Kendinize Dikkat Edin: Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren Belirtiler

yazar MAPFRE
Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren Belirtiler

Sağlık en önemli varlığımız. Sizin de sağlığınızı korumak için özen gösterdiğinizden eminiz. Fakat bazı dönemlerde ne kadar dikkatli olursanız olun, bağışıklığınız düşebilir. Çünkü bilinenin aksine güçlü bir bağışıklık sistemi için sadece dengeli beslenmek yeterli olmayabilir. Bağışıklık sisteminin güçsüzleştiğini anlamak ise gerekli takviyelere zamanında başlamanızı ve vücudunuzu yeniden dinç kılmanızı sağlayabilir. Peki, bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu nasıl anlarız? İşte, zayıf bağışıklık sistemi belirtileri:

Sık Sık Hastalanma

Grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarına sıklıkla yakalanıyor musunuz? Kulak iltihabı, sinüzit gibi sorunlarınız yaşam kalitenizi etkileyecek düzeyde mi? Eğer cevabınız “Evet” ise bu durum, bağışıklık sisteminin zayıfladığına dair en belirgin özelliklerden olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf olduğu takdirde hastalıkların iyileşme süresi de uzayabilir.

Sindirim Sistemi Sorunları

Bağırsaklarımızda bağışıklık sisteminden sorumlu olan bakteriler bulunur. Bu yararlı bakterilerin azalması ise bağışıklık sisteminin zayıflamasının nedenlerinden biri olabilir ve ishal, kabızlık gibi sindirim sorunlarını beraberinde getirebilir.

Bağırsaklardaki yararlı bakterileri artırmak ise bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda fayda sağlayabilir. Bu noktada probiyotik ve prebiyotik beslenme, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin sayısını artırma ve güçlü bir bağışıklığa sahip olma konusunda size yardımcı olabilir.

Bağışıklık Sisteminin Zayıf Olduğunu Nasıl Anlarız

Yorgun Hissetme

Yorgun hissetmenizin elbette farklı nedenleri olabilir, fakat kendinizi yoracak bir şey yapmadığınız halde yorgun hissediyorsanız bunun sebebi güçsüz bağışıklık sisteminiz olabilir. Vücuttaki zararlı bakteri ya da virüslerle savaşan bağışıklık sistemi bu nedenle yorgun hissetmenize sebep olabilir. Ayrıca yorgun hissetmeye, kas ve eklem ağrılarının da eşlik edebileceğini belirtmeden geçmeyelim.

Yaraların Geç İyileşmesi

Bağışıklığın güçsüz olduğu durumlarda vücudun kendini yenilemesi uzun sürer. Bu nedenle vücudunuzdaki yaralar da yavaş iyileşebilir. Ayrıca bağışıklığı zayıf olan insanlarda ağız içi yaraların ya da uçuk gibi sorunların da sıklıkla görülebildiğini not düşelim.

Zayıf Bağışıklık Sistemi Belirtileri

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapılabilir?

Beslenme, güçlü bir bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. C, D, A, K, B12 gibi vitaminler ve selenyum, çinko gibi elementler sayesinde bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Tabii bu vitamin, element ve minerallere vücudunuzun ne kadar ihtiyacı olduğu konusunda sağlıklı bilgi almak için hekiminize danışıp kan değerlerinize baktırmanız şart.

Beslenmenin yanı sıra yeterli miktarda su tüketmek, egzersiz yapmak, uyku düzenine dikkat etmek de bağışıklık sisteminin güçlü olması için dikkat etmeniz gerekenlerden. Dilerseniz bu konuda ayrıntılı bilgi almak için bağışıklık sistemini güçlendirme önerilerini sıraladığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Aynı zamanda stres ve bağışıklık sistemi arasında da bir bağlantı olduğunun altını çizmekte fayda var. Uzun süreli stres, enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin azalmasına sebep olup bağışıklık sisteminin olası bir tehdit durumunda daha geç cevap vermesine neden olabiliyor.

Stresten arınmanın en iyi yollarından biri ise spor yapmak! Merak etmeyin; bunun için spor salonuna gitmenize gerek yok. Evinizde de spor yapabilirsiniz. Evde egzersiz yapmak için isteyenler için önerilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin

MAPFRE Sigorta Sağlık Sigortaları ile Yanınızda

“Vücudun direncinin düştüğünü nasıl anlarız?” sorusunun yanıtını verdik. Elbette burada yer verdiğimiz belirtilerin bilgilendirme amacı taşıdığını ve bu konudaki tanıyı, sonrasında ise gerekli yönlendirmeleri hekiminizin yapabileceğini belirtelim.

Sağlığınızı korumak ve olası bir sağlık sorununda özel hastanelerde kaliteli sağlık hizmeti alabilmek için yüksek meblağlar ödemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz, fakat aslında durum hiç de öyle değil! MAPFRE Sigorta sağlık sigortaları ürünlerinden bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun seçeneği değerlendirip poliçenizde belirtilen limitler ve teminatlar dâhilinde hizmet alabilirsiniz.

Sağlık sigortası çeşitleri yazımıza göz atarak size en uygun MAPFRE Sigorta sağlık sigortası ürününü belirleyebilirsiniz. Dilerseniz size en yakın acentemiz ile de iletişime geçerek aklınıza takılan soruların cevaplarını alabilir ve sağlık sigortası poliçenizin hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Size ve tüm sevdiklerinize sağlıklı günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap