Keyifli Yaz Akşamları için: Teras Dekorasyon Fikirleri 

yazar MAPFRE
Teras Dekorasyon Fikirleri

Yaz sezonu açıldığına göre güzel havanın tadını çıkarmanın zamanı da geldi. Bu havaların keyfini evinizde yaşamanın yolu ise tabii ki evdeyken bile dışardaymış gibi hissettiren teraslar. Bazen adeta evin kileri gibi kullanılsa da teraslar özellikle yaz aylarında evinizde keyifli bir ortam yaratmak için eşsiz bir seçenek.

O halde gelin, teraslardaki fazla eşyaları kaldırıp teras dekorasyon fikirleri ile bu alanı daha kullanışlı ve keyifli bir hale getirelim. 

Loş ve Işıltılı Bir Ortam Yaratın

Terasta Loş Ve Işıltılı Ortam

Dekorasyon fikirlerine; terası, Güneş’in batıp Ay’ın gökyüzünde belirdiği yaz akşamlarına hazırlayarak başlayalım. Sonuçta yaz akşamlarında terastan yıldızları izlemek, her ne kadar keyifli olsa da gecenin karanlığı çöktüğünde rahatlıkla oturabilmek için güzel bir aydınlatmaya sahip olmanız gerekli. 

Teras ışıklandırması yaparken daha loş seçenekleri değerlendirerek hem göz yormayan hem de etraftaki komşularınızı rahatsız etmeyen bir ambiyans yaratabilirsiniz. Bunun için terasın duvarlarını, demirlerini ve varsa çatı kısmını şerit LED ışıklarla süslemek, açık hava için oldukça iyi bir tercih. Ayrıca bu ışıklandırma, teras süsleme için pratik ve etkileyici bir seçenek. 

Teras ışıklandırması yaparken solar aydınlatmaları tercih ederek bu keyifli ortamı, doğa ve bütçe dostu bir hale de getirebilirsiniz. Evinizin de elektrik tasarrufu yaparak hem bütçenize hem de doğaya katkı sağlamak içinse “Elektrik Tasarrufu için Yapılması Gerekenler” yazımızı okuyabilirsiniz.  

Yeterli Alan Varsa Film Keyfi Neden Olmasın

Terasta Film

Açık havada oturup sadece yıldızları izlemenin keyfi bile bir başka. Bu keyfe bir de sevdiğiniz dizileri ve filmleri izlemeyi eklemek ister misiniz? O halde geniş bir terasınız varsa bu terası, size özel bir açık hava sinemasına dönüştürebilirsiniz. 

Terasta film keyfi yapmak için ihtiyacınız olan, projeksiyon makinesi ve taşınabilir projeksiyon perdesi. Eğer terasta geniş bir duvar bulunuyorsa perde kullanmadan projeksiyonu duvara da yansıtmanız mümkün. 

Projeksiyon alanını ayarladıktan sonra geriye sadece film keyfinize eşlik edecek rahat bir oturma alanı oluşturmak ve güzel bir film seçmek kaldı. Oturma alanı için bahçe oturma gruplarını tercih edebileceğiniz gibi daha salaş ve rahat bir ambiyans oluşturmak için büyük minderler de kullanabilirsiniz. 

Terasın Duvarlarını Değerlendirin

Teras Duvarları Değerlendirme

İç mekanlarda bile bir duvarı farklı renge boyamak ya da duvara tablo asmak ortamın havasını değiştiren detaylar. İşte, bu detayları yaşam alanınızın bir parçası olan terasa taşıyarak dış mekanda da tarzınızı yansıtabilirsiniz. Teras dekorasyonu yaparken duvarlara tablo ve duvar süsleri asabilir ya da duvara güzel bir resim yapabilirsiniz. 

Teras duvarlarında yeni bir yaşam alanı yaratmak ve kendi küçük yeşil alanınızı oluşturmak için bitkilerden yardım alabilirsiniz. Duvarlara raf monte ederek üzerine çeşit çeşit bitkiler koymak ise yaşayan duvarlar yaratmanın en pratik yolu. Ama unutmayın ki bitkilerin terasınıza canlılık katması için sağlıklı bir şekilde büyümesi oldukça önemli. Bitki bakımı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz “Evde Bitki Bakımı için Öneriler” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Perdelerle Terasta Özel Bölmeler Yaratın 

Terasta Perde Kullanımı

Evinizin terası büyükse ve “Bu büyük terası nasıl değerlendirebilirim?” diye düşünüyorsanız alanı bölerek dekore etmek, terasın daha kullanışlı olmasını sağlayacaktır. Terasta yemek, oturma, hobi gibi farklı konseptlerde bölmeler oluşturmak için perdelerden ve ahşap paravanlardan yardım alabilirsiniz. Terasınız küçük olsa bile etrafınızda başka binalar bulunuyorsa ve komşularınız tarafından görülmek istemiyorsanız terasınızı özel bir alana çevirmek için bu fikri değerlendirebilirsiniz. 

Terasta perdeler ve ahşap paravanlarla yapacağınız bu korumayı aynı zamanda gölgelik olarak da geliştirmeniz mümkün. Bunun için perde seçimi yaparken güneş ışınlarını yansıtan açık renkler tercih etmenizde fayda var. 

Salıncak ve Hamakları Unutmayın

Salincak Ve Hamak

Yaz aylarında evin en çok kullanılan alanı olarak terasların vazgeçilmezi tabii ki salıncak ve hamaklar. Güzel havanın tadını çıkarmak ve biraz rahatlamak için terasta salıncak ve hamak kullanarak keyifli bir alan yaratabilirsiniz. 

Hamağı kurmak için terasın geniş olması gerekli. “Terasım daha küçük.” diyorsanız son yılların popüler seçeneği tekli salıncaklar tam size göre. Oldukça şık tasarımlara sahip salıncak modelleri bulmak mümkün. Ahşap, hasır veya metal iskelete sahip salıncaklarla terasta bir kitap okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca yaz ayları geçip teras sezonu kapandıktan sonra bu salıncakları, iç mekanlarda da kullanarak terasınızda yarattığınız bu keyifli köşeyi her zaman değerlendirebilirsiniz. 

Tüm bu dekorasyon fikirleri ile evinizin yaza açılan kapısı olan terasınızı dekore ederek evinizde keyifli bir alan yaratmanız mümkün. “Terasım yok.” diyorsanız merak etmeyin; minimal bir balkon bile kullanışlı bir şekilde dekore edildiğinde evin yaz köşesine dönüşebilir. Balkonları dekore ederken dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek için “Küçük Balkon Dekorasyon Fikirleri” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Teras ya da balkon fark etmeksizin bu alanları dekore ederek keyifli hale getirirken evinizde oluşabilecek riskleri göz önünde bulundurarak güvence altına almayı da unutmayın. Yaşam alanınız olan evinizde oluşabilecek hırsızlık, yangın, fırtına, sel gibi risklere karşı önlem almak için konut sigortası yaptırmanız oldukça önemli. Evde oluşabilecek tüm risklerin düşünüldüğü kapsamlı bir güvence arıyorsanız MAPFRE Sigorta’nın sunduğu Konutlar için Çağdaş Güvence Sigortası her zaman yanınızda. Detaylı bilgi için satış kanallarımızla iletişime geçebilirsiniz.

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap