Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

yazar MAPFRE
Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır

İkinci el araç satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri kesinlikle es geçmemelisiniz. Örneğin almayı planladığınız aracın geçmişi ile ilgili detayları öğrenmeniz şart. Aksi takdirde bilmeden hasarlı araç satın alabilir ve bu kararınızdan çok kısa sürede pişman olabilirsiniz.

Elbette satın almayı düşündüğünüz araçla ilgili bilgilere resmi kaynaklardan ulaşmak gerek. İşte, tam da bu noktada sorgulama işlemleri size yardımcı oluyor. Sorgulama için ihtiyacınız olan bilgi ise oldukça basit: Aracın plakası! Peki, plaka ile araç sorgulama işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor? 

Plakadan Araç Sorgulayarak Hangi Bilgilere Ulaşabilirsiniz?

Plakadan araç sorgulayarak bir araç hakkında çok önemli detayları öğrenebilirsiniz. Sorgulama yaptığınız aracın hasar geçmişi, üzerindeki borçlar, muayene geçmişi, kaskolu olduğu dönemler, varsa değişen parçaları… Bu arada plakadan araç sahibi öğrenme uygulamasının mümkün olmadığının altını çizmekte de fayda var. 

O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve “Plakadan nasıl araç sorgulanır?” sorusunun yanıtını alternatif yöntemlerle verelim.

Plakadan Araç Sorgulama

İnternetten Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden sorgulama yapabilmek için iki alternatifiniz bulunuyor. Dilerseniz e-Devlet üzerinden, dilerseniz sigortam360.com üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Bu arada minik bir not: e-Devlet’ten sadece kendi aracınız için sorgulama yapabilirsiniz.

  • e-Devlet Üzerinden Plakadan Araç Sorgulama

Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” sayfasına gidin ve bu sayfada giriş yapın. e-Devlet sistemine giriş yapıp sizden istenen bilgileri girdiğinizde plakadan sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • sigortam360.com Üzerinden Plakadan Araç Sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi markası olan sigortam360.com internet sitesi üzerinden farklı konularda araç sorgulama yapabilirsiniz. İnternet sitesine girdikten sonra plaka ya da şasi numarası üzerinden hasar, kaskosuz dönem, değişen parça ve araç detay sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Bu arada bu hizmetin ücretli bir şekilde sunulduğunu da belirtmekte fayda var.

Plakadan Araç Nasıl Sorgulanır

SMS ile Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mesaj yoluyla da plakadan araç sorgulama işlemi yapmak mümkün. Ücretli bir sorgulama türü olan SMS ile araç sorgulama işlemi için aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ34 gibi) 5664’e yollayabilirsiniz. Bu sorgulama ile aracın hasar geçmişini öğrenebilirsiniz.

Çağrı Merkezini Arayarak Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plakadan araç sorgusu yapmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise çağrı merkezini aramak. 118 90’ı arayarak araç plakasını çağrı merkezindeki danışmanla paylaşabilir ve aracınızla ilgili detayları öğrenebilirsiniz. Bu arada bu hizmetin de ücrete tabi olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bir aracın geçmişini kontrol etmek için sorgulama yapmanın oldukça önemli olduğundan bahsetmiştik. Aslında bu, Tramer sorgulama olarak da biliniyor. Dilerseniz Tramer sorgulama hakkında merak ettiklerinize yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Plakadan Araç Sahibi Öğrenme

MAPFRE Sigorta Aracınızı Güvence Altına Almak İçin Yanınızda

Elbette pek çok insan gibi siz de ciddi hasar geçmişine sahip bir aracı satın almak istemeyebilirsiniz. Çünkü aracın geçmişindeki hasarlar ne yazık ki güvenliğinizi olumsuz etkileyebilir. Ayrıca satın alacağınız aracın hasar geçmişi, kasko fiyatının artmasına da neden olabilir. Tam da bu noktada “Kasko Sigortası yaptırmaya gerek yok, Zorunlu Trafik Sigortası var.” diye düşünme ihtimaline karşı size küçük, ama önemli bir uyarıda bulunmak isteriz.

Kasko Sigortası, hırsızlıktan sele kadar pek çok riske karşı aracınızı teminat altına alan bir sigorta ürünüdür. Zorunlu Trafik Sigortası ise poliçede belirtilen teminat ve limitler doğrultusunda trafikteki diğer araçları korur. Yani Zorunlu Trafik Sigortası poliçeniz varsa ve bir kazaya karıştıysanız bu durumda sigorta şirketiniz sizin aracınızın hasarını değil, zarar verilen aracın hasarını karşılar. Dilerseniz kasko ve trafik sigortası farklarına daha detaylı bir şekilde göz atmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kısacası güvence oluşturmak için kasko da trafik sigortası da ihtiyaç duyabileceğiniz ürünlerdir. Dilerseniz “Kasko Teklif” sayfamızı ziyaret ederek aracınıza uygun fiyat bilgisini birkaç adımda alabilir ya da size en yakın acentemizle irtibata geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap