DASK İşlemlerinizi Kolaylaştırın: Adres Kodu Nasıl Öğrenilir?

yazar MAPFRE
Adres Kodu Nasıl Öğrenilir

Zorunlu Deprem Sigortası, ülkemizin yadsınamayacak bir gerçeği olan depreme karşı konutunuzu güvence altına almanıza yardımcı oluyor. DASK olarak da bilinen Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini oluşturabilmek için ise adres koduna ihtiyaç duyuluyor. Belki daha önce “adres kodu” kavramını duydunuz, belki de ilk kez duyuyorsunuz. Hiç önemli değil! Adres kodu ne işe yarar, hangi amaçla hayata geçmiştir gibi tüm detayları şimdi sıralamaya başlıyoruz!

Adres Kodu Nedir?

Adres kodu, ülkemizdeki her iş yeri ve konuta ait 10 haneli özel koddur. Her evin ya da iş yerinin kendine özel bir adres kodu vardır ve bu kod, mülk sahibi değişse de değişmez. 1 Mart 2013 tarihinden itibaren Ulusal Adres Veri Tabanı üzerinden yapılan DASK poliçeleri, adres kodu ya da Ulusal Adres Veri Tabanı’ndan alınmış ikametgâh belgesi olmadan hazırlanamaz.

UAVT Nedir?

DASK adres kodu hakkında araştırma yaparken karşınıza “UAVT” terimi çıkabilir. UAVT, Ulusal Adres Veri Tabanı’nın kısaltmasıdır. Adres Kayıt Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve yerleşik yabancıların ikametlerinin elektronik ortamda güncel bir şekilde tutulması ve bu konudaki dağınıklığın son bulması için oluşturulmuş bir e-devlet projesidir.

Adres Kodu Ne İşe Yarar?

DASK poliçelerinin oluşturmasında gerekli olan bu özel kod, oluşması muhtemel pek çok sorunu önlemenin yanı sıra DASK takibini de kolaylaştırıyor. Adres kodunun sunduğu başlıca avantajlar şu şekilde:

  • Hatalı adres bildiriminden dolayı oluşabilecek poliçe sorunlarının önüne geçilebiliyor.
  • Zorunlu Deprem Sigortası olan ve olmayan konutlar rahatlıkla ayrıştırılabiliyor.
  • DASK kapsamı dışında olan binalar için poliçe düzenlenmesi engellenebiliyor.
  • Deprem sonrasında hasarlı binalar için sigorta hizmetleri kolaylıkla ulaştırılabiliyor.
Uact Nedir

Adres Kodu Nasıl Öğrenilir?

DASK yaptırmadan önce öğrenmenizi önerdiğimiz bu kod sayesinde işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bu kodu nasıl öğrenebilirsiniz?

Gayrimenkulünüze özel olan bu koda farklı alternatifler sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk olarak adres kodunuzu belediye, muhtarlık ya da nüfus müdürlüklerine yapacağınız bireysel başvuru ile öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra online olarak da bu özel kodu öğrenmeniz mümkün! Nüfus Müdürlüğü Yerleşim Yeri Sorgulama hem adres kodu sorgulama hem de adres kodu doğrulama konusunda size yardımcı olabilir.

Adres kodunuzu öğrenebilmek için konutun yer aldığı il, ilçe, mahalle, sokak seçimi işlemlerini yapmanız gerekiyor. Bunun ardından apartman ve daire numarasını seçip adres sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Peki, adres kodu doğrulama nedir? Adres kodu doğrulama uygulamasını kısaca girilen bir kodun, ait olduğu konut ya da iş yerinin bilgilerini sunması işlemi olarak anlatabiliriz.

Dask Adres Kodu Sorgulama

MAPFRE Sigorta ile Evinizi Güvence Altına Alın

Deprem çantası hazırlamak, yaşadığınız binanın güvenilirliğini test ettirmek, deprem anında yaralanmanıza neden olabilecek mobilyaları sabitlemek… Bu önlemlerin hepsi oldukça önemli. Bunların yanı sıra deprem için alınacak önlemlerden biri de yaşam alanınızı güvence altına almak, yani Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak! Eğer DASK Sigortası’nın sunduğu teminatları merak ediyor ve kendinize “Neden Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmalıyım?” diye soruyorsanız yazımızı okumanızı öneririz.

Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları; yaşadığınız ilçe, bina yaşı, evinizin büyüklüğü gibi kriterlerden etkileniyor. Fakat dilerseniz MAPFRE Sigorta DASK teklif sayfamız sayesinde birkaç adımda fiyat bilgisi alabilir ve sigortanızı yaptırarak evinizi güvence altına alabilirsiniz. 

Eğer yaşam alanınızı depremin yanı sıra hırsızlığa, diğer doğal afetlere, hatta 3. şahısların verebileceği zararlara karşı korumak isterseniz MAPFRE Sigorta Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nı değerlendirmenizi öneririz. Konut sigortası ve DASK Sigortası arasındaki farklara göz atmak ve konut sigortası hakkındaki önemli detayları öğrenmek için de yazımızı okuyabilirsiniz. 

Güvenli günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap