Kuruyemişten Çok Daha Fazlası: Badem

yazar MAPFRE

Kuruyemişten çok daha fazlası derken inanın abartmıyoruz. Badem, doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar, magnezyum ve kalsiyum gibi vücudumuza yarar sağlayacak birçok bileşene sahip!

Mucizevi besin badem, ara öğünlerde tüketildiğinde hem tok tutan hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olan bir kuruyemiştir. Uzmanlar, günlük 25 gram (yaklaşık 20 adet) tüketilen bademin kilo kontrolünü sağlamada ve kolestrolü düşürmede etkili olduğunu iletiyorlar.

Ve daha fazlası..

Cildimiz için badem!

İçerisinde barındırdığı E vitamini ve antioksidanlarla birlikte güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlarının cildinize zarar vermesini önleyerek cildinizi korur. Birçok bakım ürünü içerisinde yer alan badem, aynı zamanda cildinizi besleyici özelliğe sahiptir.

Kalp krizi riskini önlemek için badem!

Bademin faydaları arasında belki de en önemlisi kalp sağlığına olan katkılarıdır. Gün içerisinde belli bir miktarda yediğiniz badem, kötü kolestrol seviyesini düşürerek, kalp-damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi riskini azaltır.

Zayıflamak için badem!

İçerisinde bulunan yağ ve posanın yanında, bademin düşük karbonhidrat değerine sahip lif içerikli bir besin olması tok kalmanızı sağlar. Alerji, yan etki gibi istisnai durumlar haricinde diyet listelerindeki ara öğünlerin en temel besin maddesidir.

Kan basıncını düşürmek için badem!

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar, magnezyum eksikliğinden doğan kan basıncı yükselmesinin, kronik hipertansiyona sebep olduğunu ortaya koymaktadır. Bademin içinde bulunan magnezyum bu eksikliği tamamlayarak, hipertansiyon riskini azaltır. Ancak kan basıncının yükselmemesi adına tuzsuz ve kavrulmamış badem tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Kabızlığı önlemek için badem!

Bildiğiniz gibi içerisinde yağ bulunan gıdalar bağırsakların kasılarak gevşemesine yardımcı olmaktadır. Yağ ve posa bakımından zengin olması nedeniyle gün içerisinde tüketeceğiniz badem, kabızlığı  önler.

Kemikleri güçlendirmek için badem!

Kemik sağlığı için vücudumuzun ihtiyacı olan en önemli iki element magnezyum ve kalsiyum.  Magnezyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan badem, kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olur. Süt, yoğurt gibi gıdaları tüketmiyorsanız veya vegansanız magnezyum ve kalsiyum içeriğiyle eksik vitaminlerin tamamlanmasını sağlayarak kemiklerinizi güçlendirir.

Kansere karşı badem!

Bademin posa oranın yüksek olması ve içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde size kansere karşı korur.

Bağışıklığınızı güçlendirmek için badem!

Alkali bakımından zengin bir içeriğe sahip olan badem, vücuda giren sağlıksız besinlerin atılmalarına yardımcı olarak vücudunuzun direncini arttırır ve bağışıklık kazanmanıza yardımcı olur.

Benzer Yazılar

Yorum Yap