Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 5 Araç İçi Aksesuar

yazar MAPFRE
Seyahatleri Kolaylaştıran Araç İçi Aksesuarlar

Konforlu bir sürüş deneyimi yaşamak için aracın özellikleri kadar araç içindeki düzen de oldukça önemlidir. Araç iç tasarımları, genellikle sürücülerin rahatı ön planda tutularak yapılsa da bazen bu tasarım detayları yeterli gelmeyebilir. Özellikle gününün büyük bir kısmını araçta geçirenler ya da uzun seyahatleri sevenler için aracı daha da kullanışlı hale getirecek pratik çözümlere ihtiyaç duyulabilir. Böyle bir durumda araç iç aksesuarları ile aracınızı ihtiyaçlarınıza uygun şekilde daha konforlu ve kullanışlı hale getirmeniz mümkün. 

“Peki, hangi araç iç aksesuarlarını tercih etmeliyim?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için seyahatlerinizi kolaylaştıracak araç iç aksesuar çeşitlerini derledik. Hepsi farklı ihtiyaçlara çözüm sunan araba içi aksesuarları sayesinde aracınızın iç dizaynını ve sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. 

O halde gelin, her araçta olması gereken araç içi aksesuar modellerini incelemeye başlayalım. 

Sürüş Güvenliği İçin: Telefon Tutucu

Telefon Tutucu

Günümüzde akıllı telefonları yol bulmak için aktif bir şekilde kullanıyoruz. Sürüş esnasında da akıllı telefonların bu navigasyon özelliği oldukça yararlı oluyor. Ancak biliyorsunuz ki araç kullanırken telefonu elinizde tutmak oldukça riskli. İşte, bu noktada telefon tutucular yardımımıza koşuyor. 

Konsola sabitlenen ya da havalandırma peteklerine takılan farklı tasarımlarda telefon tutucuları sayesinde aracınıza ve ihtiyacınıza en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Böylece araç içerisinde akıllı telefonunuzu sabitleyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Şarjınız Hiç Bitmesin: Araç Şarj Cihazı

Araç Şarj Cihazı

Özellikle uzun yolculuklarda akıllı telefonların şarjının bitmesi sizi zor durumda bırakabilir. Çünkü şehir içi yollara nazaran şehirler arası yollarda cep telefonunuzu şarj edecek yer bulmak daha zor olabilir. Ayrıca bir yerde durarak telefon şarj etmek de yolculuğunuz sırasında vakit kaybına neden olur. Aracınızdan hiç inmeden akıllı cihazlarınızı şarj etmenin yolu ise araçlar için özel tasarlanmış şarj cihazlarından geçiyor. 

Aracın çakmaklık bölümünü şarj aletine dönüştüren araç şarj cihazlarının farklı tür ve sayıda giriş tiplerine sahip seçeneklerini bulmak mümkün. Bu seçenekler sayesinde de sadece akıllı telefonlarınızı şarj etmekle sınırlı kalmayıp farklı cihazlarınızı aynı anda şarj edebilirsiniz. 

Yerden Tasarruf Etmenin Yolu: Bagaj Düzenleyici

Bagaj Düzenleyici

Bagaj genişlikleri, araç modellerine göre değişir. Ancak kalabalık arkadaş grubu veya ailece bir tatile çıktığınız zaman aracın bagajı geniş olsa bile herkesin eşyasını sığdırmak oldukça zor olabilir. Çünkü tüm eşyaları sığdırmak için düzenli bir yerleştirme gerekir. Bagajda düzenleme ihtiyacını karşılayacak farklı model ve tasarımlardaki bagaj düzenleyiciler sayesinde bagaja konulacak tüm eşyaları düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. 

Bagaj düzenleyiciler ile eşyaları gruplayarak bagaja yerleştirilebilir ve böylece yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. Ayrıca sadece bagajda değil, araç içinde de düzenleyicilerden yardım alabilirsiniz. Kitap, ıslak mendil, atıştırmalık gibi ufak tefek eşyaların araç içine saçılmaması için ön koltukların arka kısmına takılacak düzenleyici modellerini tercih edebilirsiniz.

Uzun Seyahatlerin Kurtarıcısı: Şişme Araba Yatağı

Şişme Araba Yatağı

Arabanızla yeni yerler keşfedeceğiniz yolculuklar yapmayı ve uzun seyahatlere çıkmayı seviyorsanız şişme araba yatağı tam size göre. Arabanızı, gittiğiniz yerlerde konaklayabileceğiniz bir odaya dönüştürmek için bagajda bir şişme araba yatağı bulundurabilirsiniz. 

Şişme araba yatağı ile aracın arka koltuklarını ve ön koltuklar arasındaki boşluğu konforlu bir yatağa dönüştürebilirsiniz. Şişirme pompası ile satılan bu pratik yataklar sayesinde arabanızı rahatlıkla dinlenebileceğiniz bir alana dönüştürebilirsiniz. 

Konforlu Bir Sürüş Deneyimi İçin: Ortopedik Koltuk Kılıfı

Ortopedik Koltuk Kılıfı

Uzun süre araba kullanırsanız bel ve boyun ağrıları yaşamanız mümkün. Uzun süre sabit bir şekilde oturmak tabii ki vücudun kasılmasına sebep olsa da ağrıların olmasının nedeni, duruş bozukluğundan kaynaklı olabilir. Böyle durumlarda ağrıları minimum seviyeye düşürmek ve daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşamak için ortopedik koltuk kılıfları ile araç koltuklarını daha rahat hale getirebilirsiniz. 

Bel ve boyun destekli, araç koltukları için özel tasarlanmış ortopedik koltuk kılıfları sayesinde araba kullanırken duruş bozukluğu yaşamanızı önleyebilir ve böylece araba kullanmayı yorucu bir deneyim olmaktan çıkarabilirsiniz. 

Tüm bu kullanışlı araç içi aksesuarlarla sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirebilir ve araç iç alanı daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Sonuçta ikinci yaşam alanı sayılan araçlarda geçireceğiniz vakitte de tıpkı evde olduğu gibi rahat hissetmek ve kendi zevkinize göre aracınızın içini dizayn etmek oldukça önemli. 

Ancak araç içi aksesuarlar ile sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirseniz de unutmayın ki trafikte pek çok riskle karşılaşmak mümkün. Trafikteki risklere karşı hazırlıklı olmanın yolu ise MAPFRE Sigorta’dan geçiyor. Kasko Sigortası yaptırarak keyifli yolculuklarınıza eşlik eden aracınızı trafikteki risklere karşı güvence altına alabilirsiniz. Saniyeler içerisinde ihtiyaç ve taleplerinize en uygun kasko poliçesini oluşturmak için kasko teklif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap