Yılın Yorgunluğunu Atmak İsteyenlere: Sakin Tatil Yerleri

yazar MAPFRE
Sakin Tatil Yerleri

Zor bir sene geçiriyoruz ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak hepimizin dinlenmeye ihtiyacı var. Çare ise tatil! Yoksa henüz bir tatil planınız yok mu? Hiç üzülmeyin! Çünkü biz sizin için ülkemizin görülmeye değer noktalarını içeren muhteşem tatil önerileri hazırladık. İşte, huzurlu ve en önemlisi diğer alternatiflere göre daha izole bir tatil için kapısını çalabileceğiniz sakin tatil yerleri:

İğneada, Kırklareli

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve yol yorgunluğunu minimum seviyede yaşayıp tatilin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız İğneada tam size göre! Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarından birine sahip olan İğneada’da yemyeşil bir doğa ile buluşurken diğer yandan da uzun sahil şeridinin ve muhteşem manzaralar sunan göllerin yardımıyla yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

İğneada, Kırklareli

Kaz Dağları, Çanakkale/Balıkesir

Mevsim fark etmeksizin kalabalık şehir hayatından kaçıp huzur bulmak isteyenlerin adresi, bol oksijenli Kaz Dağları! Çanakkale ve Balıkesir sınırında bulunan Kaz Dağları adeta sakinliği ile nam salmış bir turizm cenneti.

Kaz Dağı Milli Parkı’nda uzun yürüyüşler yapıp coğrafyaya özel bitki türlerini keşfetmek, şelaleler başta olmak üzere görülmesi gereken yerleri görmek, Kaz Dağları’nda yapabilecekleriniz arasında. Eğer Kaz Dağları’na gittiğinizde köy hayatının tadına bakmak isterseniz bu da mümkün! Yaklaşık 700 yıllık bir tarihi geçmişi olan ve Ayvacık ilçesinde bulunan, taş evleri ile ünlü Yeşilyurt Köyü ya da Edremit sınırlarında bulunan Adatepe Köyü sizi misafir etmeye hazır.

Kaz Dağları, Çanakkale/Balıkesir

Selimiye, Muğla

Ege’de tatil yapacak bir yer arıyorsanız, ama gideceğiniz tatil noktasının İzmir’in genelinde olduğu gibi kalabalık olmasını istemiyorsanız size önerimiz belli: İzmir’de sessiz sakin tatil yerleri arayışını bir kenara bırakın ve biraz daha güneye doğru inin! Selimiye, Marmaris’te sizi bekliyor!

Kendinizi baktıkça huzur veren bir kartpostalın içerisindeymiş gibi hissedeceğiniz Selimiye, son yıllarda popülerlik kazanan tatil beldelerinden biri olsa da huzuru ve sakinliği hâlâ yerli yerinde. Selimiye sahillerinde dingin denizin tadını çıkarmanın yanı sıra tekne turlarına da katılabilir ve doğal güzelliklerin en derinine doğru dalabilirsiniz!

Selimiye, Muğla

Adrasan, Antalya

Eğer tatil için Akdeniz’i tercih etmek istiyorsanız, ama kalabalıktan uzak alternatifleri bulmakta zorlanıyorsanız sizi Antalya’nın en ideal tatil beldesi ile tanıştıralım: Adrasan! Bu tatil beldesi hem şehrin birçok seçeneğine göre daha sakin hem de doğası sayesinde eşsiz huzur veriyor.

Antalya sakin tatil yerleri listesinde ön plana çıkan Adrasan’ı bu kadar özel kılan ise mavi ve yeşili buluşturması. Masmavi denizin olduğu plajda arkanıza alacağınız yemyeşil ağaçlar, beldenin huzurunun formüllerinden. Kısacası eğer Antalya’da yer alan sakin bir konaklama noktası ve aynı zamanda bir doğa harikası arıyorsanız başka yere bakmayın, Adrasan tam size göre!

Adrasan, Antalya

Kaş, Antalya

Evet, biliyoruz. Kaş son yıllarda adından sıklıkla söz ettiriyor ve bu da onun gitgide daha popüler hale gelmesini sağlıyor. Fakat tatilinizi illa yaz mevsiminde yapacaksınız diye bir şey yok, değil mi? Çünkü yaz aylarında -özellikle de bayram dönemlerinde- oldukça kalabalık olan Kaş, sonbaharın ortalarına doğru sakinliğe bürünüyor. Eğer denize girmek sizin için pek de önemli değilse ve “Kaputaş Plajı’nın o büyüleyici manzarasını izlesem yeter!” diyenlerdenseniz huzur dolu bir tatil için Kaş’ı tercih edebilirsiniz.

Son olarak, eğer tatile aracınızla gitmeyi planlıyorsanız arabanızın da yolculuğa hazır olması şart! “Aracınızı Tatile Hazırlamak İçin 10 Öneri” başlıklı yazımızı okuyarak güvenli bir yolculuk için önemli bir adım atabilirsiniz.

Kaş, Antalya

Assos (Behramkale), Çanakkale

Sakin ve huzurlu tatil yerlerini sıralıyorsak Assos’tan bahsetmemek olmaz! Berrak denizinin yanı sıra Assos’un taş sokakları ve tabii ki antik kenti de meşhur! Yani Assos, bir tatilden isteyeceğiniz her şeyi size verebilir. İstanbul’dan yaklaşık 5-6 saatlik bir yolculuk sonrasında ulaşılabilecek Assos, hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için de oldukça uygun, güzel tatil yerlerinden.

Kadırga Koyu, Assos Antik Kenti ve Behramkale Köyü, mümkünse görmeden dönmemeniz gereken noktalar arasında. Assos’ta butik otellerin yanı sıra kamp yapacak alanların olduğunu da not düşmeden geçmeyelim. Yani son dönemin en çok tercih edilen, kafa dinlemek ve doğayla buluşmak için mükemmel seçeneği olan kamp tatili, Assos’ta kesinlikle değerlendirilebilir. 

Sakin Tatil Yerleri Assos

Kalem Adası, İzmir

Evet, biliyoruz; Ege’nin tadı başka… Fakat siz de pek çok tatil noktasının kalabalığından şikâyetçisiniz. Bu nedenle Ege’de sessiz sakin tatil yerleri önermenin tam zamanı: Kalem Adası ile tanışın! Ege’nin Maldivleri olarak bilinen Kalem Adası’nda unutulmaz bir tatil geçireceğinizden eminiz.

Bu arada İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Kalem Adası’nın ne yazık ki uygun fiyatlı tatil yerlerinden biri olmadığını not düşmekte fayda var. Adada konaklama seçenekleri oldukça kısıtlı olduğu için belirlenen konaklama bedelleri de yüksek olabiliyor. Ama değer mi? Bizce kesinlikle dinlenmek ve huzur bulmak için değer!

Sakin Tatil Yerleri Ege Kalem Adası

Denize Aşık Olanlar İçin Alternatif: Tekne Turları

Koronavirüs sonrası dönemde eski yaşantımıza dönmek zaman alacak. Eğer siz de bu şekilde düşünüyor ve yalnızca ailenizle ve yakın arkadaşlarınızla yani oldukça sınırlı kişiyle temas edeceğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız tekne turlarını değerlendirebilirsiniz! Kiralayacağınız teknelerle dilerseniz Ege’nin, dilerseniz Akdeniz’in o muhteşem koylarını keşfedebilir ve seyrine doyum olmayan denizin tadını çıkarabilirsiniz!

Tekne kiralamak için yapmanız gereken sadece internette biraz araştırma yapmak. Tatilinizi geçirmek istediğiniz lokasyonda kiralayacağınız tekne ile yazı en keyifli şekilde geçirebilirsiniz. Bu arada bazı butik turizm şirketlerinin de tekne kiralama seçeneği olduğunu not düşelim. Fakat hangi seçeneği değerlendirecekseniz değerlendirin, yaşadığımız süreç sonrasında özel tekne turlarının da büyük rağbet gördüğünü unutmamak gerek. Yani son dakikaya bırakmadan karar vermenizi öneririz.

Huzurlu Tatil Yerleri Türkiye

Hem İzole Hem Huzurlu Bir Tatil Seçeneği: Kamp Yapmak

“Gezilecek yerler listesi oluşturmadan sevdiklerimle birlikte doğayla iç içe huzurlu günler geçirmek istiyorum.” diyenlerdenseniz kesinlikle kamp alternatifini de masaya yatırmanızı öneririz. Hatta bu konuda Türkiye’nin en güzel kamp alanlarını sıraladığımız yazımız da size yardımcı olabilir. Bu arada eğer çadırda kalmak istemiyorsanız bazı kamp alanlarında ağaç evlerin bulunduğunu da belirtelim. Tatilinizi nerede yapacağınız ise tamamen size kalmış!

Sakin Tatil Yerleri Türkiye

Seyahat Sağlık Sigortanız Olmadan Yola Çıkmayın

Umarız tatiliniz hayal ettiğinizden daha güzel geçer, ama yaşayabileceğiniz olumsuzluklara karşı şimdiden önlem almanızda fayda var; çünkü hayatın ne getireceği ne yazık ki hiç belli olmuyor.

İster yurt dışında ister yurt içinde tatil planlayın, acil durumlar için seyahat sigortalarınızı yaptırmayı ihmal etmeyin! İhtiyacınız olan seyahat sigortası hangisi öğrenmek için hemen tıklayın!

Benzer Yazılar

Yorum Yap