e-Nabız Nedir, Ne İşe Yarar? e-Nabız Hizmetleri Nelerdir?

yazar MAPFRE
E Nabız Nedir

Son yıllarda adını en çok duyduğumuz sağlık platform ve uygulamalarından biri hiç kuşkusuz e-Nabız. Peki; e-Nabız nedir, nasıl indirilir, nasıl kullanılır, ne işe yarar? İşte, e-Nabız hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtları:

e-Nabız Nedir, Ne İşe Yarar?

e-Nabız, tıbbi öz geçmişinizin detaylarına ve sağlığınızı ilgilendiren pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların kullanımına sunulan bir hizmet. e-Nabız’a internet sitesi ve mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanabiliyor.

e-Nabız’da Hangi Sağlık Bilgilerine Ulaşılabilir?

Sağlık verilerine ulaşmak hem sizin hem de gittiğiniz hekim için gerekli olabilir. Örneğin bağışıklık sistemi için oldukça önemli olan D vitamini eksikliğiniz var diyelim ve tedavi sürecindesiniz. e-Nabız sayesinde hekiminiz ya da siz daha önceki D vitamini seviyenizi e-Nabız’dan kontrol edebilir ve bu doğrultuda tedavide ne aşamada olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca e-Nabız’da özel ya da devlet sağlık kuruluşlarından edindiğiniz sağlık verileriniz depolanır.

Haydi, gelin şimdi, e-Nabız sistemindeki sağlık hizmetlerini yani hangi sağlık bilgilerine ulaşabileceğinizi sıralayalım:

  • Gidilen hastane, klinik ve doktor adı ile muayene tarihleri
  • Yazılan reçeteler
  • Alınan raporlar
  • Doktorların tanı koyduğu hastalıklar
  • Yapılan tahlillerin sonuçları
  • Radyolojik görüntüler (röntgen filmleri)
  • Kullanılan ilaçlar
  • Aşı takvimi
  • Geçmiş randevu takvimi
  • Sensör verileri (tansiyon, nabız, kan şekeri bilgileri)

Bu hizmetlerin yanı sıra internet ve mobil cihazlar üzerinden giriş yapabileceğiniz e-Nabız sayesinde size en yakın sağlık kuruluşlarını görebilir, doktor randevusu alabilir, aile hekiminizi öğrenebilir, vücut kitle indeksinizi ve kalp krizi riskini hesaplayabilir, ilaç hatırlatması ekleyebilirsiniz. Ayrıca organ, kan ve ilik bağışı yapmak için başvuruda da bulunabilirsiniz.

E Nabız Hizmetleri

E-Nabız’a Nasıl Kaydolunur? e-Nabız Şifresi Nasıl Alınır?

e-Nabız şifresi almak ve sisteme giriş yapmak için iki seçenek bulunur:

  • e-Devlet Üzerinden e-Nabız’a Giriş Yapmak

e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. “e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi” sayfasına T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi girerek ya da mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı aracılığıyla girebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifresiyle giriş yapmak istiyorsanız ve şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine gidip şifre alabilirsiniz.

  • Aile Hekiminden Şifre Almak

Aile hekiminize telefon numaranızın kaydını yaptırarak cep telefonunuza gelen tek kullanımlık şifre sayesinde sisteme giriş sağlayabilirsiniz.

“e-Nabız Şifremi Unuttum” Diyenler Ne Yapmalı?

e-Nabız şifrenizi unuttuysanız e-Nabız internet sitesinin giriş ekranında bulunan “Şifremi Unuttum” alanına tıklayıp açılan ekranda T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı telefon numaranızı girerek sistem tarafından size şifre gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

E-Nabız Nasıl İndirilir?

e-Nabız’a internet sitesi üzerinden değil de mobil uygulama yardımıyla giriş yapmak istiyorsanız öncelikle uygulamayı akıllı cep telefonu ya da tablete indirmeniz gerekiyor.

  • iPhone kullanıyorsanız App Store’dan,
  • Android cihaz kullanıyorsanız Google Play’den,
  • Huawei kullanıyorsanız App Gallery’den uygulamayı indirebilirsiniz.

E-Nabız’da COVID-19 Test Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pek çoğumuzun eve kapanmasına neden olan COVID-19, elbette dönemin en korkulan hastalıklarından. Eğer koronavirüs kaptığınızdan şüphelenip COVID-19 testi yaptırdıysanız sonucu e-Nabız’dan öğrenmeniz mümkün. Bunun için de iki seçenek mevcut:

  • e-Nabız internet sitesinde bulunan “COVID-19 Test Sonuçları” alanını tıkladıktan sonra sizden istenen bilgileri girerek sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için T.C. kimlik ya da pasaport numaranızın son 4 hanesi, barkod numarası, telefon numarası ve mail adresi gibi bilgileri girmeniz gerekiyor.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra “Tahlillerim” sekmesini tıklayıp açılan sayfada sağ üst bölümde bulunan “COVID-19 Test Sonucu” alanına giriş yapabilirsiniz.
E Nabız Aşı Sorgulama

E-Nabız Aşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ülkemizde COVID-19 aşılaması başladı ve aşı takvimi, öncelik sırası belirlenerek oluşturuldu. Peki, aşı sıranızın gelip gelmediğini e-Nabız üzerinden nasıl öğrenebilirsiniz?

Sisteme giriş yaptıktan sonra “Aşı Takvimi” alanını tıklayıp açılan sayfadaki sağ üst bölümde bulunan “COVID-19 Aşısı” sekmesinden koronavirüs aşı durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

MAPFRE Sigorta Sağlık Sigortası ile Yanınızda

Sağlık en önemli varlığımız! Sağlığımızı korumak için de beslenmeye dikkat etmeli, egzersiz yapmalı, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız. Fakat bunun yanı sıra hastalıklar sağlığımızı etkilemeden önce yapmamız gereken bir şey daha var: Düzenli sağlık kontrolü. Hiç merak etmeyin; MAPFRE Sigorta, sağlık sigortası ürünleri ile bu konuda yanınızda!

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerimiz sayesinde limitler ve teminatlar dâhilinde anlaşmalı özel hastanelerde muayene olabilir ve ihtiyaç varsa gerekli tedavinin uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası farklarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan sorular ya da poliçenizi oluşturmak için ise acentelerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap