Yeni Şeyler Öğrenmeyi Sevenler İçin: Online Kurs Platformu Önerileri

yazar MAPFRE
Online Eğitim Platformları

Kendinizi geliştirmek için kurslara gitmek istiyor, bazen zamansızlıktan bazen de yüksek kurs ücretlerinden şikâyetçi olup hayallerimizi erteleyebiliyoruz. Fakat unutmamak lazım: Devir, teknoloji devri! Yani online eğitim platformlarından yardım alarak dilediğiniz konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Üstelik, koronavirüs nedeniyle vaktimizin çoğunu evde geçirmek durumunda kaldığımız bu günlerde zaman da bol! Peki, hangi dijital eğitim platformlarından yararlanabilirsiniz?

Udemy

Hiç kuşkusuz en popüler online eğitim ve öğrenme platformlarından biri Udemy! Fotoğrafçılıktan pazarlamaya, yazılımdan tasarıma kadar pek çok farklı alanlarda uzman kişilerin verdikleri eğitimler sayesinde, dilediğiniz alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. İster web sitesi ister mobil uygulama olarak faydalanabileceğiniz Udemy, ücretli bir online öğrenme platformu fakat merak etmeyin; kurs fiyatları oldukça cüzi. Ayrıca kampanya dönemlerini takip ederek alacağınız eğitimler için çok daha uygun ücretler ödemeniz de mümkün! Bu arada pek çok ders videolarına dönemlik değil, ömür boyu erişim olduğunu ve Türkçe yüzlerce içerik bulmakta hiç zorlanmayacağınızı da hatırlatalım. Dilerseniz Udemy’de eğitmen de olabilirsiniz!

Dijital Eğitim Platformları

Masterclass

Alanında dünya çapında ün kazanmış kişilerden eğitim almak hepimizin hayali. Mesela yazar olmak istiyorsanız Damızlık Kızın Öyküsü (The Handmaid’s Tale) romanıyla ünlü Margaret Atwood’dan ya da her kitabı “En Çok Satanlar Listesi”ne giren Dan Brown’dan eğitim almak istemez misiniz? Belki de hayaliniz bir oyuncu olmaktır ve Oscarlı bir oyuncudan eğitim almak istiyorsunuzdur. Bu hayalleriniz Masterclass sayesinde gerçek olabilir!

Natalie Portman’dan Carlos Santana’ya, Christina Aguilera’dan Serena Williams’a kadar farklı alanlarda başarı kazanmış isimlerin sanal sınıflarında ders alma imkânı sunan Masterclass dolar üzerinden ücret talep eden bir web sitesi. Fakat alacağınız uzaktan eğitimin gelişiminize katkı sağlayacağından şüpheniz olmasın, hatta dersleri sevdiklerinize hediye de edebilirsiniz! Tabii derslerin İngilizce verildiğini ve İngilizce altyazı seçeneğiyle eğitim alabileceğinizi not düşelim.

EdX

MIT ve Harvard üniversitelerinin bir projesi olan ve günümüzde 120’yi aşkın prestijli okul ve oluşum tarafından desteklenen EdX ücretli ve ücretsiz olarak eğitim alabileceğiniz platformlardan biri. Dil eğitiminden data bilimine, mühendislikten tarihe… Kendinizi hangi alanda geliştirmek istiyorsanız bu sitenin oldukça faydalı olacağını söyleyebiliriz. Üstelik bu online kurs sitesinin 20 milyondan fazla öğrencisi olduğunu not düşmekte de yarar var. 

Universiteplus

İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenlerin de ücretli ve ücretsiz eğitimlerinin bulunduğu bu platformda Türkçe ve İngilizce dil seçeneklerinde dersler bulunuyor. Excel eğitiminden dil eğitimine, yapay zekadan senaryo yazımına kadar pek çok alanda eğitim veren bu platformda sertifika programları da var.

MIT Open Courseware

Dünyanın en iyi eğitim kurumlarından biri olarak kabul edilen MIT’in (Massachussetts Institute of Technology) ders notlarını edinmeye ne dersiniz? Üniversitede verilen derslerin yazılı ya da görsel dokümanlarına ulaşabileceğiniz bu site tamamen ücretsiz. Hatta yabancı diliniz çeviri yapabilecek düzeydeyse buradaki dokümanları Türkçeye çevirebilir ve hiç tanımadığınız insanların bile kişisel gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Alison

Sağlık, bilim, dil eğitimi, hatta hobi… Online eğitim platformu olan Alison’da neredeyse her kategoride ders bulmanız mümkün! Ücretsiz bir dijital eğitim platformu olan Alison’da sertifika alıp CV’nizi güçlendirebilirsiniz.

Google Dijital Atölye

Belki işinizi dijitale taşımak belki de dijital pazarlama alanında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsunuz… Dijital pazarlama konusunda ücretsiz online eğitim platformlarından biri olan Google Dijital Atölye bu konuda size yardımcı olmaya hazır! Üstelik dijital pazarlamaya artı olarak dijital güvenlik, veri ve teknoloji, kariyer geliştirme kategorilerinde de eğitimler bulabileceğiniz bu sitede aldığınız bazı kursların sonunda sertifika da alabiliyorsunuz.

Bilgeİş

ODTÜ’nün, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projesi Bilgeİş’in web sitesinde bulunan derslerden online olarak yararlanabilir hatta aldığınız kursların sonunda ODTÜ onaylı bir sertifikaya da sahip olabilirsiniz! Ücretsiz olarak Türkçe ders alabileceğiniz bu sitede tasarım, programlama, sunum becerileri, fotoğraf ve video gibi farklı kategoriler mevcut. 

Khan Academy

Koronavirüsten korunabilmek için sosyal izolasyon çok önemli. Bu nedenle çocuklarımız da eğitimlerine online olarak devam ediyorlar. Eğer çocuğunuz ders notlarının üzerinden geçmek ya da e-öğrenme sayesinde kişisel gelişimine farklı alanlarda katkı sağlayacak içeriklere ulaşmak istiyorsa Khan Academy tam ona göre! Üstelik bu sitede ücretsiz ders videolarına artı olarak, okul öncesi çocuklar için eğitici videolar da var!

YouTube

En çok kullanılan ikinci arama motoru olarak bilinen YouTube, bizi eğlendirdiği kadar gelişimimize de katkı sağlayabiliyor! Tek yapmanız gereken ise kendinizi geliştirmek istediğiniz alanda eğitim veren kanalları keşfetmek! Bu arada başkalarının gelişimine katkı sağlamak ister ve bir YouTube kanalı açmaya karar verirseniz de YouTuber olmak için ipuçlarını sıraladığımız yazımızı okumanızı öneririz.

Öğrenmenin yaşı yok ve online eğitim platformları da kişisel gelişime önem verenler için biçilmiş kaftan! İstek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz platforma girebilir ve eğitime hemen bugün başlayabilirsiniz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap