Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar

yazar MAPFRE
Özel saglik sigortası

Sağlıklı bir bedene sahip olabilmek önemli. Spor yapmak, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek ve rutin doktor kontrollerini aksatmamak, sağlıklı olabilmek için yapılanlardan. Fakat günlük hayattaki yoğun koşuşturma, bu önemli listede aksamalara sebep olabiliyor. Üstelik insan bedeni oldukça karmaşık bir yapı. Sporunuzu düzenli yapsanız, beslenmenize dikkat etseniz ve doktor kontrollerini aksatmasanız bile sağlık sorunlarıyla karşılaşmayacağınızın garantisi yok. Evet, ne yazık ki hayatta güzel sürprizler olduğu kadar kötü sürprizlerle de karşılaşabiliyoruz. Umarız sağlık ile ilgili kötü bir sürprizle karşılaşmazsınız, ama yine de önleminizi şimdiden almanızda yarar var. Nasıl mı? Elbette sağlık giderlerinizi büyük oranda (hatta bazen tamamen) karşılayan sağlık sigortası ürünleri sayesinde!

Sağlık Sigortaları Neden Önemli?


“Nasıl olsa çalışıyorum/öğrenciyim. Sosyal güvencem var. Niye sağlık sigortası yaptırayım ki?” diye düşünebilirsiniz. Peki, özel hastanelerde sıra beklemeden, dilediğiniz doktorun görüşünü alarak daha konforlu ve iyi bir hizmet almak istemez misiniz? İşte, sağlık sigortaları tam olarak bunu sağlıyor!
Sağlık sigortaları sayesinde anlaşmalı hastanelerde, poliçenizin kapsamları çerçevesinde çok küçük meblağlara sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. Muayene, ameliyat, laboratuvar gibi hizmetlere ek olarak yoğun bakım gibi durumlar da sigortanız tarafından karşılanıyor. Uzun lafın kısası, sağlık sigortaları sayesinde hem hesapta olmayan sağlık harcamalarınızın yükü hafifliyor hem de aldığınız sağlık hizmeti yaşam standartlarınıza uygun oluyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası mı, Özel Sağlık Sigortası mı?


Bahsettiğimiz gibi, sağlık sigortası ürünlerinden alacağınız hizmet farklılık gösterebiliyor. Ana teminatlar aynı olsa da ek teminatlar sayesinde sağlık paketinizi genişletebiliyor ve farklı sağlık durumları ile karşılaşmanız durumunda da hizmet alabiliyorsunuz.
Sigorta ürünlerinin isimleri de sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebiliyor. Fakat buna rağmen sağlık sigortalarını, Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olmak üzere iki başlık altında incelemek mümkün. Peki, bu iki sigorta arasındaki farklar nelerdir? Gelin, iki sağlık sigortasını da inceleyelim ve farklarına göz atalım.

Doğada spor yapmak

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Büyük ya da küçük fark etmez… Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaştığınızda alanında uzman bir doktor ve hastaneden sağlık hizmeti almak isteyebilirsiniz. Eğer tanı ve tedavi konusunda yardım almak istediğiniz doktor, özel bir hastanede görevli ise de bu durum, muayene ve diğer uygulamaları ödemeniz gerektiği anlamına gelir. Fakat Özel Sağlık Sigortası’ndan yararlanıyorsanız yapacağınız sağlık giderlerinin bir kısmı ya da tamamı, teminatlar kapsamında karşılanır. Özel Sağlık Sigortası fiyatları ise poliçe kapsamında olan teminatlar, sigortalının yaşı, cinsiyeti ve sağlık geçmişi gibi kriterler göz önünde bulundurularak hesaplanır.

Örneğin dâhil olacağınız sigorta, ayakta tedavi teminatının %80’ini karşılıyorsa 100 TL’lik bir muayene ücreti için sadece 20 TL ödersiniz! Eğer poliçeniz ameliyat gibi yatarak tedavi hizmetlerinin %100’ünü ödüyorsa da bu durumda hiçbir ücret ödemez ve sağlığınıza kavuşmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak ister misiniz? Cevabınız evet ise o halde sizi “8 Soru ile Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler” yazımıza alalım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

“Özel Sağlık Sigortası güzel, fakat gittiğim hastanede ek ücret ödemek istemiyorum.” gibi bir düşünceniz varsa bunun gerçekleşmesi hayal değil! Çünkü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, tam da bu isteği hayata geçirmek için hizmet sunan bir sigorta ürünü!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK güvenceniz ile anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti almanızı sağlar. Örneğin muayene hizmetinin 100 TL olduğu anlaşmalı bir özel hastanede, elinizi cebinize sadece kimliğinizi çıkarmak için atarsınız. Çünkü ödemeniz gereken ek ücretin tümü, poliçe limiti ve teminatlar dâhilinde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafından karşılanır. Yani bu sigorta sayesinde sağlık giderlerinizi azaltır, yaşadığınız bir sağlık sorunu karşısında, anlaşmalı özel hastanelerde dilediğiniz doktordan hizmet alırsınız.

Bu arada Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatlarının da teminat limitleri, yaş, aktif çalışma durumu, cinsiyet, yaşanan coğrafi bölge gibi kriterlerden etkilendiğini belirtmeden geçmeyelim.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın özel şartları nelerdir, yaş sınırı nedir, sigortanızı yaptırırken nelere dikkat etmelisiniz? Bu konu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Demek, Ne İşe Yarar?” yazımızda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Aile ile deniz tatili

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eğer sağlık sigortası yaptırmak istiyor ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın mı, yoksa Özel Sağlık Sigortası’nın mı size daha uygun olduğunu merak ediyorsanız aradaki farklara göz atmak sizin için faydalı olabilir.

  • Özel Sağlık Sigortası, teminatlarınız dâhilinde sağlık giderlerinizin belli bir oranda (örneğin %80) karşılandığı ve ek ücret ödemeniz gereken (örneğin %20) sigorta çeşididir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise poliçe limitine, teminatlara ve anlaşmalı hastanelere sadık kalmak koşuluyla ek ücret ödemeniz gerekmez.
  • Özel Sağlık Sigortası’ndan SGK’lı olmadan da yararlanabilirsiniz, fakat Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak için SGK’lı olmanız gerekir.
  • Özel Sağlık Sigortası’nın teminatlarını genişletip yurt dışında da sağlık hizmetlerinden yararlanmanız mümkün olabilir, fakat Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda böyle bir imkân yoktur. 
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşmalı hastanelerde geçerlidir, fakat Özel Sağlık Sigortası bu konuda daha geniş bir ağa sahiptir.
Doğada yürüyüş yapmak

MAPFRE Sigorta Sağlık Ürünleri ile Sağlığınız Güvende

Herhangi bir sağlık sorununda maddi ve manevi olarak kendinizi zor bir durumun içerisinde bulmamanız için her zaman yanınızdayız! MAPFRE Sigorta’nın sağlık sigortası ürünleri sayesinde kendinizi güvence altına almanız çok kolay. Yapmanız gereken tek şey, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz sigortayı seçmek. Şimdi, MAPFRE Sigorta’nın sağlık sigortası ürünlerini kısaca inceleyelim.

3S Sağlık Sigortası: Karşılaşılan sağlık sorununun giderilmesi için özel hastanelerdeki tedavi masraflarını poliçe ve limit dâhilinde karşılar.

Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Anlaşmalı özel hastanelerde, ek ücret ödemenize gerek kalmadan sağlık masraflarınızı karşılar.

Acil Vakalar Sigortası: Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen ve acil durum olarak nitelendirilen kaza ve hastalıklar dâhilinde sağlık giderlerini karşılar.

Tehlikeli Hastalıklar Sigortası: Kalp krizi, kanser, böbrek yetmezliği gibi tehlikeli durumlarda oluşan sağlık giderlerini karşılar.

Dilerseniz “Hangisi Size Göre Karar Verin: Sağlık Sigortası Çeşitleri” içeriğimizi okuyarak ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap