Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

yazar MAPFRE
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Hasta olduğunuzda iyi bir şekilde sağlık hizmeti alabilmek ya da rutin kontroller sayesinde  ortaya çıkabilecek olası sağlık sorunlarına karşı gerekli önlemleri almak için özel hastaneleri tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu durumda akıllara ilk olarak özel sağlık sigortası gelse de aslında tamamlayıcı sağlık sigortaları da bütçenizi zorlamadan anlaşmalı özel hastanelerden hizmet alabilmek adına oldukça önemli.

Gelin, şimdi, tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilmeniz gerekenleri sıralayalım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

İki sağlık sigortası ürününün de amacı, anlaşmalı özel hastanelerde kaliteli sağlık hizmetini uygun fiyatlarla almanızı sağlamak olsa da elbette aralarında bazı farklar var:

  • Özel sağlık sigortasından SGK’lı olmasanız bile yararlanabilirsiniz, ama tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilmek için SGK’lı olmanız şarttır.
  • Özel sağlık sigortasında hastanede belirli bir yüzdeyi sigorta şirketi, kalan yüzdeyi ise siz ödersiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise, hiçbir fark ücreti ödemeksizin, sadece kanunen ödemekle yükümlü olduğunuz muayene başına 15 TL katılım payı ödersiniz. Tabii aldığınız sağlık hizmeti poliçenizde yer almıyorsa veya teminat dışında bulunan bir durum söz konusuysa (poliçe oluşturulmadan önce var olan bir hastalık gibi) ya da limitleri aşıyorsa bu durumda ilgili giderlerde değişiklik yaşanabilir.
  • Bazı özel sağlık sigortası ürünlerinin yurt dışında da geçerliliği olabilir ve yurt dışında geçerli bu alternatifleri tercih edebilirsiniz. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortaları Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde geçerlidir.
  • Özel sağlık sigortalarında ilk sigorta başlangıç tarihinden itibaren, bazı hastalıklar için 12 ay bekleme süresi uygulanmaktadır. Bu bekleme süreleri şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında da bekleme durumu ve süresi şirketlere göre farklılık gösterebilir. MAPFRE Sigorta Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise bekleme süresi yoktur. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarından 1 yıl beklemeden yararlanılabilir. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası arasındaki farklar hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızı okumanızı öneririz.

Tamamlayıcı Sigorta Kapsamı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının ayrıntıları, oluşturulan poliçeye göre değişse de teminatlarını, ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatı olacak şekilde iki grupta incelemek mümkün.

Ayakta tedavi teminatları arasında doktor muayenesi, tahlil, fizik tedavi giderleri, radyoloji ve modern teşhis yöntemleri yer alır. Yatarak tedavi kapsamında ise dâhili ve cerrahi yatış gerektiren durumlar, hayati bir tehlike nedeniyle yapılacak acil sağlık müdahaleleri, küçük müdahaleler, kemoterapi ve radyoterapi bulunur.

Dilerseniz MAPFRE Sigorta’nın tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü olan Fark Yok Sigortası’nı inceleyerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ücretleri; poliçede yer alan teminatlara ve limitlere, sigortalının yaşına, sağlık durumuna, hatta yaşadığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

MAPFRE Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçe teklifi alabilmek ve poliçenizi oluşturmak için size en yakın acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sigorta Fiyatları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nerelerde Geçerlidir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeniz sayesinde SGK ile anlaşmalı hangi özel hastaneye gidip sağlık hizmeti alabileceğiniz, sigorta ürününe ve sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir. Eğer MAPFRE Sigorta Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın hangi sağlık kurumlarında geçerli olduğunu öğrenmek istiyorsanız Anlaşmalı Sağlık Kuruluşları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı Nedir?

Yaş sınırı, bir sigorta üründen yararlanabileceğiniz maksimum yaştır. Hangi sigorta ürününün yaş sınırının kaç olduğu ise sigorta şirketine ve ürüne göre değişiklik gösterebilir. MAPFRE Sigorta Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın yaş sınırı 60’tır. Fakat 55 yaş ve öncesinde Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesi oluşturulmuş ve kesintisiz olarak devam ettirilmişse 60 yaş sonrasında da bu sigortanın poliçesi satın alınabilir.

MAPFRE Sigorta Fark Yok Sağlık Sigortası hakkında merak ettiğiniz diğer konular için Merak Ettikleriniz sayfamızı ziyaret edebilir ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Demek, Ne İşe Yarar? başlıklı yazımızı okuyarak bu sigorta ürününü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap