan ve sinemanın eşsiz eserlerini nefis bir atmosferde izlemenizi sağlayan UNIQ Açık Hava Film Festivali devam ediyor! Bu yıl 5. kez düzenlenen ve şehrin en önemli kültür-sanat etkinlikleri arasında yerini almış olan bu film festivalinde, dünya çapında ünlü organizasyonlarda gösterilmiş filmleri izleyebilir ve yazın son günlerinin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

5) FloralFest 19

Tarih ve Mekân: 7 Eylül Cumartesi- 8 Eylül Pazar / Tomtom Kırmızı

Çiçeklerin verdiği huzurun merkezinde yer almayı kim istemez ki! İşte, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan FloralFest tam olarak bunu vadediyor. Şehrin tek çiçek festivalinde mis kokulu bitkiler arasında dolaşabilir, kötü enerjiden uzaklaşabilir ve dahası, söyleşilere, atölye çalışmalarına katabilirsiniz. Ve elbette ki bu organizasyon sayesinde evinizi güzelleştirme imkânına da sahipsiniz. Çünkü festivalde çiçek satış noktaları da mevcut.

Anlayacağınız sonbaharı karşıladığımız bu ayda da eğlence bitmiyor! Birbirinden güzel etkinlik önerilerine kapılarınızı sonuna kadar açtıysanız blog’umuzu takipte kalın.

Benzer Yazılar

Yorum Yap