Düşük Bütçeyle Dünyayı Gezebileceğinizi Gösteren 4 İnsan

yazar MAPFRE
Düşük bütçeyle dünya seyahati

Siz de yeni yerler görmek, yeni kültürleri tanımak, dünyanın farklı yerlerinden insanlar tanımak isteyenlerden misiniz? “Dünyayı Keşfetmek İsteyenler Kulübü”ne hoş geldiniz! Bu kulüpte olan insanların sayısı tahmin edebileceğiniz üzere hiç az değil. Fakat bütçesel sıkıntılar pek çok kişinin önünde engel. Daha doğrusu bütçenin dünyayı keşfetme yolunda bariyer oluşturduğunu siz düşünüyorsunuz. Evet, yanlış okumadınız. Çünkü az parayla gezmek mümkün ve dünyada bunu gerçekleştiren, yani hayallerini yaşayan insanlar var. Siz de onlardan biri olmaya ne dersiniz? O halde, az parayla nasıl gezilir gösteren ve size ilham olacak 4 Türk gezgine bir göz atın!

1. Hasan Söylemez

“Ucuza seyahat etmek mi? Böyle bir şey pek mümkün değil. Uçak bileti fiyatları almış başını gidiyor.” diye düşünebilirsiniz (Eğer böyle düşünüyorsanız ucuz bileti bulmanın ipuçlarını anlattığımız yazımıza göz atmanızda fayda var, fikrinizi değiştirebilir). Peki, dünyayı farklı ulaşım araçlarıyla gezmeyi hiç düşündünüz mü? Evet, böyle bir seçenek var ve bu seçeneği, seyahate çıkmadan belli bir süre önce bisikleti olmayan Hasan Söylemez düşünmüş.

Askerden sonra ilk olarak Türkiye turu yapmak için bisikletiyle yollara çıkan Hasan Söylemez, oldukça düşük bir bütçe ve imkânlarla seyahat ediyor. Hatta yanında hiç para bulundurmuyor bile desek yeri! Mesela gittiği yerlerde kamp kurarak bu şekilde konaklıyor.

Türkiye turu sonrasında dünyayı keşfetmeyi koyan Hasan Söylemez, Afrika kıtasındaki tüm ülkeleri bisikletiyle gezmeye devam ediyor. Afrika’daki tüm ülkelere gitmesi, keşfetmesi ise onu, kendi deyimiyle “Afrika’yı bisikletiyle gezen ilk insan” yapacak. Ayrıca Hasan Söylemez’in gittiği yerlerde videolar çekip bunu belgeseller halinde YouTube kanalında yayımladığını da belirtmeden geçmeyelim.

https://www.instagram.com/p/BjhmZYqAgBR/

2. Güneş Akdoğan

Keşfetme hayali sizi sardıysa emin olun ki dünyayı gezmenin farklı yollarını bulmak zor değil. Tıpkı Güneş Akdoğan’ın yaptığı gibi! Vize masrafıyla ve prosedürleriyle uğraşmak istememiş ve 2012 yılında sırt çantasını alıp Belgrad’a gitmiş Güneş Akdoğan. Burada tanıştığı biri, yürüyerek gezdiğini anlatmış ona. O da ilham almış ve yorucu ama bir o kadar da keşif dolu bir şekilde dünyayı gezmeyi aklına koymuş.

Evet, az bütçeyle dünya turu yapmak kolay değil ama isterseniz mümkün. Güneş Akdoğan’da küçük bir Balkan turu sonrası, miço olarak çalışmayı teklif ettiği küçük yelkenli ile Karayipler’e ulaşmış. Ardından pek çok Karayip ve Güney Amerika ülkesini yine yürüyerek, kamp kurarak ya da ücretsiz konaklama imkânlarından yararlanarak gezmiş. Kendisi 2015 yılından beri ise Belgrad’ın bir köyünde yaşıyor. Yani yola çıktığında ulaştığı ilk yerde!

https://www.instagram.com/p/BQS2oMmDV36/

3. Burcu Tunca

Düşük bütçeyle seyahat etmenin yollarını arıyorsanız kendinizi keşfetmenizi ve yeteneğiniz doğrultusunda yollara çıkmanızı öneririz. Bu sayede seyahat ederken para kazanabilirsiniz. Mesela çok güzel bileklikler yapabiliyorsanız bileklik yaparak dünyayı gezebilirsiniz. Ya da Burcu Tunca gibi yola çıktığınızda eğitim alıp bir konuda kendinizi eğitebilir ve bu sayede gezerek para kazanabilir ve düşük bütçeli seyahat edebilirsiniz.

Burcu Tuna, yollara çıkmış ve Hindistan’a gitmiş. Hem Hindistan’ı keşfetmiş hem de yaklaşık 6 ay boyunca yoga eğitimi almış. Sonrasında Avustralya’ya gidip çalışmış ve bir yıl Asya turu için parasını biriktirmiş. Yani gittiği bazı yerlerde yoga eğitmenliği de yapan Burcu Tuna da hayallerini gerçekleştirenlerden biri.

https://www.instagram.com/p/Busk-39BebU/

4. Didem Mollaoğlu

Eğer gerçekten isterseniz hayalleriniz gerçek olabilir. Didem Mollaoğlu bu sözü kanıtlıyor! 15 yıl halkla ilişkiler sektöründe çalışan ve bir gün işe gelip “6 ay çalışıp paramı biriktireceğim ve yollara düşeceğim.” dedikten hemen sonra işten çıkarıldığını öğreniyor. Tazminatını alıyor ve kısa süre sonra, kısıtlı bütçesi ile yollara çıkıp keşiflere yelken açıyor. Üstelik tek başına! Bu sayede hem ucuza seyahat etme hayalinin gerçek olabileceğini hem de aynı hayali paylaşabileceğiniz bir arkadaşınız olmasa bile yollara düşebileceğinizi gösteriyor Didem Mollaoğlu.

Eğer daha fazla ilham veren yolculuk hikayesi okumak istiyorsanız yazımıza da göz atmanızı öneririz.

https://www.instagram.com/p/BNmlkTFBnQU/

Hayallerinizi Gerçekleştirirken MAPFRE Sigorta Yanınızda

Daha önce yazdığımız bir yazımızda seyahat etmek için nedenleri paylaşmıştık. Sizin nedeniniz bu saydıklarımız ya da bundan çok farklı bir sebep olabilir. Önemli değil. Bir gerçek var: Dünya sizi bekliyor.

Ucuza seyahat edebilmek için konaklama, ulaşım gibi ihtiyaçlarınızı minimum bütçe ile karşılamanız gerekebilir. Fakat yollarda karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarında, sağlık hizmeti için ödemeniz gereken ücret ne yazık ki düşündüğünüzden çok daha fazla olabilir. Bu ise maddi-manevi olarak zor durumda kalmanıza neden olabilir. Umarız herhangi bir sağlık sorunu yaşamazsınız ama yine de her ihtimale karşı önlem almak şart. Seyahate çıkmadan önce MAPFRE Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası satış sayfasını ziyaret edebilir ve çok düşük meblağlar ile sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap