Farklı Fikirler Arayanlara: Anneler Günü Hediye Önerileri 

yazar MAPFRE
Farklı Anneler Günü Hediyeleri

Anne deyince kimimizin aklına zor zamanda sığınılan bir liman kimimizin ise koşulsuz sevgi geliyor. Dünyaya yeni gelen bir canlıyı büyütmenin, yetiştirmenin ve her yönüyle hayatı öğretmenin sorumluluğunu almış tüm anneler, aslında bunların hepsiyle tanımlanabilir. Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü ise onlara bunun için teşekkür etmenin, sadece bir yolu. Biliyoruz ki bu teşekküre bir gün yetmez. Ama dolu dolu bir günle anılarınıza bir yenisini daha eklemeniz ise paha biçilemez. Bu sebeple bu Anneler Günü’nde annenizle geçirdiğiniz güzel zamanlara bir yenisini daha ekleyebileceğiniz önerilerimizi sizin için derledik. Unutmayın ki önemli olan hediye almak değil, annenizi her zaman hatırladığınızı göstermek. 

Haydi, o zaman Anneler Günü hediyenizi, sevginizle birlikte gösterebileceğiniz farklı fikirlerimizi inceleyelim.

Geçmişe Götürecek Bir Anı Kutusu 

Düşünülünce belki de en çok anıyı annemiz ile biriktiriyoruz. Sonuçta “Sen küçükken…” diye söze başlayıp hatırlamadığımız zamanları bile bize hatırlatan bir insandan bahsediyoruz. İşte, bu zamanları derlediğiniz bir anı kutusu ile geçmişe küçük bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Eski albümlerden seçtiğiniz fotoğraflarla her bir anıyı bu Anneler Günü’nde tekrar canlandırmak hem eğlenceli hem de biraz duygusal olacaktır. Küçükken yaptığınız resimler, anneniz ile paylaştığınız hatıralarınıza kazınan bir anıdan küçük bir detay, kısacası onu, size hatırlatan her şeyi kutuya ekleyebilirsiniz. Bu özel günde birlikte geçirdiğiniz zamanları hatırlamak ve hatırlatmaktan daha güzel ne olabilir ki? Kutudan çıkan her bir detayla küçük bir yolculuğa çıkıp zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Restoranda Akşam Yemeği

Güzel Bir Restoranda Akşam Yemeği

Biliyoruz ki annenizin yemek yapma, özellikle de sizin sevdiğiniz yemekleri yapma konusunda kimse eline su dökemez. Ama her yemeğe sevgisini katarak güzelleştiren annelerin de biraz mola vermesi gerekmez mi? O yüzden bugün, mutfaktan çıkıp yeni mutfaklar keşfetme zamanı. 

Yeni tatlara eşlik eden sıcak sohbetler ile geçen güzel bir akşam yemeği, anneye yapılabilecek özel hediyeler arasında. Ama bu sadece bir hediye değil, güzel bir anı. Annenizin sevdiği tatlara göre güzel bir restoranda birlikte hayatın yoğunluğuna bir mola verebilirsiniz. Sadece akşam yemeği de değil, Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarı olduğu için bahar mevsiminin güzel havasında lezzetli bir kahvaltı ile de güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bakım Günü

Birlikte Bakım Günü

Biraz rahatlamayı kim istemez? Hele ki sadece kendinin değil, ailenin ve çocuklarının da sorumluluğunu alan bir anne düşünüldüğünde. Bu önerimiz özellikle yeni anne olanlara veya çalışan annelere hediye alacaklar için ideal. İlk defa anne olmak ve bir bebeğin bakımını üstlenmek zaman zaman yorucu olabilir. Benzer şekilde çalışırken evde çocukların bakımı ile işteki yoğunluğunu dengelemeye çalışmak da öyle. O yüzden bugün annelere, tüm bu yorgunluğu atmak için bir fırsat verebilirsiniz.

Hem zihnen hem de bedenen rahatlamak için en iyi yöntemlerden olan masaj hediye edebilirsiniz. SPA merkezinde rahatlayarak geçirilebilecek bir günde masaj üzerine rahatlatıcı bir cilt bakımı ile yorgunluğun tüm izleri silinebilir.

Workshoplar

Yeni Keşifler için Workshoplar 

Annenizle yeni bir keşfe çıkmaya ne dersiniz? Bugün keşfedilmemiş yetenekleri keşfetme ya da annenizin ilgi alanlarına göre güzel bir deneyim yaşama günü olabilir. Hatta yapacağınız bu etkinlikle annenizin yeni bir hobi edinmesini bile sağlayabilirsiniz. 

Seramikten aşçılığa, resimden yogaya kadar farklı alanlarda pek çok workshop seçeneği mevcut. Bu seçeneklerden hangisinin annenizi mutlu edeceğini ise tabii ki en iyi siz bilirsiniz. Belki bir resim atölyesine katılıp içindeki gizli ressamı ortaya çıkarırsınız. Belki de bir yoga atölyesi ile rahatlamanın keyfini çıkarmasına yardımcı olursunuz. Karar sizin ve annenizin zevkine kalmış. Unutmayın ki önemli olan yeni bir deneyim yaşamak.

Küçük Bir Hafta Sonu Gezisi 

“Şehirden bunaldık başka yerlere mi gitsek?” ya da “Annemle ayrı şehirlerdeyiz, nasıl buluşacağız?” diyorsanız işte bu hediye fikri, hem küçük bir tatil kaçamağı fırsatı olabilir hem de unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayabilir. Aileniz ya da anneniz ile başbaşa günübirlik veya hafta sonu kalmalı küçük bir gezi ayarlayabilirsiniz. Tatlı bir sahil kasabasına veya doğanın içerisinde bir dağ evine gidebilirsiniz. Hem biraz nefes alıp hem de annenizle vakit geçirmenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Gezi planı yaparken annenizin nelerden hoşlandığını göz önünde bulundurmalısınız. Sakin ve huzurlu bir tatil mi arar, yoksa farklı rotalar ile müzeleri ve tarihi yerleri keşfedeceği bir kültür tatili mi? Sakinlik için Ege’nin sahil kasabaları tam sizlik olabilir. İstanbul’da yaşıyorsanız ve günübirlik gezilecek bir yer arıyorsanız Şile veya İğneada’yı tercih edebilirsiniz. Tarihin dokusunu şehrin her yerinde görmek istiyorsanız da Aydın ve İzmir gibi antik kentleri ile meşhur şehirler için gezi planı oluşturabilirsiniz. “İstanbul’da nereleri gezebiliriz?” diye düşünüyorsanız İstanbul’da görülmesi gereken müzeler de sizi bekliyor. 

Kısacası annenize klasik bir hediyeden fazlasını verebilirsiniz. Onu düşündüğünüzü ve sevdiğinizi onunla geçirdiğiniz güzel vakitle gösterebilirsiniz. Tabii ki bu sadece bir gün değil, her gün sevdiklerimize ”İyi ki varsın!” demenin en güzel yolu. Tüm sevgimizle “İyi ki varsın.” dediğimiz ve bir canlıyı tüm kalbiyle seven herkesin Anneler Günü kutlu olsun! 

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap