Fit Bir Vücuda Kavuşmanıza Yardımcı Olacak 5 Şey

yazar MAPFRE

Herkes sosyal medyada karşılaşıp, hayalini kurduğu o fit vücuda sahip olmak ister. Fitness salonlarında saatler harcanır, birbirinden zor diyetler yapılır. Bunların haricinde hayalinizdeki vücuda kavuşmanın son derece zahmetsiz olan birkaç yardımcı bilgiyle de mümkün olabildiğini biliyor muydunuz?

Hemen harekete geçmek isterseniz, “bikini vücudu” için kolayca uygulayabileceğiniz önemli ipuçlarını paylaşıyoruz.

Aynaya bakın! ?

Evet, yanlış okumadınız. Aynaya bakın. Kendiniz ve vücudunuzla ilgili özeleştiri yapmak radikal kararlar almanıza yardımcı olacaktır. Fazlalıklarınızı başkalarından duymaktansa, kendiniz fark edin.

Beslenme düzeninizi değiştirin! ?

Eğer “su içsem yarıyor” cümlesini kuruyorsanız, orada bir hata yapıyor olabilirsiniz. J Vücudunuza yararlı ve zararlı gıdaları öğrenebileceğiniz gıda toleransı testi yaptırarak size kilo aldıran ya da metabolizmanıza negatif etkide bulunan besinleri belirleyebilir ve bu besinlerden uzak durabilirsiniz.

Susamayı beklemeyin! ?

Vücut kitle endeksinize bağlı olmak koşuluyla mutlaka günlük ihtiyacınız kadar su tüketmeye çalışmalısınız. Boyunuza göre uygun kiloda olup olmadığını belirlemeye yarayan ve son derece basit bir formül olan vücut kitle endeksi hesaplamasını internet ortamında bulmanız mümkün. Hiç vakit kaybetmeden vücut kitle endeksinizi ve günlük su ihtiyacınızı hesaplayın. Unutmayın ki; sağlıklı bir beden için suyun önemi azımsanmayacak kadar fazladır.

Yeterli miktarda su tükettiğinizde;

  • Vücudunuzu toksinlerden arındırmış olursunuz.
  • Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızın düzgün çalışmasına yardımcı olursunuz.
  • Bağırsak aktivitelerinizi arttırmaya yardımcı olursunuz.

Planlı ve sağlıklı uyuyun! ?

Büyüme hormonunun, uykunuzun 22:00-02:00 saatleri arasındaki diliminde azami düzeyde salgılandığını unutmayın. Yoğun bir hayatınız olabilir ama elinizden geldiğince düzenli uyku periyodu oluşturmaya çalışmalısınız.

Fit Bir Vücuda Kavuşmanıza Yardımcı Olacak 5 Şey

Hareket, hareket, hareket! ? ‍

Masa başı bir işiniz ya da hareketsiz bir hayatınız olabilir. Eve geldiğinizde en sevdiğiniz koltuğa uzanıp saatlerce film izliyor ya da video oyunları oynuyor olabilirsiniz. Gün içinde hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız? İş yerinde yapabileceğiniz basit bel ve boyun hareketleri, açma germe, kol hareketleri vb. küçük egzersizlerle hem zihninizi yenilemeniz hem de vücudunuzu diri tutmanız mümkün.

Spor salonuna gidecek vaktiniz yoksa kendi imkanlarınız dahilinde evde spor yapabilirsiniz. Kolay setler halinde yapacağınız şınav, mekik, esneme vb. hareketler de hem günün yorgunluğunu vücudunuzdan atmanıza hem de rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.

Not: Bilinçsizce yapılan rejimler ve gösterilen çabalar hem boş yere, hem de sağlıksız olabiliyor. Kendi vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu, bir rahatsızlığınızın olup olmadığını, kan şekeri değerlerinizi kontrol ettirmeli ve beslenme düzeninizi bunlara göre planlamalısınız.

Bir uzman diyetisyenden destek almanızı mutlaka ama mutlaka öneriyoruz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap