8 Soru ile Ferdi Kaza Sigortaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

yazar MAPFRE
Ferdi Kaza Sigortası

Hayattaki kötü sürprizleri de kucaklayabilenlerdenseniz önlem almanız gerektiğinin de bilincindesinizdir. Fakat bunu gerçekleştirmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilemiyor olabilirsiniz. Ferdi kaza sigortaları sayesinde geleceğe daha güvenli şekilde bakarak başınıza bir şey gelse dahi  aile bireylerinizi güvence altına almanız mümkün!

O halde şimdi, ferdi kaza sigortası hakkında en çok sorulan soruların cevaplarını vererek bu sigortayı daha yakından tanımanızı sağlayalım.

1. Ferdi Kaza Sigortası Nedir?

Ferdi kaza sigortası, kaza ve seçilen ek teminatlar doğrultusunda hastalık veya doğal afet durumunda geçerli olan sigorta türüdür. Bu sigorta türü; poliçenizde belirtilen ve sigortalının yani sizlerin iradesi dışında gerçekleşen kaza sonucu sürekli sakatlık durumunda sizleri, kaza sonucu vefat durumunda ise sigortalının poliçenizde belirtilen kişiler güvence altına alınır.

Ferdi Kaza Sigortası Nedir

2. Ferdi Kaza Sigortası Ne İşe Yarar?

Ferdi kaza sigortasının amacı, poliçede belirtilen durumlara yani beklenmedik kazalara karşı size maddi ve manevi güvence sunmaktır. Olası bir kaza durumunda, poliçede belirtilen teminat ve limitler doğrultusunda tazminat ödemenizi alabilir, sürekli sakatlık durumunda maddi ve manevi kaygılarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz. Kaza nedeniyle vefat tazminatı ise sigortalının yakınlarının yaşayabileceği maddi sorunları azaltmayı amaçlar.

3. Neden Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmalıyım?

Bugün ya da yarın neler yaşayacağınızı biliyor musunuz? Hayır, bunu kimse bilemez! İşte, tam da bu nedenle ferdi kaza sigortası yaptırmalısınız. Bahsettiğimiz gibi bu sigorta teminatları sayesinde başınıza gelebileceğini öngöremeyeceğiniz durumlar karşısında güvence sunar. Teminatlar hakkında detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz..

4. Ferdi Kaza Sigortasının Teminatları Nelerdir?

Ferdi kaza sigortası ana teminatları, kaza nedeniyle sürekli sakatlık ve vefat tazminatlarıdır. Fakat ek teminatlar ya da kapsamlı ferdi kaza sigortası ürünleri tercih edilerek güvence kapsamı genişletilebilir. Örneğin kaza sonrası tedavi masrafları, gündelik tazminat, hastalık sonucu sürekli sakatlık, gündelik hastane ya da yoğun bakım tazminatı, poliçenize dâhil edebileceğiniz teminatlardır.

Ferdi kaza sigortası genel şartlarını öğrenmek ve ferdi kaza sigortası kapsamıyla ilgili detaylı bilgi için mutlaka yazımıza göz atın.

Ferdi Kaza Sigortasının Teminatları

5. Ferdi Kaza Sigortası Zorunlu mu?

Ferdi kaza sigortası, bireysel olarak yaptırılması zorunlu bir sigorta türü değildir. Fakat bir seyahat acenteniz varsa düzenlediğiniz tur kapsamında seyahat eden yolcular adına ferdi kaza sigortası yaptırmanız Türkiye Sigorta Birliği tarafından zorunlu hale getirilmiştir.

6. Ferdi Kaza Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Her sigorta ürününün fiyatı farklı kriterler değerlendirilerek belirlenir. Ödemeniz gereken ferdi kaza sigortası primleri ise yaşınız, mesleğinizin risk durumu ve seçtiğiniz sigorta ürünü ya da poliçenizde yer alan teminatlar doğrultusunda şekillenir.

7. Kazada Sigorta Ne Kadar Öder?

“Ferdi kaza sigortası ne kadar?” sorusu gibi bu soruya da net bir cevap vermek mümkün değil. Çünkü kaza sonrası sigortalının ya da ailesinin almaya hak kazandığı tazminat tutarı; poliçede belirtilen teminatlar, şartlar ve limitler doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Tazminata hak kazanabilmek için kapsam dışına çıkmamak, şartları yerine getirmek gerekir.

8. Ferdi Kaza Sigortası Nasıl Yapılır?

Eğer kendinizi ve ailenizi hayatta karşılaşabileceğiniz kötü sürprizlere karşı korumak istiyorsanız ferdi sigortası yaptırmak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli. MAPFRE Sigorta’da, Ferdi Kaza Sigortası ve Es-Kaza Sigortası olmak üzere iki ürün bulunuyor. Sigortalarımızın sundukları teminatlar ve fiyatlar hakkında bilgi almak için MAPFRE Sigorta acentelerini arayabilir, hemen işlem yaptırabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap