Karar Vermeden Önce: Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

yazar MAPFRE
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba kiralamak için başlıca nedenlerden biri gideceğiniz yere konforlu bir şekilde ulaşmak, hatta kalabalıksanız bazen de daha uygun bir bütçeyle gidebilmektir.. Fakat günümüzde COVID-19 sebebiyle daha izole bir şekilde yolculuk yapmak isteyenler de araç kiralamanın daha tercih edilebilir bir seçenek olduğunu düşünüyor. Peki, sonrasında tatsız bir sürprizle karşılaşmamak için araç kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Araç Kiralayabileceğiniz Alternatifleri Belirleyip Karşılaştırın

Evet, araç kiralama hizmeti alabileceğiniz ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz pek çok araç kiralama firması var. Fakat araç kiralamak istiyorsanız ve bunu hem güvenliğinizden hem de bütçenizden ödün vermeden yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle araç kiralama firmaları karşılaştırması yapmak şart.

Araba kiralama öncesinde internette firma ile ilgili yapılan yorumları okumak, araba kiralama şirketinin güvenilirliği hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca dilerseniz daha önce araç kiralamış ve hizmetten memnun kalmış yakınlarınızdan da bu konuda tavsiye alabilirsiniz.

Değindiğimiz gibi araba kiralama yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de fiyat karşılaştırması. Farklı şirketler, aynı model ve özelliklerdeki araçlar için farklı fiyat teklifleri verebilir. Seçenekleri inceleyip bu doğrultuda bir tercih yapmanız ise daha uygun fiyatlı seyahat konusunda oldukça önemlidir.

Ayrıca uygun fiyatlı kiralık araç kiralama hizmeti için bazı kampanyalardan da yararlanabileceğinizi belirtelim. Örneğin telekomünikasyon şirketinizin, tatilde kalacağınız otelin ya da kredi kartınızın sadakat programı kapsamında anlaşmalı olduğu firmayı tercih ederek daha uygun fiyatlarla araç kiralama yapabilirsiniz.

İhtiyacınıza Uygun Büyüklükte ve Özelliklerde Bir Araç Kiralayın

Aracı kaç kişi kullanacaksınız? Eğer tatile gidecekseniz bavullarınız araçta ne kadar yer kaplayacak? Bu tip sorular; kiralayacağınız aracın büyüklüğünü, dolayısıyla marka ve modelini belirleme konusunda oldukça önemli. Ayrıca tatil için araç kiralayacaksanız son yılların popüler seçeneği olan karavan tatili de sizin için bir alternatif olabilir. Karavan kiralama hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu arada minik bir not: Araç kullanma konusunda farklı araç modellerinde çok deneyimli değilseniz bu durumda alışık olduğunuz modeli kiralamak sağlıklı olabilir.

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli

Aracı Teslim Alma ve Teslim Etme Alternatiflerini Değerlendirin

Günlük kiralamalarda çok önemli olmayabilir, ama uzun dönemli tatillerde oldukça önemli bir konu da aracı teslim alma ve teslim etme noktaları. Örneğin İstanbul’dan Antalya’ya gideceksiniz ve 7 günlük bir tatil yapacaksınız diyelim. İstanbul’dan kiraladığınız aracı, seyahatiniz sonrasında Antalya’da teslim edip dönüşte de yeniden araç kiralamanızı sağlayabilecek firmaları tercih etmek sizin için çok mantıklı bir seçenek olabilir.

Bütçenizin Dışına Çıkmamak Adına Aracın Yakıt Türünü İnceleyin

Aracın yakıt deposunu hangi seviyedeyken kiraladıysanız yine aynı seviyedeyken teslim etmelisiniz. Bu sebeple aracı teslim alırken deponun seviyesine bakmayı ve sözleşmenize de not ettirmeyi unutmalısınız. Seyahat bütçenizin düşündüğünüzden fazla olmaması ve doğayı koruyabilmeniz adına ise aracın yakıt türü kesinlikle dikkat edilmesi gereken hususlardan. Dilerseniz yakıt türlerini ve avantajlarını aktardığımız yazımız bu aşamada karar verebilmeniz açısından size yardımcı olabilir.

Sözleşmenin Maddelerini İyice Okuyun

Araç kiralarken firma tarafından hazırlanan sözleşmenin imzalanması, yapılan işlemler arasında yer almakta. Hazırlanan bu sözleşmenin maddelerini iyice okumalı, aklınıza takılan bir soru varsa bunu yöneltmeli ve gerekli gördüğünüzde madde eklenmesini talep etmelisiniz. Tüm bunların ardından sözleşmeyi imzalamak oldukça önemli. 

Araç Kiralarken İstenen Belgeler

Aracın Sigortası Olduğuna Emin Olun

Bildiğiniz üzere Zorunlu Trafik Sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması cezai işleme tabi. Bu sebeple kiralayacağınız aracın Zorunlu Trafik Sigortası olup olmadığını mutlaka incelemelisiniz. Ayrıca aracın Kasko Sigortası’nın olması da sizi olası giderlere karşı koruyabilir. Bu arada varsa Kasko Sigortası’nın hangi teminatları sunduğunu da yola çıkmadan incelemenizi öneririz.

Karşılaşabileceğiniz risklere karşı güvence oluşturmak, seyahatinizi hayalinizdeki gibi yaşamanızı sağlayabilir. Yurt İçi Seyahat Sağlık Sigortası ise ülkemizde yapacağınız seyahatlerde oluşabilecek acil sağlık giderlerinde yanınızda! Size en yakın acentemiz ile iletişime geçerek seyahat sağlık sigortaları teminatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir ve poliçenizi oluşturabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap