TÜVTÜRK Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

yazar MAPFRE
Tüvtürk Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır

Bildiğiniz üzere, rutin aralıklarla yapılan araç muayeneleri, motorlu ve motorsuz taşıtların trafiğe çıkmak için yetkinliğe sahip olup olmadıklarını kontrol etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Eğer aracınızın muayene zamanı geldiyse randevu alıp TÜVTÜRK istasyonlarında gerekli kontrollerin yapılmasını sağlamalısınız. Peki, araç muayenesi için nasıl randevu alınır?

TÜVTÜRK Araç Muayenesi İçin Nereden Randevu Alınır?

Ülkemizde araç muayenesi için yetkilendirilmiş kuruluş TÜVTÜRK’tür. TÜVTÜRK’ten randevu almak için farklı yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Gelin, şimdi, farklı alternatiflerle TÜVTÜRK’ten araç muayene randevusu nasıl oluşturulur, inceleyelim.

TÜVTÜRK İnternet Sitesinden Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Oluşturulur?

  • TÜVTÜRK’ün internet sitesine girerek araç plaka no, ruhsat seri/no girin ve işleme muayene yaptıracağınız şehri seçerek devam edin.
  • Açılan ekranda “Genel Muayene & Muayene Tekrarı” ve “Tespit Muayenesi” olmak üzere iki seçenek çıkacaktır. “Genel Muayene & Muayene Tekrarı”nı seçin.
  • Açılan sayfa üzerinden muayenenin yapılmasını istediğiniz gün seçimini yapın.
  • Gün seçiminin ardından saat seçimini gerçekleştirin.
  • Son açılan sayfada araç muayenesi randevu özeti görülecektir. Sizden istenen bilgileri girerek randevunuzu onaylayabilirsiniz.

e-Devlet’ten Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Oluşturulur?

TÜVTÜRK Muayene Randevu Kayıt” sayfasına gidin ve e-Devlet’in sizden istediği bilgileri girerek kimliğinizi doğrulayın. Açılan sayfada gerekli bilgileri ve seçimleri yaparak periyodik araç muayenesi için randevu alabilirsiniz.

Telefonla Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Oluşturulur?

0850 222 88 88 numaralı TÜVTÜRK Çağrı Merkezi’ni arayarak randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternetten Araç Muayene Randevusu Almak

Araç Muayene Erteleme ve İptal İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Randevunuzu aldınız, ama randevu aldığınız gün için başka önemli bir işiniz çıktığından iptal ya da erteleme işlemi yapmak istiyorsunuz. Merak etmeyin; randevu tarihini güncellemek ve iptal etmek oldukça kolay.

TÜVTÜRK sitesine girin. Randevunuzu iptal etmek için plakanızı, ruhsat seri no bilgisini ve işlem yaptıracağınız şehri seçin. İşleme devam ettiğinizde almış olduğunuz randevunuz sayfada görülecektir. “İptal Et” butonuna basarak randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

Bu arada minik bir hatırlatma: Bu işlem ardından yeni bir tarih belirlemeyi unutmayın.

Araç Muayenesi Öncesi Yapılacaklar Nelerdir?

Araç muayenesinin gerçekleştirilebilmesi için randevu almak çok önemli olsa da yeterli olmayabilir. Muayene öncesinde yapılması gerekenleri eksiksiz bir şekilde uygulamalısınız. Aksi takdirde muayene işlemlerinin gerçekleştirilmesinde sorunlar yaşayabilirsiniz.

  • Plakanızın üzerine kayıtlı herhangi bir vergi, trafik cezası ya da ihlalli OGS geçişi borcu olduğunda muayene işlemi gerçekleşmez. Bu sebeple öncelikle plakanıza kayıtlı borçları ödemelisiniz.
  • Egzoz emisyon ölçümü muayene öncesinde yapılması gereken bir diğer işlemdir. TÜVTÜRK istasyonlarında bu işlemi yaptırabilirsiniz. Dilerseniz “Egzoz Emisyon Ölçümü Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Detay” yazımızı okuyarak bu işlem hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
  • Araç muayenesi için gerekli evrakın ve aracınızda bulunması gereken ekipmanların eksiksiz olduğuna emin olun.
Araç Muayenesi İçin Nasıl Randevu Alınır

Araç Muayenesi İçin Gerekli Belgeler ve Ekipmanlar Nelerdir?

Muayene sırasında yanınızda bazı belgelerin, aracınızda ise bazı ekipmanların olması gerekir. Bu belgeleri ve ekipmanları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ruhsat,
  • Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi,
  • LPG’li ve CNG’li araçlar için etiket (Bu etiket görünür bir biçimde yerleştirilmeli.),
  • Araç muayene getiren kişi üzerine kayıtlı değilse vekalet belgesi,
  • İlk yardım çantası,
  • Yangın söndürme tüpü,
  • Üçgen reflektör,
  • Stepne.

Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar?

Rutin olarak yapılması gereken araç muayenesinin fiyatları her yıl güncelleniyor. Buna ek olarak ödenmesi gereken tutar, araç tiplerine göre de farklılık gösteriyor. Dilerseniz 2021 araç muayene fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Zorunlu Trafik Sigortası’nı Yaptırmayı Unutmayın

Trafikte yaşanabilecek kaza gibi tatsız sürprizler karşısında karşınızdaki aracı korumayı amaçlayan ve trafiğe çıkan her motorlu aracın her yıl yenilemesi zorunlu olan Trafik Sigortası olmadan araç muayenesi yaptırabilmeniz imkânsız. Bu sebeple muayene gitmeden önce Zorunlu Trafik Sigortası poliçenizin geçerlilik tarihini kontrol etmeyi unutmayın.
Eğer Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi oluşturmak istiyorsanız aracınıza özel fiyat teklifi almak ve poliçenizi oluşturmak için “Araç Sigortası Teklifi” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap