Otomobilinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Nasıl Koruyabilirsiniz?

yazar MAPFRE

Bunaltıcı sıcaklar yalnızca bizleri değil araçlarımızı da etkiliyor. Hareket halinde ya da park halinde de aracınızı güneşten korumanız gereken durumlar oluşabilir. Güneş koruyucu kremler, bol bol su içmek, şapka, güneş gözlüğü ve açık renkte giysiler aracılığıyla nasıl kendimizi güneşten muhafaza ediyorsak aracımızı da çeşitli önlemlerle güneşten koruyabiliriz. ? ?

Altın Kural: Doğru Park Yeri Bulma

Aracınız için park yeri bulmak oldukça zor, farkındayız. Eğer imkanınız varsa, aracınızı gölgeye park etmelisiniz. Otomobilinizi güneşin altına park etmek, aracınızın boyasını kötü etkileyerek rengini solgun bir hale getirebilir. Bu durum özellikle koyu renkli araçlarda oldukça kötü bir görüntüye yol açabilir! Güneşin altında uzun süre kalan aracınızın boya yüzeyleri matlaşabilir; kimyasal yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Cilalar ve koruyucular ile bu zararı minimuma indirebilirsiniz. Direkt olarak güneş ışığı almayan bir yer bulursanız, araç içi ısınması sorunu ile de karşılaşmamış olursunuz.

Araç Temizliği Güzel Ama…

Temizlik! Aracınızı yıkadığınız ya da bir oto yıkamacıda yıkattığınız, ardından hemen yola koyulmak istediniz: Yanlış! Araç yıkama işleminden sonra aracınızı hemen güneşe çıkartmamalısınız.

Otomobilinizin boyasını ve dış görünümünü eskitecek olan sabunlu su yerine, araçlar için özel üretilen temizleme deterjanlarını tercih edebilirsiniz.

 

 

Otomobilinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Nasıl Koruyabilirsiniz?

Otomobilinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Nasıl Koruyabilirsiniz?

Aküye Su Ekleme

Her otomobilin aküsü su gerektirmese de aracınızın aküsündeki sıvı buharlaşmasının hızlanması engellemek için, saf su eklemesi yapabilirsiniz. 6 ayda bir bakım yaptırmanız gereken akülerin ömrünü uzatmak ve yaz sıcaklarından etkilenmesini önlemek için bu işlem oldukça faydalıdır.

Lastik Değişimi ve Kontrolü

Lastikler! Güneş ışınları ve sıcaktan en çok etkilenenler. Asfaltın ısısı ile yoğun güneş ışığına maruz kalan tekerleklerin havası azalabilir. Sık sık kontrol etmenizde fayda var. Buna ek olarak yaz mevsimi öncesinde kış lastiklerinin çıkartılarak yaz lastiklerine geçiş yapılması gerekir. Bu işlem sürüş güvenliğiniz için önemli olduğu kadar aracınızın ömrünü uzatmaya da yardımcı olur.

Dikkat: Aracınızı Koruyayım Derken Ona Daha Çok Zarar Vermeyin!

Aracınızın üzerini örtmek ise bilinen aksine çok da yararlı bir uygulama değildir. Üzeri örtülen araba, açıkta bırakılan arabadan güneşten daha fazla etkilenir. Özellikle koyu renkteki brandalar, güneş ışınlarını daha çok aracınızın üzerine çekeceği için ısınmayı arttıracaktır. Pamuklu brandalar daha avantajlı olsa bile, oto brandasını tercih etmemenizi tavsiye ederiz. Aracınızı, üzerini komple kapatacak bir otomobil brandasına teslim etmek yerine, ön ve arka camlara koruyucu yerleştirebilirsiniz.

Her ne kadar dikkat edilse de gözünüzden kaçacak şeylerin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yıpranmasını istemediğiniz otomobilinize düzenli bakım yaptırdığınızda aracınız ilk günkü gibi kalabilir. Park için garaj ya da otopark gibi daha güvenli noktaları tercih edin. Hem kendi sağlığınız hem de aracınızın sağlığı için çok sıcak havalarda mümkün olduğunca uzun seyahat etmeyin ve aracınızı çalıştırmamaya özen gösterin. ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap