Kasko Yaş Sınırı Nedir? Kaç Model Araçlara Kasko Yapılır?

yazar MAPFRE
Kasko Yaş Sınırı Nedir

Araç sigortası ürünlerinden biri olan Kasko Sigortası, aracınızda farklı nedenlerle oluşabilecek hasarları poliçede belirtilen teminatlar ve limitler dâhilinde karşılamayı amaçlıyor. Araç sahiplerini karşılaşabilecekleri kötü sürprizlere karşı teminat sunan Kasko Sigortası ile ilgili akıllara takılan en önemli konulardan biri ise yaş sınırı. Peki; kasko yaş sınırı ne demek, araçlara kasko kaç yaşına kadar yapılır?

Kasko Yaş Sınırı Nedir? Kaskoda Yaş Sınırı Var mı?

Her aracın bir üretim yılı, aslında dolayısıyla bir yaşı var. Aracın yaşı ise kasko fiyat hesaplaması yapılırken değerlendirilen unsurlardan biri. Fakat sigorta şirketleri, belli bir yaşı geçen araçlar için kasko yapmamayı tercih ediyorlar. Bunun nedeni ise aracın çeliğinin ve parçalarının eski olması nedeniyle kaza durumunda hasar oranının yükselmesi.

Peki, kaç yaşında araçlar kasko yaptırabiliyor ya da yaptıramıyor? Bu sorunun cevabı sigorta şirketine göre farklılık gösterse de araç 10 yaşını doldurduğunda kasko yaptırmanın zorlaştığını söyleyebiliriz. Fakat belirttiğimiz gibi, bu sigorta şirketlerinin politikaları doğrultusunda belirleyebildiği bir sınır. Bu nedenle bazı şirketler 15 yaşına kadar Kasko Sigortası yapabiliyor.

Bazı şirketler ise 15 yaş üstü araçlara da kasko yaparak araç sahibinin ana teminatlardan yararlanmasını sağlayabiliyor. Bu hizmeti veren sigorta şirketleri, poliçe oluşturmak için, aracın hasarsızlık indirimini etkilemeyen bir kaza yaşamamış olması gibi kriterler arayabiliyor. Ayrıca bu noktada aracın yaşı arttıkça ödenmesi gereken sigorta priminin de artabileceğini not düşmeden geçmeyelim.

Tüm bunlar doğrultusunda “Kasko Sigortası’nda yaş sınırı var mı?” sorusunun sigorta şirketlerine ve aracınızın hasar geçmişi gibi belirlenen kriterlere göre farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz.

Arabalara Kasko Kaç Yaşına Kadar Yapılır

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Eğer aracınıza kasko yaptırmak istiyorsanız aklınızda “Kasko fiyatları ne kadar?” sorusu oluşmuş olabilir. 

Kasko Sigortası fiyatları; aracınızın yaşına, araç modeline, aracı kullandığınız şehre, poliçede yer vermek istediğiniz ek teminatlara ve aracın hasar geçmişine göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle kasko ücretleri konusunda net bir cevap vermek mümkün değil. Aracınıza özel kasko fiyat hesaplaması için dilerseniz “Kasko Sigortası Teklif” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kasko Neleri Kapsar?

Ana teminatların yanı sıra ek teminatları da poliçenize ekleterek Kasko Sigortası’nın sunduğu güvence kapsamını genişletebilirsiniz. Tam da bu nedenle Kasko Sigortası’nın size sunduğu teminatlar poliçenize göre farklılık gösterebilir.
Aracın veya araç parçalarının çalınması, aracın yanması gibi durumlar ana teminatlar arasında yer alırken anahtar kaybı, dolu gibi hava durumları nedeniyle oluşabilecek hasarlar ek teminatlar arasında yer alıyor. “Kasko Sigortası” ürün sayfamızı ziyaret ederek ana ve ek teminatları inceleyebilir ve bu konuda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

15 Yaş Üstü Kasko

Zorunlu Trafik Sigortası Olan Araç Kasko Yaptırmalı mı?

Zorunlu Trafik Sigortası her yıl yenilenmesi gereken bir araç sigortası ürünü. Peki, aktif bir trafik sigortası poliçeniz varsa kasko yaptırmalı mısınız? Eğer aracınızı korumak istiyorsanız evet, yaptırmalısınız! Çünkü trafik sigortasının teminatları trafikteki diğer araç ve bireyleri, diğer bir deyişle karşı tarafı korumak için oluşturulmuştur. Kasko sigortası ise sizi, araçtaki diğer yolcuları ve aracınızı teminat altına almayı amaçlar.

Sıklıkla karıştırılan bu iki araç sigortası ürünü hakkında ayrıntılı bilgi almak, kasko ve trafik sigortası farklarına göz atmak için yazımızı okumanızı öneririz.

Araç Sigortaları ile Güvence Oluşturmak Sandığınızdan Daha Kolay

Hem Zorunlu Sigortası hem de Kasko Sigortası size maddi ve manevi hasarlara karşı teminat sunuyor. Kasko Sigortası avantajları ve Zorunlu Trafik Sigortası avantajları yazılarımıza göz atarak sunulan teminatların umulmadık bir durumla karşılaştığınızda size nasıl güvence sağlayabileceklerine göz atabilirsiniz.

Peki, kasko ve trafik sigortası yaptırmak için nasıl bir yol izlemelisiniz? Hiç merak etmeyin; bu aşama oldukça kolay. Acentelerimizle iletişime geçerek ihtiyaç ve isteklerinizi belirterek poliçenizin oluşturulmasını sağlayabilir ve risklere karşı güvence oluşturabilirsiniz. Aracınızı güvence altına aldıktan sonra çıkacağınız yolculuklardan daha çok keyif alacağınızdan şüpheniz olmasın!

Benzer Yazılar

Yorum Yap